Avoin varhaiskasvatustoiminta

SATUKAHVILA

Tervetuloa perheen ja ystävien kanssa Satukahvilaan tiistaisin klo 16.30-18.00 Haminan Pääkirjaston alakerran kerhotilaan, käynti pääovesta. Satukahvilassa voi leikkiä, pelata lautapelejä, jutustella teekupposen äärellä muiden kanssa sekä lueskella satukirjoja, tutustua kirjaston satujen maailmaan yhdessä lapsen kanssa. Lisää tietoa löytyy: www.hamina.fi/Avoinvarhaiskasvatus, FB-sivuilta; Avointa toimintaa lapsiperheille Haminassa tai Haminan Kirjastot.

 

____________________________________________________________________

HUOM!

2v. -> NAPEROT-ryhmässä paikka vapaana!

 

_____________________________________________________________________

HUOM! 

Avoimen varhaiskasvatuksen ja Haminan SRK:n yhteinen PERHEPIIRI aloittaa 7.1. maanantaina kuitenkin vanhaan tapaan SIMEON-SALISSA. Ilmoitetaan uudelleen heti kun uusi muuttopäivä Herrankukkarolle saadaan.Tervetuloa siis kerhoilemaan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-11.30 välillä!

Avoimen varhaiskasvatuksen Uuden-summan NYYTTI-LEIKKIKERHO aloittaa 15.1. tiistaina, UUSI KERHOAIKA klo 9-11. Tervetuloa leikkimään, jutustelemaan ja kahvittelemaan yhdessä!

SATU-KAHVILA avautuu Haminan kaupungin pääkirjaston tiloissa! Tervetuloa Satu-kahvilan avajaisiin 15.1. tiistaina klo 16.30-18.00 välillä. Satu-kahvilassa pääset tutustumaan kirjaston palveluihin, lainaamaan kirjoja yhdessä lapsesi kanssa, leikkimään, jutustelemaan tee kupposen lomassa muiden vanhempien kanssa ja Satu-kahvilassa on myös erilaisia teemailtoja. Toiminnasta saat lisää tietoa perhekeskuskoordinaattorilta, sähköisestä perhekeskuksesta (kymenlaaksonperhekeskus.fi), perhekeskuksen facebook-sivulta (Haminan perhekeskus)  tai Satu-kahvilasta.

 

Linnoituksen avoimenvarhaiskasvatuksen tiloissa alkaa 11.1. perjantaina uutena toimintana PERHEPÄIVÄT. Perhepäivät ovat siis perjantaisin klo 10-12 Linnoituksen avoimen tiloissa/ päiväkodin salissa sekä myös retkipäiviä tiedossa !
Toiminta on maksutonta. Toimintaan voi osallistua oman aikataulun mukaisesti, ei tarvitse ilmoittautua. Perhepäivistä tiedotusta löytyy facebook-sivulta: Haminan kaupungin avoin varhaiskasvatus tai Perhekeskuksen facebook-svulta: Haminan perhekeskus

_____________________________________________________________________________________________________

 

HAKUAIKA Avoimen varhaiskasvatuksen kauden 2018-2019 ryhmiin KÄYNNISSÄ

Hakemukset tehdään netissä kaupungin sivulla sähköisen hakemuksen kautta ( Hamina.fi -> asiointi&yhteystiedot -> asioi verkossa -> sosiaali ja perhepalvelut -> varhaiskasvatuksen hakemus -> hakemus avoimeen varhaiskasvatustoimintaan ). Kirjoita hakemuksen lisätiedot kohtaan mihin ryhmään haet lapsellesi paikkaa.Ryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

– Ryhmät on tarkoitettu kotihoidossa oleville Haminalaisille lapsille.
– Ryhmät kokoontuvat Linnoituksen päiväkodilla.
– Kaksi kertaa viikossa kokoontuvat ryhmät maksavat 27 eur/kk.
– Tieto/päätös saadusta paikasta tulee huhtikuun loppuun mennessä.
– Toiminta alkaa elokuussa 2018
Alla alustava suunnitelma syksylle. Jos hakemuksia tulee paljon voimme joutua muokkaamaan ryhmiä.
MA & KE : Vilperit ( 4-6v ) klo 9-13
TI & TO : Naperot ( 2v.->) klo 9-10.30
TI & TO: Nappulat (3v. ->) klo 11.30- 14.30

Lisätiedot/kysymykset : 040 3508159, Linnoituksen avoin varhaiskasvatus

 

Hakemus avoimeen toimintaan:
Hakeminen tapahtuu Haminan kaupungin nettisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta. Hakemuksen LISÄTIEDOT kohtaan kannattaa laittaa ryhmän NIMI ( esim. Vilperit ), johon lapselle haluaa paikan !!
Hakemuslomakkeen löydät täältä. Täytä hakemus huolellisesti.

Avoin varhaiskasvatus on ohjattua ja tavoitteellista toimintaa alle kouluikäisille  lapsille tilanteessa, jossa perheellä ei ole tarvetta lapsen kokopäiväiselle hoidolle. Toiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille.
koordinaattori Sanna Silvo
p. 040 199 1563
Avoin varhaiskasvatustoiminta/
Linnoituksen avoinvarhaiskasvatus, Kaarlonkatu 4
p. 040 350 8159

lastenhoitaja Johanna Kiviharju
lastenhoitaja Anu Yletyinen

– Ryhmästä voi saada paikan jos lapsella ei ole päivähoitopaikkaa.
– Lapsi voi saada yhdestä ryhmästä paikan (jotkut ryhmistä kokoontuvat
2 kertaa viikossa)

Linnoituksen avoimenvarhaiskasvatuksen Facebook-sivut

 

 

AVOIMEN TOIMINNAN KERHOT 2018-2019:

Haminan kaupungin oma lapsiperheiden NYYTTI-LEIKKIKERHO:kokoontuu Uuden-Summan koulun alakerran kerhotilassa TIISTAISIN klo 9.30-11.00 välillä. Sisäänkäynti on Pähkinätien puolelta koulun takaa. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua. Jokainen perhe voi tulla mennä kerhoajan puitteissa oman aikataulun mukaan. Tarjolla pientä purtavaa, kahvia/teetä & mehua (50snt/hlö). Voit ottaa myös omat eväät mukaan. Mikroaaltouuni on käytettävissä. Voit syöttää lastasi tarpeen mukaan. Kerhoon osallistutaan oman vanhemman, kummin, mummin tai muun aikuisen kanssa yhdessä. Tervetuloa kaikki mukaan leikkimään ja touhuilemaan sekä tutustumaan uusiin ystäviin! Avoimesta varhaiskasvatuksesta löydät tietoa avoimen varhaiskasvatuksen Facebook-sivuilta: Avointa toimintaa lapsiperheille Haminassa

Kerho-ohjaajina toimivat Haminan kaupungin ohjaajat Päivi Kivelä ja Tiina Lääti.

 

Haminan kaupungin ja seurakunnan yhteinen avoin PERHEPIIRI:
Paikka: Simeonsali, Marian kirkon vieressä, MAANANTAISIN ja KESKIVIIKKOISIN klo 9.00-11.30.
Avoimeen kerhoon ei tarvitse ilmoittautua, se on maksutonta ja aikuiset osallistuvat yhdessä lapsensa kanssa. Voit osallistua toimintaan oman ja lapsesi aikataulun mukaan aukioloaikana. Voit lämmittää omia eväitä ja syöttää lastasi. Tarjolla purtavaa pientä maksua vastaan.

Avoimen toiminnan päivät tarjoavat perheille:

  • yhdessä tekemisen ja viihtymisen paikan
  • uusia tuttavuuksia ja virkistystä arjen keskelle
  • monipuolista toimintaa sekä lapsille että aikuisille
  • arjen ilojen ja surujen jakamista
  • kasvatuksen kysymysten pohdiskelua
  • tukea vanhemmuuteen
  • Avoimeen toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ja se on maksutonta. Voit osallistua toimintaan oman ja lapsesi aikataulun mukaan aukioloaikoina. Voit lämmittää omia eväitä ja syöttää lastasi. Tarjolla pientä purtavaa maksua vastaan.

kerho-ohjaaja Tiina Lääti
lastenohjaaja Riikka Turkia
MAANANTAISIN ja KESKIVIIKKOISIN klo 9-11.30
Facebookista löydät meidät myös: Avointa toimintaa lapsiperheille Haminassa. Sieltä saa ajankohtaista tietoa avoimesta toiminnasta.

 

PERHEKAHVILA

UUTTA TOIMINTAA! Perhekeskuksen ja sen verkostotoimijoiden (MLL-kymenpiiri, SRK, avoin varhaiskasvatus ja Kumppanuustalo-Hilman toimijat) järjestämä PERHEKAHVILA aloittaa 4.10. Kumppanuustalo-Hilman tiloissa Haminan keskustassa. Perhekahvila kokoontuu TORSTAISIN klo 15-17. Osoite Kadettikoulunkatu 3, 49400 Hamina. Avajaiset siis 4.10.18 torstaina klo 15-17 Tervetuloa mukaan tapaamaan muita lapsiperheitä!