Koululaisliikunta

Tällä sivuilla esitellään Haminan kaupungin koululaisliikuntatoimintaa.

Yleistä

Haminan kaupungin lasten ja nuorten koulutuspalvelut vastaavat koululaisille järjestettävistä urheilukilpailuista. Kilpailutoimintaa organisoi tehtävään valittu opettaja. Kilpailut ovat avoimia kaikille haminalaisissa peruskouluissa ja lukioissa opiskeleville oppilaille ja opiskelijoille.

Koulujen välisiä kilpailuja järjestetään yleisimmissä paikkakunnalla harrastettavissa lajeissa.

Haminan koulujen välisen kilpailutoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle positiivisia kokemuksia ja liikuntaelämyksiä. Kilpailutoiminnan tavoitteena ei ole asettaa eri kouluja paremmuusjärjestykseen, vaan yhteistoiminnalliset ja kasvatukselliset tavoitteet ovat tärkeimpiä.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan määräpäivään mennessä koulun liikunnasta vastaavalle opettajalle. Koululiikunnasta vastaavat opettajat ilmoittavat osallistujat keskitetysti koululiikuntavastaavalle. Ilmoittautumisohjeet ja -ajat ovat aina kilpailukutsussa.

Koululiikuntaliiton valtakunnallisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan koulukohtaisesti tai oman seuran ilmoittamana. Osallistumismaksu maksetaan koulukohtaisesti. Matkakuluista vastaavat osallistujat itse. Koululiikuntaliiton kilpailuihin osallistumisesta on ilmoitettava kaupungin koululiikunnasta vastaavalle opettajalle.

Valvonta kilpailuissa

Jokaisessa kilpailussa tulee olla valvova opettaja mukana, vaikka kilpailuun osallistuisi vain yksi oppilas. Lisäksi huoltajat voivat osallistua kilpailuihin. Kilpailuihin lähtevän opettajan tehtävät hoidetaan koulun sisäisin järjestelyin.

Matkat kilpailuihin

Ellei kilpailukutsussa ole toisin ilmoitettu, huolehtivat koulut itse kuljetuksen järjestämisen kilpailuihin ja vastaavat kustannuksista.

Yhteystiedot

Koululiikuntavastaava
Antti Vuolle
040 1991 540
antti.vuolle@hamina.fi

Haminan kaupungin koulujen väliset urheilukilpailut kevät 2018

 

Murtomaahiihto Ruissalossa 8.3. klo klo 12.00

Uinti Linnoituksen uimahalli 10.4. klo 9.00

Maastojuoksukilpailut keskuspuisto 15.5. klo 12.00

 

Kilpailukutsut lähetetään kouluille erikseen.