Venepaikat

Haminan kaupungilla on kaupungin ylläpitämiä venepaikkoja 738. Venelaiturit ovat enimmäkseen kelluvia laitureita. Isoille veneille vuokrataan kylkipaikkoja Tervasaaren laiturista.

Venepaikkojen sijainnin löydät täältä: venelaiturit.

Venepaikkahinnat 2019

 

Tiedustelut ja venepaikkojen vuokraus
Haminan kaupungin asiakaspalvelu,
p. 05 749 2500
Osoite: Puistokatu 2, PL 70, 49400 Hamina

Vierasvenepaikat
Kaupungilla on vierasvenepaikkoja Rampsinkarissa, Tervasaaressa ja Yrjösenpohjassa.

Rampsinkarin ja Tervasaaren paikkojen vuokra on 20 e/vrk . Yrjösenpohjan paikkojen vuokra on 18 e/vrk.  Maksuihin sisältyy alv. Vierasvenepaikkojen vuokrauksen hoitaa Veneasema Rampsi.

Veneluiskat
Veteenlasku-/ylösvetopaikat ovat Tervasaarella, Lepikönrannassa ja Salmenvirralla.  Matinsaaressa Summassa on myös veneluiska, mutta se on puomin takana. Puomin avaimen saa lunastaa kaupungin asiakaspalvelusta. Hinta on 34 euroa veneilykausi. Venesatamissa on parkkipaikat, joille voi jättää auton siksi aikaa kun on veneilemässä.

Talvisäilytys

Veneet on mahdollista viedä talvisäilytykseen Mäkelänkankaalle osoitteeseen Vaskitie 7, 49490 Neuvoton.

Venehamina Oy
Venehamina Oy on laituriosakeyhtiö, jossa ovat osakkaina yksityisten veneenomistajien lisäksi Haminan kaupunki ja Kouvolan kaupunki. Yhtiö omistaa kaksi kelluvaa venelaituria, jotka sijaitsevat Lepikössä. Paikkoja on yhteensä 68. Laitureissa on vesi- ja sähköpisteet.

Tiedustelut Venehamina Oy:n paikoista p. 040 832 8327.

Pienen Vuohisaaren venelaiturit
Pienen Vuohisaaren venelaiturit omistaa Haminan Pursiseura, jonka venepaikkojen jakamisesta vastaa satamakapteeni Keijo Tanneraho p. 040 724 0966.

Yhteysliikennelaiturit
Saaristossa on kaupungin ylläpitämiä yhteysliikennelaitureita tällä hetkellä viisi; yksi Kuorsalossa, yksi Tammiossa, kaksi Nuokoissa ja yksi Majasaaressa.

Yhteistyö ja venesatamien kehittäminen
Saariston virkistysalueen käyttömahdollisuuksia kehitetään yhteistyössä ympäristötoimen, Kymijoen Virkistysalueyhdistyksen ja paikallisten veneseurojen kanssa.

Venesatamien ja -laitureiden ylläpidosta vastaa kaupunkikehityksen Aluepalvelut, joka huolehtii varsinaisten laiturirakenteiden lisäksi satamien pysäköintialueista ja niiden jätehuollosta. Useimmilla venelaitureilla on lukittavat käyntiportit. Joitakin laiturialueita vartioidaan talkooporukoilla.

Yhteyshenkilö
Vihertyönnjohtaja Anne Repo p. 040 593 4144