Venepaikat

Haminan kaupungilla on kaupungin ylläpitämiä venepaikkoja 738. Venelaiturit ovat enimmäkseen kelluvia laitureita. Isoille veneille vuokrataan kylkipaikkoja Tervasaaren laiturista.

Haminan kaupungin venepaikat varataan ja maksetaan jatkossa sähköisen varauspalvelun kautta. Varauspalvelussa vapaita laituri- ja pienvenepaikkoja voi selailla kartta- ja ilmakuvien avulla. Sopivan paikan löydyttyä paikka varataan ja maksetaan heti. Palvelu toimii myös mobiililaitteilla. Palvelu toimii joustavasti mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Varaajilla, joilla on ollut venepaikka kaupungin laiturissa vuonna 2019, on oikeus uusia vanhat paikkansa uudelleenvarauskauden aikana. Uudelleenvarauskausi alkaa 23.3. klo 10.00 ja päättyy 19.4. Jos varausta ei uusita, paikka vapautuu yleisesti varattavaksi. Viime vuoden varaajia tiedotetaan muutoksesta kirjeellä.

Venepaikkojen yleinen varausjakso alkaa 20.4. klo 10.00. Silloin varattavaksi tulee edellisellä veneilykaudella vapaina olleet paikat, sekä paikat joita ei uusintavarattu uudelleenvarauskauden aikana.

Jos sähköistä palvelua ei ole mahdollista käyttää, venepaikan voi varata soittamalla asiointipalveluun numeroon 05 749 2500 arkisin klo 8-16.

 

Uudistus ei koske Haminan ja Kouvolan kaupunkien ja yksityisten veneenomistajien omistaman Venehamina Oy:n laituripaikkoja.

 

Lisätiedot: Haminan Asiointipalvelu Rinkeli, puh. 05 749 2500, asiakaspalvelu@hamina.fi

 

Venepaikat ja hinnat 2020 löytyvät uudesta varauspalvelusta.

Venepaikkojen vuokrausehdot löydät täältä: Venepaikkojen vuokrausehdot.

 

Vierasvenepaikat
Kaupungilla on vierasvenepaikkoja Rampsinkarissa, Tervasaaressa ja Yrjösenpohjassa.

Rampsinkarin ja Tervasaaren paikkojen vuokra on 20 e/vrk . Yrjösenpohjan paikkojen vuokra on 18 e/vrk.  Maksuihin sisältyy alv. Vierasvenepaikkojen vuokrauksen hoitaa Veneasema Rampsi.

Veneluiskat
Veteenlasku-/ylösvetopaikat ovat Tervasaarella, Lepikönrannassa ja Salmenvirralla.  Matinsaaressa Summassa on myös veneluiska, mutta se on puomin takana. Puomin avaimen saa lunastaa kaupungin asiakaspalvelusta. Hinta on 34 euroa veneilykausi. Venesatamissa on parkkipaikat, joille voi jättää auton siksi aikaa kun on veneilemässä.

Talvisäilytys

Veneet on mahdollista viedä talvisäilytykseen Mäkelänkankaalle osoitteeseen Vaskitie 7, 49490 Neuvoton.

Venehamina Oy
Venehamina Oy on laituriosakeyhtiö, jossa ovat osakkaina yksityisten veneenomistajien lisäksi Haminan kaupunki ja Kouvolan kaupunki. Yhtiö omistaa kaksi kelluvaa venelaituria, jotka sijaitsevat Lepikössä. Paikkoja on yhteensä 68. Laitureissa on vesi- ja sähköpisteet.

Tiedustelut Venehamina Oy:n paikoista p. 040 832 8327.

Pienen Vuohisaaren venelaiturit
Pienen Vuohisaaren venelaiturit omistaa Haminan Pursiseura, jonka venepaikkojen jakamisesta vastaa satamakapteeni Ville Kause puh. 040 5762919.

Yhteysliikennelaiturit
Saaristossa on kaupungin ylläpitämiä yhteysliikennelaitureita tällä hetkellä viisi; yksi Kuorsalossa, yksi Tammiossa, kaksi Nuokoissa ja yksi Majasaaressa.

Yhteistyö ja venesatamien kehittäminen
Saariston virkistysalueen käyttömahdollisuuksia kehitetään yhteistyössä ympäristötoimen, Kymijoen Virkistysalueyhdistyksen ja paikallisten veneseurojen kanssa.

Venesatamien ja -laitureiden ylläpidosta vastaa kaupunkikehityksen Aluepalvelut, joka huolehtii varsinaisten laiturirakenteiden lisäksi satamien pysäköintialueista ja niiden jätehuollosta. Useimmilla venelaitureilla on lukittavat käyntiportit. Joitakin laiturialueita vartioidaan talkooporukoilla.

Yhteyshenkilö
Vihertyönnjohtaja  Ilari Lampinen p. 040 0557815