Tapahtumat ja toiminta

Haminan kaupungin museoissa kokoontuu säännöllisesti harrastusryhmiä sekä järjestetään erilaisia työpajoja, yleisöluentoja ja muita tapahtumia.
Tervetuloa mukaan!

KESÄ 2018

 

 

SILMÄNKIRKASTUSJUHLA KUSTAANMÄELLÄ

KOKO PERHEEN PIHATAPAHTUMA

LA 25.8.2018 KLO 10-15

Kesän viimeisenä viikonloppuna lauantaina on Vehkalahden kotiseutumuseon pihassa monenmoista ohjelmaa, työnäytöksiä ja puuhaa lapsille.

Iloitaan vielä kesän valosta, mutta valmistaudutaan syksyyn ja valon vähenemiseen. Entisinä aikoina käsityöläiset siirtyivät silmänkirkastusjuhlan myötä syyspäivän tasauksen jälkeen käyttämään askareissaan keinovaloa.

Ohjelmassa mm.
10-15 Lasten ötökkätyöpaja
10-12 ja 13-14 Arkeologiatyöpajat
13:15 Ilmainen yleisöopastus
Yhteislaulua ja musiikkiesityksiä
Työnäytöksiä
Pellavan nyhtötyöpaja
Kahvitus

 

Vapaa pääsy

Vehkalahden kotiseutumuseo, Kuninkaantie 3, Husula

Tiedustelut: p. 040 1991332, museot@hamina.fi

 

HARRASTUSRYHMÄT

 

SUOMAN OMPELUSEURA

Kesätauon jälkeen ompeluseura kokoontuu jälleen 3.9.2018 klo 14 – 16 alkaen, joka toinen maanantai.

Ohjaajana Saga Taskinen

Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit. Ei osallistumismaksua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Entä kuka Suoma on? – Hän on pitkäaikainen, kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.

 

MUISTELOPIIRI        

Kesätauon jälkeen Muistelopiiri kokoontuu jälleen 4.9.2018 klo 14 – 15:30 alkaen, joka toinen tiistai.

Ohjaajana Tarja Autio

Muistelopiiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa. 9. tammikuuta alkaen. Seniorit muistelevat elämää vanhaan aikaan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelopiiriläisillä on myös mahdollisuus osallistua museon projekteihin esim. työpajojen ohjaajina. Lisäksi kesällä Muistelopiirillä on oma pellavapelto  Vehkalahden kotiseutumuseolla kaikkien kävijöiden ilona ja siihen liittyen järjestetään kaikille avoimia kylvö-, kitkemis- ja nyhtämistalkoita kasvukauden kuluessa.
Tervetuloa joukkoon, entiset ja uudet muistelijat! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

 

LASTEN LAUANTAIT

Lasten lauantait – avoimet askartelupajat kerran kuukaudessa käynnistyvät jälleen Kauppiaantalomuseon Mattilassa lauantaina 1.9. klo 10-14. Askartelupaja on maksuton. Omat eväät voi ottaa mukaan. Askartelujen ohessa opitaan vanhoja perinnetietoja ja -taitoja. Ohjaajana Saga Taskinen. Tiedustelut ohjaajalta: riihihiiri@gmail.com

Syksyn ohjelma:

1.9. Keijut ja tontut – valmistaudumme Valojen yöhön

6.10. Opi museossa -viikko

10.11. Talven ihmemaa – talvisia askarteluja

1.12. Jouluaskartelua – joulutonttuja ja joulukortteja perinteisillä kuvioilla