Tapahtumat ja toiminta

Haminan kaupungin museoissa kokoontuu säännöllisesti harrastusryhmiä sekä järjestetään erilaisia työpajoja, yleisöluentoja ja muita tapahtumia.
Tervetuloa mukaan!

KEVÄT 2019

 

LASTEN LAUANTAIT

Lasten lauantait – avoimet askartelupajat kerran kuukaudessa jälleen Kauppiaantalomuseon Mattilassa lauantaisin klo 10-14. Askartelupaja on maksuton. Omat eväät voi ottaa mukaan. Askartelujen ohessa opitaan vanhoja perinnetietoja ja -taitoja. Ohjaajana Saga Taskinen.

Kevään 2019 ohjelma

11.5. Äitienpäiväaskartelua

Tiedustelut ohjaajalta: riihihiiri@gmail.com

 

HARRASTUSRYHMÄT

HISTORIAN SEURAPIIRIT KOKOONTUVAT

Tapaamiset Kauppiaantalomuseon Mattilassa (Kasarminkatu 6, sisäpiha, käynti pihaportista) joka toinen tiistai klo 18-20, ellei ohjelmassa mainita muuta.

2019

16.4. klo 18-20  Tietoa Miekat, Muurit, Musketit -historiafestivaalista

14.5. klo 18-20 Tuunauspaja: tuo ja päivitä vanha vaate tai käyttötekstiili (esim. villamekko, verhot tai kengät) toiselle vuosisadalle!

28.5. klo 18-20  1600-luvun elävöittäminen harrastuksena

Muutokset mahdollisia.

 

SUOMAN OMPELUSEURA

Kevätkaudella ompeluseura kokoontuu 14.1.2019 alkaen joka toinen maanantai klo 14 – 16.

Ohjaajana Saga Taskinen

Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit.

Entä kuka Suoma on? – Hän on pitkäaikainen, kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.

Ei osallistumismaksua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 040 199 1276 (museon toimisto), museot(a)hamina.fi

 

 

MUISTELOPIIRI

Kevätkaudella Muistelopiiri kokoontuu 15.1.2019 alkaen joka toinen tiistai klo 14 – 15:30.

Ohjaajana Jan Vihonen

Muistelopiiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa. Seniorit muistelevat elämää vanhaan aikaan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelopiiriläisillä on myös mahdollisuus osallistua museon projekteihin esim. työpajojen ohjaajina. Lisäksi kesällä Muistelopiirillä on oma pellavapelto  Vehkalahden kotiseutumuseolla kaikkien kävijöiden ilona ja siihen liittyen järjestetään kaikille avoimia kylvö-, kitkemis- ja nyhtämistalkoita kasvukauden kuluessa.
Tervetuloa joukkoon, entiset ja uudet muistelijat!

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 040 199 1276 (museon toimisto), museot(a)hamina.fi