Tapahtumat ja toiminta

Haminan kaupungin museoissa kokoontuu säännöllisesti harrastusryhmiä sekä järjestetään erilaisia työpajoja, yleisöluentoja ja muita tapahtumia.
Tervetuloa mukaan!

KESÄ 2019

 

KESÄN MUSEOLEIRIT

Museot järjestävät kesällä kaksi päiväleiriä Vehkalahden kotiseutumuseolla. Leiripäivät alkavat joka aamu klo 9.00 ja päättyvät klo 14.00. Päivien aikana on luvassa kädentaitoja paperiaskartelusta lankatekniikoihin. Leikimme ja liikumme, tutkimme ympäristöä ja tutustumme paikalliseen historiaan.

4. – 5. luokan oppilaat 30.7. – 2.8.2019 (leiri 2)

Museoleiri_ilmoittautuminen
Yllä olevasta linkistä avautuu tulostettava ilmoittautumislomake, josta löytyy myös lisää tietoa. Lomakkeita on jaossa myös Kauppiaantalomuseon Mattilassa harrastusryhmissä.
Hakemukset palautetaan museoiden toimistoon (Kirkkokatu 1 B, postilaatikko oven vieressä) tai sähköpostilla museot@hamina.fi.

Tiedustelut: Ohjaaja Saga Taskinen, puh. 046 57 17 601, riihihiiri@gmail.com

 

HARRASTUSRYHMÄT

 

SUOMAN OMPELUSEURA

Suoma on kesätauolla! Syyskaudella ompeluseura kokoontuu 2.9.2019 alkaen joka toinen maanantai klo 14 – 16.

Ohjaajana Saga Taskinen

Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit.

Entä kuka Suoma on? – Hän on pitkäaikainen, kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.

Ei osallistumismaksua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 040 199 1844 (museon toimisto), museot@hamina.fi

 

 

MUISTELOPIIRI

Muistelopiiri on kesätauolla! Syyskaudella Muistelopiiri kokoontuu 3.9.2019 alkaen joka toinen tiistai klo 14 – 15:30.

Ohjaajana Jan Vihonen

Muistelopiiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa. Seniorit muistelevat elämää vanhaan aikaan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelopiiriläisillä on myös mahdollisuus osallistua museon projekteihin esim. työpajojen ohjaajina. Lisäksi kesällä Muistelopiirillä on oma pellavapelto  Vehkalahden kotiseutumuseolla kaikkien kävijöiden ilona ja siihen liittyen järjestetään kaikille avoimia kylvö-, kitkemis- ja nyhtämistalkoita kasvukauden kuluessa.
Tervetuloa joukkoon, entiset ja uudet muistelijat!

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 040 199 1844 (museon toimisto), museot@hamina.fi