Tapahtumat ja toiminta

Haminan kaupungin museoissa kokoontuu säännöllisesti harrastusryhmiä sekä järjestetään erilaisia työpajoja, yleisöluentoja ja muita tapahtumia.
Tervetuloa mukaan!

TAPAHTUMAT

Museoleiri Vehkalahden kotiseutumuseolla 8. – 12.6.2020

HUOM! Jos koronavirustilanne pitkittyy, leiri järjestetään 27. – 31.7.2020.

Kolmannen kerran järjestettävä museoleiri tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua erilaisiin kädentaitoihin sekä paikallishistoriaan. Museon pihapiirissä sekä läheisellä urheilukentällä pääsee mm. lennättämään leijaa, leikkimään pihaleikkejä sekä oleskelemaan rennosti leirikavereiden kanssa. Tämän kesän leirillä valmistaudutaan mm. tulevaan keskiaikapäivään jota vietetään 13.6. samaisessa paikassa ja johon leiriläiset voivat myös halutessaan osallistua.

Leiri on tarkoitettu 8 – 11 vuotiaille ja se järjestetään päiväleirinä klo 9 – 15.

Mukaan otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset 1.5. mennessä. Leirikirje saapuu osallistujille 22.5. mennessä.

Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa täytettäväksi tästä. Tiedot voi myös lähettää sähköisesti osoitteeseen museot@hamina.fi tai jättää kirjeenä museon postilaatikkoon Kirkkokatu 1 B.

Lapsilla täytyy olla oma vakuutus, eväät ja juotavat sekä asianmukainen vaatetus mm. sadekelejä varten. Eväitä varten löytyy kylmäsäilytys sekä mikro.

Leirin vetäjänä toimii Saga Taskinen-Pitkänen.

Tiedustelut: 050 478 4827

HARRASTUSRYHMÄT

Lasten lauantait

HUOM! Peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi.

Kaikille avoin ja ilmainen non-stop askartelupaja kauppiaantalomuseon Mattilassa klo 9:30 – 12:30.

4.4. Suoman käsityölauantai – pääsiäisaskartelua
25.4. Aikamatkalla – 1800-luku
9.5. Toukotohinat – Huom! Linnoituksen päiväkodilla klo 9:30 – 12:00, Kaarlonkatu 4.

Kasarminkatu 6, 49400 Hamina.
Käynti portista sisäpihan puolelle.
Ohjaajana Saga Taskinen
saga.taskinen-pitkanen@hamina.fi
puh. 050 478 4827

Nyt myös pääkirjaston lukusalissa klo 10 – 12 seuraavina ajankohtina:

18.4. Purkit ja purnukat

Rautatienkatu 8, 49400 Hamina
Ohjaajana Saga Taskinen
saga.taskinen-pitkanen@hamina.fi
puh. 050 478 4827

 

Suoman ompeluseura

HUOM! Peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi.

Suoman ompeluseura kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa joka toinen maanantai klo 14 – 16. Vuoden 2020 ensimmäinen kokoontuminen on 13.1.

Ohjaajana Saga Taskinen

Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit.

Entä kuka Suoma on? – Hän on pitkäaikainen, kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.

Ei osallistumismaksua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 050 478 48 27, museot@hamina.fi

 

Muistelopiiri

HUOM! Peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi.

Muistelopiiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa joka toinen tiistai klo 14 – 15:30. Vuoden 2020 ensimmäinen kokoontuminen on 14.1.

Ohjaajana Jan Vihonen

Seniorit muistelevat elämää vanhaan aikaan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelopiiriläisillä on myös mahdollisuus osallistua museon projekteihin esim. työpajojen ohjaajina. Lisäksi kesällä Muistelopiirillä on oma pellavapelto  Vehkalahden kotiseutumuseolla kaikkien kävijöiden ilona ja siihen liittyen järjestetään kaikille avoimia kylvö-, kitkemis- ja nyhtämistalkoita kasvukauden kuluessa.
Tervetuloa joukkoon, entiset ja uudet muistelijat!

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 040 199 1844 (museon toimisto), museot@hamina.fi