Oiva Toikan lasilintukokoelma

Haminan kirjaston Kasper-salissa on esillä Oiva Toikan (1931-2019) suunnitteleman 606 lasilinnun kokoelma. Haminalaiset eläkkeellä olevat yrittäjät ovat harrastuksenaan keränneet kokoelman ja halusivat lahjoittaa sen kaupungille niin, että se saadaan kokonaisuutena avoimesti yleisön nähtäville.

Mielikuvitukselliset Oiva Toikan taidelasilinnut tuovat iloa ja elämyksiä haminalaiselle ja laajemmalle yleisölle Haminan kirjaston Kasper-salissa os. Rautatienkatu 8. Suomalaisen lasitaiteen mestarin Oiva Toikan suunnittelemat uniikit linnut lasinpuhaltajat ovat valmistaneet käsin sulasta lasimassasta käyttäen suupuhallustekniikkaa.

Lähtökohtaisesti Oiva Toikan lasilintukokoelma on nähtävillä kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Mutta kirjasto on kaupunkilaisten olohuone ja Kasper-sali toimii kokoontumistilana, joka voi olla varattuna tilaisuuksia varten. Kasper-salin ollessa varattuna, kokoelmaan ei pääse tutustumaan.

Siten ryhmien ja kauempaa saapuvien lasilintukokoelmaan tutustumaan haluavien vieraiden kannattaa olla etukäteen yhteydessä

  • Haminan kulttuuripalveluihin kulttuuri@hamina.fi puh. 040 721 5943 tai
  • Haminan kirjastoon kirjasto@hamina.fi puh. 040 1991 310.

Kuva: Marja Seppälä