Hamina Bastioni

Raatihuoneenkatu 12

Taikaa ja tähtihetkiä Hamina Bastionissa
Haminan Tattoon marssishow-esitysten pääareena on ainutlaatuinen Hamina Bastioni. Se antaa tapahtumalle arvoisensa puitteet ja tarjoaa yleisölle mieleenpainuvia elämyksiä lähes 300 vuotiaan linnoituksen vallien suojassa.
Hamina Bastionin areenalla ja sen jännittävissä holvistotiloissa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Tilat muuntautuvat taianomaisesti pienistä, yksityisistä perhejuhlista yrityskokouksiin, näyttelyihin, messuihin ja tähtiartistien konsertteihin.

 

Kesäpuisto

Fredrikinkatu 9

Kaupungin sydämessä sijaitseva kaunis puistoalue, joka on perustettu 1850-luvulla Lappeenrannan bastioniin. Kesäpuistossa järjestetään Tattoo-viikolla päivittäin ilmaiskonsertteja Puistotalon edustalla. Puistotalo on aiemmin toiminut hotellirakennuksena ja Ruotsalaisen Seuraklubin tiloina. Nykyisin tiloissa toimii Kotkan seudun musiikkiopisto.

 

Raatihuoneentori

Haminan vanhan ympyräkeskustan kahdeksan sädekatua alkavat Raatihuoneentorilta. Raatihuoneentorilla, ympyräkeskustan keskipisteessä sijaitsee Raatihuone, joka toimii nykyään kaupungin keskushallinnon toimitilana. Aiemmin rakennuksessa on toiminut mm. pankki ja poliisilaitos.

 

RUK:n kenttä

Kadettikoulunkatu 6

Puolustusvoimien tapahtumakenttä järjestetään Reserviupseerikoulun päärakennuksen edustalla olevalla kentällä. Reserviupseerikoulu on toiminut Haminassa 1920-luvulta lähtien.

 

Tattoo-katu

Fredrikinkatu

Tattoo-katu on kaikkien festivaalivieraiden sekä haminalaisten yhteinen olohuone kaupungin keskipisteessä, Raatihuoneen torilla, sekä Fredrikinkadulla. Se on aurinkoinen kävelykatu täynnä musiikkia, tanssia, kahvilaherkkuja, ravintoloita ja myyntikojuja. Tattoo-kadun myyntikojut ovat auki aamusta iltaan koko festivaalin ajan.

 

Kauppatori

Satamakatu 12

Haminan kauppatori on vilkas kauppapaikka keskellä kaupunkia. Kauppatori on aiemmin toiminut pesäpallokenttänä ja sen muoto on nähtävissä edelleen. Voit siis ostaa leipää ykköspesältä, kukkia kakkoselta ja kalaa kolmoselta. Tattoo-viikolla Kauppatorille nousee Tattoo-klubiteltta, joka tarjoaa päivittäin ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Iltaohjelmistossa on musiikkia aina iskelmästä jazziin.

 

Wanha Työski

Sibeliuskatu 28

Suomalainen huippujazz esittäytyy nautittavina annoksina festivaalivieraille Haminan Wanhalla Työskillä. Haminan entinen työväentalo tarjoaa historialliset ja juhlavat puitteet ikimuistoisille kohtaamisille aivan kaupungin sydämessä. Tattoon aikana Jazz Palatsina toimivan rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Aleksi Toivonen 1910 ja se edustaa tyyliltään Haminassa harvinaista puujugendia. Rakennus on peruskorjattu 2009.

 

Hotelli Seurahuone

Pikkuympyräkatu 5

Maamme vanhimpia hotelli-ravintoloita. Yläkerran Marski-kabinetissa on Tove Janssonin 1952 maalaamat Hamina-aiheiset seinämaalaukset. Kivijalassa on ravintola Hostina Kompas, entinen, Kompassi, joka oli kuuluisa merimieskapakka 1970-luvulle asti.

 

Linnoituksen Wanhat Pihat

Ihastu Haminan linnoitusalueen vanhoihin yksityispihoihin, jotka avaavat porttinsa yleisölle Hamina Tattoon aikana. Voit kiertää 15 ihastuttavaa pihapiiriä ainutlaatuisessa ympyräkaupungissa kokien elävää kulttuurihistoriaa sekä nauttia pihakonserteista, Pop Up –kahviloista, taidenäyttelyistä ja kirpputoreista. Pihoilla saattaa nähdä myös historiallisiin rooliasuihin pukeutuneita Haminan Hywiä asukkaita.

Pin It on Pinterest

Share This