Hamina Tattoo festivaalin pääasia ja ehdoton kruunu ovat ainutlaatuiset marssishow’t Hamina Bastionissa. Maailman parhaiden sotilassoittokuntien akrobaattiset kuviomarssiesitykset ja briljantti soitto kisaavat kansainvälisten univormujen väriloiston kanssa Bastionin tapahtuma-areenalla.

Alustava esiintyvien soittokuntien lista vuodelle 2021.

Kotimaiset soittokunnat:


Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta ja kivääriryhmä edustavat asevelvollisuusjärjestelmämme korkeaa osaamista ja suoritustasoa. Vuonna 2020 varusmiessoittokunta täyttää 30 vuotta.

 

Kaartin soittokunta

1819 perustettu Puolustusvoimien edustussoittokunta on vastannut valtiollisten seremonioiden musiikista koko Suomen itsenäisyyden ajan. Sen erityisestä historiasta löytyy muun muassa osallistumiset Maamme-laulun kantaesitykseen vuonna 1848 ja ensimmäisen suomalaisen oopperan, Kaarle Kuninkaan metsästyksen kantaesitykseen vuonna 1852.

 

Ulkomaiset soittokunnat:

Vaikuttavassa orkesterikattauksessa on esiintyjiä neljältä eri mantereelta ja kahdeksasta eri maasta. Haminaan saapuvat Japanin itsepuolustusvoimien koillinen soittokunta, Ranskan maavoimien vaskiyhtye Lillen kaupungista, Liettuan asevoimien edustussoittokunta, Yhdysvaltojen ilmavoimien soittokunta ja ensimmäistä kertaa myös Irlannin puolustusvoimien edustussoittokunta. Aivan toisenlaista sointimaailmaa tulee edustamaan Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin säkkipilliorkesteri, joka esiintyy 40 soittajan ja tanssijan vahvuudella punaisissa takeissaan. Viimeisenä Haminaan saapuvista kansainvälisistä vieraista varmistui ensi vuonna 30 vuotista itsenäisyyttään juhliva Namibia. Namibian valtion edustusryhmä saapuu Namibian Kulttuuri- ja opetusministeriön edustajina ja luvassa on esitys, jossa afrikkalainen tanssitraditio erityisesti korostuu.

 

Irlannin puolustusvoimien edustussoittokunta

 

Japanin itsepuolustusvoimien koillinen soittokunta

 

Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin säkkipilliorkesteri ja tanssijat

 

Yhdysvaltojen ilmavoimien Euroopan joukkojen soittokunta

 

Liettuan asevoimien keskussotilassoittokunta

 

Namibian valtion edustusryhmä

 

Ranskan maavoimien vaskiyhtye

Pin It on Pinterest

Share This