Kartat ja liikennejärjestelyt

​Hamina sijaitsee E18-tien varrella vain 150 kilometrin päässä Helsingistä. Pääkaupunkiseudulta Haminaan pääsee henkilöautolla noin puolessatoista tunnissa. Junalla Haminaan pääsee kätevästi Kouvolan tai Kotkan juna-asemien kautta.

Etäisyyksiä:
Helsingistä 150 km
Kotkasta 25 km
Kouvolasta 55 km
Lappeenrannasta 90 km

Klikkaa kuva suuremmaksi!

Tapahtumapaikat


Pysäköinti ja liikennejärjestelyt

Bussiryhmät:

Haminaan saapuvien bussiryhmien toivotaan jättävän matkustajat torin eteläpäähän (Kaivokatu 8 kohdalle). Saapuminen tähän bussipysäkille tapahtuu etelän suunnasta Maariankadun kautta. Bussiparkki sijaitsee Annankadun kentällä, sekä perjantaina ja lauantaina myös Kaivokadulla.

Poikkeustapauksessa liikuntarajoitteiset voidaan tarvittaessa jättää Raatihuoneentorille Pietari-Paavalin Ortodoksikirkon eteen (Raatihuoneentori 2), minkä jälkeen bussi jatkaa bussiparkkiin. Erillinen henkilöautojen invaparkki löytyy Rauhankadulta. Muissa tapauksissa pysäköinti ja purku/lastaus Kaivokadulla

Raatihuoneentori:

Ajoneuvoliikenne Raatihuoneentorille on katkaistu Tattoon aikana pois lukien kaksisuuntainen liikenne Maariankadulta Kadettikoulunkadulle. Tattoo-paraatin aikana 2.8. on koko Raatihuoneentori suljettu liikenteeltä.

 

Tattoo-katu:

Tattoo-katu, eli Fredrikinkatu, on suljettu ajoneuvoliikenteeltä välillä Raatihuoneentori-Vallikatu. Jotta keskustan liikenne sujuisi, toivomme liikenne- ja pysäköintirajoitusten huomioonottamista.

 

WC:t ja vesipisteet Tattoo-viikolla

 

Bussiliikenne Hamina Tattoon aikana KOTKA – HAMINA – KOTKA

Ilmaisia kaupunkipyöriä kaikkien käyttöön Haminan Tattoo-viikolla

Haminalaisten ja Tattoo-vieraiden käytössä on lainapyöriä Tattoo-viikolla maanantaista perjantaihin 30.7. – 3.8. Pyöriä tulee olemaan noin 30 kpl ja lainaus- ja palautuspiste sijaitsee Haminan torilla. Lainaus tapahtuu lainauspisteellä antamalla yhteystiedot varausjärjestelmään, vuokramaksua ei pyörien lainauksessa ole.

Nämä Tattoo-pyörät ovat Ribit Oy:n toimittamia kaupunkikäyttöön soveltuvia pyöriä. Niitä voi lainata ja palauttaa vapaasti klo 10 – 17 välillä, siten että palautus tapahtuu saman päivän aikana klo 17 mennessä. Lisäksi erikoisuutena on yksi Cursor Oy:n sähköavusteinen polkupyörä.

Lisätietoja:

Projektityöntekijä Tessa Mäkelä, Haminan kaupunki, p. 040 199 1831, tessa.makela@hamina.fi

Kestävän kehityksen asiantuntija Esa Partanen, Cursor Oy, p. 040 190 2565, esa.partanen@cursor.fi