Näyttelyt

Musiikin ja muun ohjelman lisäksi voit mahduttaa festivaalipäivääsi monipuolisen näyttelykierroksen. Nukkekotimainen kaupungin mittakaava antaa tähän loistavan mahdollisuuden!

MAALAUSTAITEEN MESTARIT JA PUOLUSTUSVOIMAT
tiistai-lauantai
Kadettikoulunkatu 7
Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus, vapaa pääsy.
Avoinna: klo 12-18, näyttely jatkuu eri aukioloajoin elokuun loppuun asti.

Maalaustaiteen mestarit ja Puolustusvoimat -näyttely on Hamina Tattoon ja Haminan kaupungin museoiden kunnianosoitus 100-vuotiaille Suomen Puolustusvoimille. Teokset käsittävät joukun puolustusvoimien palveluksessa ansiokkaasti toimineiden henkilöiden muotokuvia, mutta myös viime sotien aikana rintamalla tehtyjä maalauksia ja TK-piirroksia, joissa kuvastuvat niin taistelut ja materiaalipula kuin asemasodan joutilaat hetketkin.

Näyttelyn teokset on koottu pääasiassa Puolustusvoimien ja niitä lähellä olevien tahojen kokoelmista. Suurin osa teoksista on saatu Haminaan lainaksi Sotamuseolta Helsingistä. Lisäksi mukana on Pääkaupunkiseudun Päällystö ry:n sekä Helsingin kaupunginmuseon omistamia teoksia. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Sotamuseon sekä rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin kanssa.

 

PUOLUSTUSVOIMIEN JOUKKO-OSASTOJEN LIPUT
keskiviikko-lauantai
RUK:n päärakennus, Sankariaula, Kadettikoulunkatu 6
Ainutkertainen mahdollisuus nähdä Suomen viralliset joukko-osastoliput samassa paikassa, historiallisessa sankariaulassa.
Avoinna: Puolustusvoimien tapahtumakentän aukioloaikoina.

 

PUOLUSTUSVOIMAT 100 VUOTTA -VALOKUVANÄYTTELY
tiistai-lauantai
Sotilaskoti, Kadettikoulunkatu 5
Puolustusvoimien kuvakeskuksen juhlanäyttely on tarkka tutka menneeseen ja nykyisyyteen.
Avoinna: Puolustusvoimien tapahtumakentän aukioloaikoina.

 

TATTOO-MAIDEN LIPUT
tiistai-lauantai
Haminan kaupunginmuseo, Kadettikoulunkatu 2B
Valtiolippujen värit ja kuviot ovat täynnä maailman poliittisen historian symboliikkaa. Koe tohtori Kimmo Kiljusen kuratoima Haminan kaupunginmuseon lippunäyttely.
Avoinna: tiistaista sunnuntaihin klo 10-18

 

SUOMEN LIPUN TIE -NÄYTTELY
maanantai-lauantai
Lipputorni, Kaivokatu 6
Nouse Haminan 1790 rakennettuun lipputorniin. Suomen historia laukkaa verkkokalvoillesi tornissa olevien, 1300-luvulta saakka liehuneiden virallisten lippujen läpi.
Avoinna: maanantaista perjantaihin klo 9-17, viikonloppuisin klo 10-15.

 

LAURI LAINEEN TEIOKSIA TAIDEKESKUS SALMELAN GRAFIIKKAKOKOELMASTA
tiistai-lauantai
Sotilaskoti, Kadettikoulunkatu 5
Tattoossa voi tutustua taidemaalari Lauri Laineen taidegrafiikkaan. Näyttelykokonaisuus on koottu Mäntyharjulla sijaitsevan Taidekeskus Salmelan grafiikkakokoelmista.