Erikoisuuksia

IATO CONFERENCE

The International Association of Tattoo Organizers – IATO on maailman merkittävimpien sotilasmusiikkitapahtumien kattojärjestö. Hamina Tattoo 2018 saa järjestön vieraakseen ja kunnian isännöidä sen kansainmälistä kokousta festivaalin aikana.

 

EKUMEENINEN SEPPELEENLASKU

Haminan sankarihautausmaalla järjestetään perjantaina klo 12 useita kirkkokuntia ja samalla kansoja yhdistävä seppeleenlaskutilaisuus, jolla kunnioitetaan sodissa kaatuneita. Hamina Tattoo muodostaa vierailevista Tattoo-soittokunnista yhdistetyn soittokunnan, joka esiintyy tilaisuudessa.

 

QUANTICO MARINE CORPS BAND MÄNTYHARJUN KIRKOSSA

Hamina Tattoon Atlantin takainen vieras, merijalkaväen soittokunta Quanticosta, Virginiasta esiintyy Suomen toiseksi suurimmassa puukirkossa, vuonna 1822 valmistuneessa Mäntyharjun kirkossa. Konsertti järjestetään sunnuntaina 29.7. klo 14.30 yhteistyössä Taidekeskus Salmelan kanssa.

 

ILTASOITOT

Iltasoitot Raatihuoneen tornista:

ma 30.7. klo 23.10 Rakuunasoittokunta

ti 31.7. klo 21.10 Laivaston soittokunta

ke 1.8. klo 21.00 Ilmavoimien soittokunta

to 2.8. klo 21.00 Lapinsoittokunta

pe 3.8. klo 21.00 Kaartin soittokunta

la 4.8. klo 23.15 Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

 

MAANPUOLUSTUSKOULUTUS – YHDISTYSTEN VAPAAEHTOISET
SOITTOKUNNAT MUKANA

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen vapaaehtoiset soittokunnat ovat uusi ja oiva tapa osallistua kokonaismaanpuolustuksen tukemiseen. Hamina Tattoossa meille esittäytyy MPK Etelä-Suomen soittokunta ja MPK Savo-Karjalan soittokunta. Ne ovat käynnistäneet musiikkieverstiluutnantti (evp) Elias Seppälän johdolla myös uudenlaisen kansainvälisen yhteistyön. Vieraaksemme Hamina Tattooseen saapuu ruotsalainen Hemvärnets musikkår Jämtland, eli kodinturvajoukkojen soittokunta Jämtlandista. Kodinturvajoukot ovat osa Ruotsin puolustusvoimia. Tämän vuonna 1940 perustetun vapaaehtoisorganisaation tehtävänä on Ruotsin paikallispuolustus, sekä poliisin työn tukeminen.

ma 30.7. klo 18.00 Pyhällön urheilukentällä Hemvärnets musikkår Jämtland
ma 30.7. klo 20.00 Raatihuoneen torilla Hemvärnets musikkår Jämtland
ti 31.7. klo 17.45 Paraati Kauppatorilta-RUK:n puistoon Hemvärnets musikkår Jämtland
ti 31.7. klo 18.00 RUK:n puistossa Hemvärnets musikkår Jämtland
ti 31.7. klo 18.00 Pitkäkoskella MPK Savo-Karjalan soittokunta
ke 1.3. klo 13.30 RUK:n Maneesissa kokonaisturvallisuusseminaarin avaussoitto MPK Et.-Suomen sk.
ke 1.8. klo 15.00 Kesäpuistossa MPK- ja Hemvärnets soittokuntien yhteiskonsertti
ke 1.8. klo 17.00 Tattoo-klubilla MPK Savo-Karjalan soittokunta
ke 1.8. klo 17.45 Paraati Kauppatori-Raatihuoneen tori MPK Etelä-Suomen sekä Hemvärnetsin sk:t
ke 1.8. klo 18.15 Raatihuoneen torilla MPK- sekä Hemvärnets soittokunnat yhdessä

 

RAUHANTURVAAMISEN JA VETERAANITYÖN PERINNEKESKUKSEN AVAJAISET

Kadettikoulunkatu 7

Tämä Hamina Tattoon, Haminan kaupunginmuseon ja Sotamuseon kanssa yhteistyössä koottu näyttely sisältää Eero Nelimarkan taulun Sotamuseon kokoelmista, Kari Suomalaisen sodanaikaisia töitä, Antti Favénin muotokuvia: Aarne Sihvo, Martin Wetzer ja Brondin, Kurkirannan Pojat metsässä, Erkki Tilvisin maalaaman kenraali Talvelan kuvan, kolme Lauri Tohkan veistospäätä, Mannerheimin ja Svinhufvudin veistospäät sekä Haminan kadetti Backmanssonin tauluja. Näyttely on avoinna Hamina Taattoon ajan ja jatkuen koko loppu elokuun monitoimiluokassa. Lisäksi rakennuksen kokoustilassa on erikoisnäyttely: ”Maalaustaiteen mestarit ja Puolustusvoimat”.