Paikka

Vaihtuvat, 49400 Hamina

Tapahtuman aloitusaika

Tapahtuman lopetusaika

Tapahtuman järjestäjä

Hamina Tattoo

Liput

Lipun hinta on 15 € +toimitusmaksut. Tarjoamme aamukahvit. Lauantaina 4.8. aamukahvikonsertti on ilmainen.

Korvat auki aamukahvilla -konserttisarja

Tutustu Haminan mielenkiintoisiin, monille ennenkokemattomiin paikkoihin Hamina Tattoo -festivaalin konserttisarjan myötä!

Tiistai 31.7. klo 9.30–10.15
KEISARILLISET AAMUKAHVIT
Raatihuone

15 € sisältää aamukahvin

Vuonna 1798 rakennettu loistokas Raatihuone avautuu hetkeksi yleisölle. Valtuustosali muuttuu kahvisalongiksi, jossa moskovalaiset festivaalimuusikkomme esiintyvät harvinaisen viittä tsaaria esittävän muotokuvakokoelman alla.

 

Keskiviikko 1.8. klo 9.30–10.15

TOVE JANSSONIN MAALAUKSET

Hotelli Seurahuone, Marski-kabinetti
15 € sisältää aamukahvin
Seuraa kylttejä kerroksiin ja löydät salaisuuden. Tove Jansson maalasi Haminaan kaksi suurta teosta vastakkaisille seinille vuonna 1952. Ihailemme Toven suuria maalauksia ja kuuntelemme Kaartin soittokunnan puupuhaltajien esityksiä. HUOM! Tapahtumapaikalla ei ole hissiä vaan vain portaat.

 

Torstai 2.8.klo 9.30–10.30

AAMUKAHVIT AMIRAALIN SEURASSA

Simeon-sali, 15 € sisältää aamukahvin
Amiraali evp. Juhani Kaskeala avaa meille näkymiään uutisvirran ulkopuolelta, ainutlaatuisen sotilasuransa varrelta. Tarinoiden rajapinnasta löytyy aina myös musiikki. Lapin sotilassoittokunnan vaskiseitsikko loihtii nuo soivat muistumat eläväksi musiikiksi. Lassi Ikäheimo rytmittää aamukahvit.

 

Perjantai 3.8. klo 9.30–10.15

LIPPUTORNIN KONSERTTI
Kaivokatu 8
, 15 € sisältää aamukahvin
Nouse Haminan 1790 rakennettuun lipputorniin. Suomen poliittinen historia laukkaa verkkokalvoillesi tornissa olevien, 1300-luvulta saakka liehuneiden virallisten lippujen läpi. Lipputornin konsertissa Eero Saunamäki matkustaa aikakaudesta toiseen nokkahuilujen ja taustanauhojen kanssa. HUOM! Tapahtumapaikalla ei ole hissiä vaan vain portaat, jotka ovat jyrkät.

 

Lauantai 4.8. klo 9.30–10.15
KANSALLISPUKUJEN TUULETUS – SILKKIÄ, VERKAA JA PITSIÄ
Raatihuoneentori
, vapaa pääsy
Oli elokuu 1885, kahdeksan kansallispukuista neitoa souti lahjasoutuveneen Aleksanteri III:lle Lappeenrannassa. Suomen kansallispuvut oli näin esitelty ensikertaa virallisesti. Nyt Haminan Raatihuoneentori on Cat Walk kaikille elovenoille ja pauloille. Kymmenien kansallis- ja muinaispukujen väriloisto on edessämme. Varusmiessoittokunnan musiikkivalinnat korostavat pukujen historiaa. Kansainvälisyys synty unkarilaisten Nagytarcsan perinteisen kulttuuri yhdistyksen tanssijoiden vierailusta Raatihuoneella. Aamukahvia ja pullaa on myynnissä Raatihuoneentorilla.

Liput ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. HUOM! Lippuja on myynnissä rajoitetusti.