Paikka

Kasarminkatu 6, 49400 Hamina

Tapahtuman aloitusaika

Tapahtuman lopetusaika

Tapahtuman järjestäjä

Haminan kaupungin museot

Kauppiaantalomuseon kesänäyttely: Ken söi kesävoin?- Mysteeri vaskitehtaan talossa

Avoinna ti, to-su klo 10-16, ke 12-18

Suljettu maanantaisin sekä juhannuksena 21.-23.6.2019

Syyskuun alussa 1875 Haminassa järjestettiin maanviljelyskokous, jonka yhteydessä palkittiin parhaita maataloustuotteita. Kuparitehtailija Lindforsin Amanda-vaimo, talonpojan tytär Örebrosta, aikoo viedä näytille pytyllisen kesävoita. Viikkoa ennen kokousta kallisarvoinen pytty katoaa kylmäkomerosta. Onko sen vienyt nälkäinen tahi rahaton ohikulkija vai tahtooko joku estää Amandaa osallistumasta näyttelyyn? Muuan neiti Sundman sattuu tuomaan samana aamupäivänä verstaaseen korjuulle Elfvingin neitien vuotavan kahvipannun ja ryhtyy joutessaan haastattamaan talonväkeä tapauksen johdosta.

Kauppiaantalomuseon kesänäyttely Ken söi kesävoin? – Mysteeri vaskitehtaan talossa ei vastaa yksiselitteisesti asettamaansa kysymykseen. Museokävijä pääsee selvittämään kadonneen voipytyn arvoitusta neiti Sundmanin rinnalla ja päättelemään todistajanlausuntojen perusteella, kuka pihapiirin väestä on syyllinen ja mikä on hänen motiivinsa. Paras selitys palkitaan Museokortilla ja neljä muuta museon tuotepalkinnoin. Sarjat yli ja alle 15-vuotiaille.

Avajaispäivää juhlistetaan Hamina-kvartetin kahvikonsertilla klo 14 säästä riippuen joko sisäpihalla tai museon Mattilassa. Kahvituksesta vastaavat Haminan Martat ja tarjolla on niin suolaista kuin makeaakin pula-ajan hengessä. Kahvikonsertti sisältyy pääsylipun hintaan.

Miekat, muurit, musketit-historiafestivaaliviikolla museo on avoinna ti ja su klo 10-16, ke-la klo 10-18. Tapahtumarannekkeella vapaa pääsy. Museon sisäpihalla palvelee Tattoo-kesiltäkin tuttu Maahanmuuttajayhdistys Rodnikin Venäläinen lounastupa ja teehuone ke-la 18.-20.7. Keittolounas klo 11-14, teehuone klo 14-17. Pihapiirissä myös Käsityöläisnarinkat.