Haminan lippupuistoa kaavaillaan kaupungin keskustan alueelle hyödyntäen myös meren rannan läheisyyttä. Puistoon sijoitetaan maailman karttaa mukaillen YK:n 193 jäsenvaltion liput. Maanosien erityispiirteitä pyritään huomioimaan alueen suunnittelussa. Lippupuistossa voi liikkua kuin maanosasta toiseen. Ensivaiheessa toukokuussa 2018 Lipputornin puistoon nostettiin Pohjoismaiden ja Baltian maiden liput. Seuraavaksi Yrjösenpohjaan nousee Euroopan liput.

Tänä kesänä testataan Lippupuistoa Yrjösenpohjaan, kun suurlipun lahoittajamaiden liput liehuvat puistossa heinä-elokuussa 2020.

Lipputankojen yhteyteen suunnitellaan informaatiotauluja ja digitekniikkaa, joiden kautta välitetään tietoa kunkin maan kulttuurista ja yhteiskunnasta. Lipun symboliikan kautta kerrotaan maan historiasta ja nykyisyydestä.

Tavoitteena on, että suurlippu, Suomen lipun tie ja lippupuisto olisivat valaistuja ympäri vuoden, jolloin ne toimivat pimeällä valoteoksena ja nähtävyytenä. Alkuperäiset, ulkovalloilta lahjoituksina saadut lippupuiston liput sijoitetaan myöhemmin osaksi Lippukeskuksen näyttelyä.

Lue lisää Pohjoismaiden ja Baltian maiden lipuista>>

Pin It on Pinterest

Share This