Haminan Lippumaailman keskukseen sijoitetaan pysyvä lippunäyttely ja informaatiopiste. Lippunäyttely on ainutlaatuinen lippujen historiaa ja käyttöä sekä heraldisia esineitä ja tunnuksia kuvaava kokonaisuus. Tavoitteena on interaktiivisuus ja elämysten kautta tuotettavat oivallukset ja tiedon välittyminen. Näyttelyesineiden lisäksi käytetään hyväksi modernia tietotekniikkaa ja audiovisuaalisia välineitä.
Lippunäyttelyssä kuvataan sekä Suomen lipun ja maakuntien vaakunoiden historia että maailman valtioiden lippuhistoria. Liput ja lippusymbolit välittävät tietoa ja kuvaavat kutakin maata ja sen erityispiirteitä.

Valtioiden ohella lippuja käytetään erilaisten yhdistysten, seurojen, puolueiden ja yhteisöjen tunnuksina. Lippukeskuksessa kaavaillaan pidettävän esillä myös laajemmin lippu- ja liputuskulttuuriin liittyviä teemoja. Tällaisia ovat liputus merenkulussa, poliittisten liikkeiden tunnukset, uskonnolliset liput, sotilasliput, liput ja urheilu sekä fanikulttuuri, lippujen kaupallinen käyttö, maakuntien ja osavaltioiden liput sekä kiisteltyjen alueiden tunnukset.

Lippukeskuksen yhteyteen sijoitetaan lasten lippuaiheinen leikki- ja askartelunurkka ja merirosvolaiva tunnuksineen. Keskuksessa on myös matkamuistomyymälöitä, kirjapiste sekä ravintola/ kahvila.

Pin It on Pinterest

Share This