Usein kysyttyä

Saako terveyskeskuksen fysioterapiassa hierontaa?

Terveyskeskuksen fysioterapiassa pyritään tukemaan asiakkaan omatoimisuutta ja fysioterapian pääpaino on potilaan ohjaamisessa omatoimiseen kuntoutumiseen. Hierontaa tai muuta manuaalista käsittelyä voidaan fysioterapeutin arvion mukaan käyttää tarvittaessa osana fysioterapiaa mutta varsinaisia hieronta-aikoja ei kuntoutusyksiköstä voi varata.

 

Miten fysioterapiakäynnille tulee varustautua?

Ensimmäiselle fysioterapiakäynnille et tarvitse mitään erityisiä varusteita. Joustavat ja mukavat vaatteet ovat suositeltavat.

 

Miten pääsen fysioterapian ryhmiin?

Lääkärin lähetteen ja fysioterapeutin arvion kautta. Fysioterapeutin arviokäynnillä kartoitetaan ryhmäkuntoutuksen tarve ja eri vaihtoehdot ryhmäkuntoutuksen toteutuksen osalta. Mikäli ryhmäkuntoutuksen tarve todetaan, tehdään asiakkaalle toimintakykytestit ennen ryhmän alkamista ja sen päätteeksi. Näin arvioidaan ryhmäkuntoutuksen vaikuttavuutta.

 

Kuka pääsee fysioterapian kuntosalille ja kuinka pitkään siellä saa harjoitella?

Kyseessä ei ole julkinen kuntosali, vaan tälle salille on mahdollista päästä vain fysioterapian kautta tai esim. erikoissairaanhoidon lääkärin suosituksella silloin kun kuntosaliharjoittelun tavoitteena on sairaudesta tai vammasta kuntoutuminen.

Kuntoutusyksikön kuntosalille asiakas ohjautuu fysioterapeutin arvion kautta mikäli katsotaan että harjoittelu muilla kaupungin kuntosaleilla ei ole mahdollista. Kuntosali on tarkoitettu kuntosaliharjoittelua aloitteleville asiakkaille. Kuntosaliharjoittelua varten tehdään toistaiseksi voimassa oleva kuukausisopimus. Käynnit laskutetaan kuukausittain kiinteällä hinnalla, 20€. Sopimus on irtisanottava ennen seuraavan kuukauden alkua.

 

Voiko kuntoutusyksiköstä lainata apuvälineitä?

Apuvälineitä voi lainata apuvälinelainaamosta päivittäin aukioloaikojen puitteissa (ma-ti 12:00-14:00, ke-to 8:00-10:00, pe 11:00-13:00). Apuvälinelainaamo sijaitsee kuntoutusyksikön alakerrassa.