Kuntoneuvola

Kuntoneuvolan tarkoituksena on neuvoa ja ohjata asiakasta omatoimiseen itsensä huolehtimiseen, silloin kun ongelma ei vaadi lääkärissä käyntiä tai fysioterapeuttista tutkimista tai hoitoa. Käynnin jälkeen on mahdollista sopia tarvittaessa yksi kontrollikäynti mutta varsinaista hoitosarjaa ei voi aloittaa.

Kuntoneuvolaan pääsee ilman lääkärin lähetettä varaamalla ajan sähköisessä ajanvarauksessa tai vaihtoehtoisesti sairaan-/terveydenhoitajan kautta. Aikoja on 2/vko ja kestoltaan aika 45min. Käynnillä kartoitetaan nopeasti asiakkaan ongelma keskustellen ja ohjaus tulee ongelman perusteella.

Kuntoneuvolaan ohjatuvat myös Kaatumisseulan perusteella ohjausta tarvitsevat asiakkaat.

Kuntoneuvola on tarkoitettu yli 18 vuotiaille ja on maksutonta.

KAATUMISSEULA

Kaatumisseulaan liittyvällä käynnillä arvioidaan kokoknaisvaltaisesti kaatumisen vaaratekijöitä toimintakyvyn, ympäristön ja terveydellisten osa-alueiden kautta. Käynnillä kartoitetaan apuvälineiden tarve, ohjataan liikuntaryhmiin ja annetaan omaharjoitteita kotiin sekä tarvittaessa ohjataan terveydenhoitajan/sairaanhoitajan luokse tarkempaan terveydentilan arvioon.

Täytä kaatumisvaaran arviointilomake,  mikäli saat 6 tai enemmän pistettä ja pelkäät kaatumista tai koet tasapainosi heikentyneen varaa aika kuntoustusyksikköön sähköisesti tai soittamalla yksikön toimistoon puh. 0400 414354 arkisin klo 8:00-10:00 kuntoneuvola-ajalle.