Ankkalammen ympäristö muuttuu Valojen yön tummuessa satumaiseksi esittävän taiteen näyttämöksi, kun lammen pinta heijastaa puiston upeaa juhlavalaistusta ja loppuillasta lammen rannassa toteutettavan Haminan Teinisirkuksen tulishown. Monipuolisen lavaohjelman lisäksi partiolaiset pitävät lammen laitamilla tuliaan ja paistavat makkaraa. Perinteiseen tapaan partiolaiset myös sytyttävät Valojen yön roihut lampea kehystämään. Tänä vuonna Ankkalammen ohjelmistossa nähdään jälleen yksi uusi kantaesitys, tällä kertaa Hamina kvartetilta. Mukana ohjelmassa myös Runouden rajoilla -festivaalin esityksiä.

17.30-18.00 Husulan laulumiehet

Ankkalammen lavaohjelman avaa komeasti kajauttaen Husulan laulumiehet kuoro, kuoronjohtajana Kai Huopainen. Lähivuosina jo 50-vuotista taivaltaan juhliva porukka luonnehtii itseään nuorekkaaksi ja mukavaksi mieskuororyhmäksi. Ohjelmisto on perinteistä mieskuoroohjelmistoa ja kevyttä musiikkia.

18.00-18.15 Ankkalammen lavalla julkistetaan vuoden 2021 Positiivisin haminalainen.

Haminan Nuorkauppakamarin ja Positiivarit Oy:n järjestämä kampanja on etsinyt palkittavaksi positiivisimman haminalaisen jo vuodesta 2014. Valituksi tulee vuosittain henkilö, joka saa yleisöltä eniten ehdotuksia nimitykseen. Ehdotuksia on kerätty elokuun lopulle saakka.

18.15-18.45 Miehikkälän Musakurssilaiset 

Susanna Apo-Syrjänen aloitti lasten ja nuorten kansanmusiikkipainotteisen musakurssitoiminnan Miehikkälässä jo 1990-luvulla. Miehikkälän Pelimannipäivien aikana musakursseille osallistuneet lapset saivat vuosittain tähtihetkensä estradilla. Sittemmin Musakurssilaiset ovat laajentaneet esiintymisreviiriään. Valojen yössä Musakurssilaiset esiintyvät Ankkalammen estradin lisäksi myös Haminan pääkirjaston Kasper-salissa klo 19.30.20.15.

19-19.45 The White Tarzans 

Haminalainen yhtye The White Tarzans soittaa viidankonlakien sanelemaa jazzia. Meininki on kesyttämätöntä, suorastaan villiä ja epäammattimaista ja ehdottoman taitavasti soitettua.

20-20.30 Runouden rajoilla: Ville Vanhala, Reetta Pekkanen ja Juha Rautio
& The White Tarzans

Haminan Runoyhdistyksen järjestämän Runouden rajoilla -festivaalin ohjelmistoa nähdään myös Valojen yön ohjelmistossa. Runoilijavieraiden tulkintoja säestää The White Tarzans -yhtyeen improvisoitu soitanta.

20.45-21.15  Hamina Kvartetin kantaesitys: Ankkalampi

Ankkalammen ohjelmassa on myös yksi paikkalähtöinen kantaesitys. Tšaikovskin tunnettun Joutsenlampi-baletin ensemblestä traagisesti ulkopuolelle jäänyt wannabe prima ballerina tekee upea(hko)n entréen Valojen yön Ankkalammen ohjelmistossa. Tanssijatar lyöttäytyy mukaan Hamina kvartetin Ankkalampi kantaesitykseen.

klo 21.30 – 22.00 Haminan Teinisirkus: Ankkalammen Tulishow

Tulella esiintyminen on ollut Haminan Teinisirkuksen ohjelmistossa jo hyvän tovin. Ankkalammen tulishow:ssa nähdään harrastajien taiturointia tavallisimmilla sirkusvälineillä, joihin sytytetyt tulet lisäävät vaikeusastetta. Perinteisten tulikeilojen lisäksi nähdään mm. palavalla hyppynarulla hyppimistä ja tulitaistelua.