Suorin tie oppimiseen kulkee oivaltamisten ja hauskanpidon kautta. Heureka on ainutlaatuinen tapa innostua ja oppia tieteestä. Yli 10 miljoonaa ihmistä on jo käynyt Heurekan näyttelyissä. Se onkin yksi suosituimmista vapaa-ajankohteista Suomessa. 

Nyt Heurekan tiedesirkus saapuu Haminaan. Aseman koulun (Rautatienkatu 6, 49400 Hamina) suureen liikuntasaliin rakennetaan turvallinen elämyskeskus, jossa jokainen istuu omalla pehmeällä tyynyllään, seuraten ympärillä tapahtuvia tieteellisiä ilmiöitä, joita sirkuksen väki meille havainnollistaa.  

Näytöksen jälkeen lapset pääsevät myös itse kokeilemaan tiedesirkuksen laitteita. 

Tiedesirkuksen vierailu on rakennettu myös terveysturvalliseksi. Yli 300 m2 tilassa vierailee 50 henkilöä yhtä aikaa. Pienimpien vierailijoiden huoltajat ovat myös sydämellisesti tervetulleita omalla pääsylipulla tiedesirkuksen näytökseen, että kaikilla olisi turvallinen olo. Heurekan tiedesirkus on koko perheen tapahtuma, jonka esitys kohdentuu parhaiten 6-15 vuotiaille lapsille ja nuorille.

Haminan tiedesirkus on myös hyväksytty osaksi Tutkittu tieto teemavuosi 2021 -ohjelmaa.

Heurekan tiedesirkuksen vierailu liittyy Google 10 vuotta Haminassa -juhlavuoteen ja on rakennettu Haminan kaupungin, Heurekan ja Googlen yhteistyönä. Ole hyvä ja varaa lippusi www.lippu.fi ennakkoon pelkällä varausmaksulla.

Pääsylippujen ennakkomyynti on alkanut 21.6.klo 9.00 Lippu.fi:ssä.  Ennakkomyynti päättyy aina näytöstä edeltävänä päivänä klo 15.00 ja näytöspäivänä voi saman päivän lippuja tiedustella myös Aseman koulun ovelta. 

Alla olevasta esityskalenterista voit valita itsellesi sopivan esitysajan. Tiedesirkuksessa vierailu kestää  45 – 60 minuuttia.

Näytösten kellonajat
ke-pe klo 12, 14, 16, 17.30
la-su klo 10, 12, 14, 15.30

Seuraavat näytökset englanniksi:
su 11.7. klo 14
su 18.7. klo 14
su 25.7. klo 14

Seuraavat näytökset ruotsiksi:
la 24.7. klo 12 ja 14

Tila on esteetön.

Liput 1,50€ + tilausmaksut (alk. 1€ www.lippu.fi)
Saman päivän lippuja on saatavilla Aseman koulun ovelta maksutta, jos niitä ei ole ennakkoon myyty loppuun.