Perjantai 16.8. 18.00

Kohti elokuisia iltoja: avajaiskonsertti

Simeon-talo (Pikkuympyräkatu 34)
Liput 20/23€

Linda Fogelsone, viulu Juha Kotilainen, baritoni Maija Teikari, piano

Bachin Chaconne ja Griegin viulusonaatti johdattavat kuulijat kamarikonserttien pariin. Konsertin toinen osa tarjoilee suomalaisen laulumusiikin klassikoita ja hitusen uudempaakin.

 

Lauantai 17.8. 14.00

Bach con amore

Marian kirkko (Pikkuympyräkatu 34)
Liput 15/18 €

Kai Huopainen, basso Raymond Cox, viulu Jouko Teikari, oboe Timo Karjalainen, oboe d’amore

Con amore-tunnelma virtaa kirkkosaliin solistien ja jousiyhtyeen yhteistyöllä: kuulemme Bachin aarioita, konserton oboe d’amorelle sekä konserton viululle ja oboelle.

 

Lauantai 17.8. 16.00

Nuoret taiturit

Raatihuone (Raatihuoneentori 1)
Liput 10/13 €

Haminan nuoret kamarimuusikko-taiturit esittäytyvät matineakonsertissa Haminan keskipisteessä Raatihuoneen salissa.

Neea-Noora Piispa – viulu, Inka-Liisa Piispa – sello, Maria Urpalainen – sello, Harriet Tulokas – piano, Aukusti Gerlander – kitara, Akseli Gerlander – saksofoni, Esa Ylönen – säestys, piano

 

Lauantai 17.8. 20.00

Tuigu Nuevo 

Varuskuntakerho (Kadettikoulunkatu 3)
Liput 15/18 €

Perinteinen lauantain rytmimusiikin ilta pidetään Lounashuone Kerholla. Kitaristi-legenda Juha Björnisen johdolla esiintyvä Tuigu Nuevo tunnetaan mielikuvituksekkaista sovituksistaan jotka rikkovat musiikkityylien rajoja. Lisää paikallista väriä konserttiin tuo haminalaisille tuttu, uransa nostetta elävä lauluvirtuoosi Ella Tepponen.

Ella Tepponen, laulu Juha Björninen, kitara Otto Tikkanen, koskettimet Harri Ruotjoki, basso Arttu Huopainen, rummut

 

Sunnuntai 18.8. 14.00

Luuttulaulukonsertti – Luutun Lumoa!

Puistotalo (Fredrikinkatu 9)
Liput 15/18 €

Konsertissa kuullaan Dowlandin rakastettuja luuttulauluja, sekä italialaisten irtiottoja renessanssista barokin tunteellisempaan ilmaisuun! Säveltäjänimistä mainittakoon Dowlandin lisäksi Strozzi, Caccini ja Kapsberger. Anna-Maija Oka on monipuolinen varhaisen ja uudemman musiikin tulkki, jonka erityisiä intohimoja ovat näyttämöilmaisu ja taiteidenvälisyys. Olli Hyyrynen on tullut luutistina tutuksi useissa barokkiorkesteri- ja oopperaprojekteissa. Duona muusikot ovat työskennelleet Sibelius-Akatemian opinnoistaan asti.

Anna-Maija Oka, sopraano Olli Hyyrynen, luuttu

 

Sunnuntai 18.8. 16.00

HIGHER GROUND, joht. Hanna-Maria Helenius

Marian kirkko (Pikkuympyränkatu 34)
Liput 20/23 €

Suomen ainutlaatuisin Gospelkuoro laulaa suoraan sydämeen Haminan Marian kirkossa. Jokainen konsertti innostaa Higher Ground Vocalsin tekemään jotain eritystä ja upeaa.  Kuoronjohtaja Hanna-Maria Helenius on omistautunut Gospel-tyylille ja sen myötä kuoro hallitsee nyanssit ja heittäytyy laulamaan täydellä voimalla ja myös aidolla herkkyydellä. Johtaja soittaa laulajia käsillään kuin soitinta. Elokuussa kuullaan akustinen kokonaisuus Joonatan Raution säestyksellä ja esille nousevat myös loistavat solistit.  Kuoro luo aidon, innostavan ja herkän tunnelman, joka tempaa mukaansa jokaisen.  Higher Ground Vocals on nähty live-esitysten ohella useiden artistien taustalla sekä lukuisissa tv-ohjelmissa kuten Tanssii tähtien kanssa sekä Suomi Love. Higher Ground Vocals lämmitti yleisön tunnelman kattoon myös Helsingin juhlaviikoilla Ladysmith Black Mombazon ja HGV:n konsertissa kesällä 2018.

 

Sunnuntai 18.8. 18.00

Rakkautta ja satukuvia – ”Illan romantikot”

Simeon-talo (Pikkuympyräkatu 34)
Liput 20/23 €

Sunnuntai-illan konsertissa roihuavat romantiikka ja suuret tunteet. Robert Schumannin laulusarja Frauenliebe und -leben johdattelee naisen elämään ja rakkauden syövereihin, minkä jälkeen alttoviulun pehmeä sointi loihtii esiin Schumannin lumoavat satukuvat. Konsertin jälkipuoliskolla kuullaan varhaisromanttista intoa ja draamaa Carl Maria von Weberin Triossa huilulle, sellolle ja pianolle.

Silja Aalto, sopraano Jussi Aalto, alttoviulu Noora Karjalainen, huilu Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello Minttu Siitonen, piano