Oheisohjelma

Miekat, muurit, musketit -historiafestivaali on koko kaupungin tapahtuma, joka levittäytyy laajasti linnoituksen alueelle. Mukana on runsaasti monipuolista oheisohjelmaa yhdistyksiltä, yhteisöiltä ja muilta paikallisilta toimijoilta.

   

Tutustu tapahtuman yhteistyökumppaneihin ja Miekat, muurit musketit -historiafestivaalin oheisohjelmaan! Tarjolla on mm. mielenkiintoisia näyttelyitä, upeita esityksiä konserteista katuteatteriin ja loistavia tarjouksia koko tapahtuman ajan. Luvassa on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle!

Yhteistyökumppaneitamme ovat:

Cursor Oy

GARS / Harmaasudet, Helsinki

Haminan Hywät Asukkaat ry

Haminan Linnoituksen Wanhat Talot ry

Haminan seudun oppaat ry

Haminan seurakunta

Haminan Teatteriyhdistys ry

Haminan Teinisirkus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Kino-Hamina

Maanpuolustuskorkeakoulu, Helsinki

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön keskus, Hamina

RUK-museo, Hamina

Suomen Merimuseo

Haluatko mukaan yhteistyökumppaneidemme laadukkaaseen joukkoon? Onko sinulla tai edustamallasi taholla mahtava tapahtuman teemaan sopiva tilaisuus samaan aikaan historiafestivaalin kanssa tai muu hyvä idea, jonka haluaisit toteuttaa osana historiafestivaalin oheisohjelmaa? Ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin katsotaan voimmeko olla avuksi toisillemme!

Lisätietoja:
Veera Viitala (Hämeenlinna)
Tuottaja
kreivitar.veera(a)gmail.com
puh. 040 542 4801

Paula Kouki
Tapahtumatuotantopäällikkö
paula.kouki(a)hamina.fi
puh. 040 746 4220

KINO-HAMINA

Kino-Hamina
Isoympyräkatu 30 A

Miekat, muurit, musketit -historiafestivaalin aikana elokuviin 7€ hintaan!

Poikkeuksena Leijonakuningas, katso erillinen hinnoittelu alta.

 

 

Leijonakuningas

Musikaali, Perhe-elokuva, Kesäleffa

Kesto: 1 t 58 min

Disney esittää ohjaaja Jon Favreaun uuden live action -version elokuvasta Leijonakuningas, joka vie meidät Afrikan savannille, missä tuleva kuningas on juuri syntynyt. Mufasan veli Scar – juuri syrjäytetty kruununperijä – punoo omia juoniaan. Taistelu Jylhäkallion herruudesta, joka on täynnä petosta, tragediaa ja draamaa, johtaa Simban karkotukseen. Apunaan pari uutta, hauskaa ystävää Simba joutuu pohtimaan, miten isoksi kasvettuaan ottaa takaisin oman paikkansa.

Leijonakuningas, 2D (dubattu suomeksi)

Liput: 8,00€

ke 17.7 klo 15.00

to 18.7 klo 16.30

ma 22.7 klo 15.00

ti 23.7 klo 15.00

Leijonakuningas, 2D (kieli: englanti, tekstitys suomi/ ruotsi)

liput: 8,00€

to 18.7 klo 19.00

pe 19.7 klo 19.00

su 21.7 klo 18.00

ti 23.7 klo 17.30

Leijonakuningas, 3D (kieli: englanti, tekstitys suomi / ruotsi)

Liput: 9,00€

ke 17.7 klo 17.30

la 20.7 klo 18.00

ma 22.7 klo 17.30

Näin koulutat lohikäärmeesi 3

Perhe-elokuva, Animaatio

Kesto: 1 t 44 min

Nuoren viikingin ja hurjan lohikäärmeen ystävyydestä alkunsa saaneesta tarinasta on tullut eeppinen elokuvatrilogia, joka kattaa kaverusten koko elämän. DreamWorks Animationin odotettuun uutuuselokuvaan huipentuu yksi animaatioiden historian menestyksekkäimmistä elokuvasarjoista: Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on yllätysten täyttämä tarina kasvamisesta, rohkeuden löytämisestä ja siitä, miten rakkaista asioista irti päästäminen on kaikkein vaikeinta.

to 18.7 klo 14.00

pe 19.7 klo 14.00

la 20.7 klo 13.00

su 21.7 klo 13.00

Kaksi kuningatarta

Draama, Historiallinen, Oscar-ehdokas

Kesto: 2 t 4 min

Kaksi kuningatarta kertoo karismaattisen Maria Stuartin (Saoirse Ronan) myrskyisästä elämästä. 16-vuotiaana Ranskan hallitsijaksi noussutta ja 18-vuotiaana leskeksi jäänyttä Mariaa painostetaan uuteen avioliittoon. Hän uhmaa määräilijöitään ja palaa synnyinmaahansa Skotlantiin ottaakseen uudelleen haltuunsa hänelle kuuluvan kruunun.

Sitten Skotlanti ja Englanti päätyvät voimakastahtoisen Elisabet I ( Margot Robbie) vallan alle. Nuoret kuningattaret seuraavat toinen toisiaan yhtä aikaa haltioituneina ja kauhuissaan. Kilpaillessaan vallasta ja rakkaudesta kahden kuninkaallisen naisen on päätettävä, miten pelata valtapeliä miesten hallitsemassa maailmassa. Hoveissa sikiävät petokset, salaliitot ja kapinat horjuttavat hallitsijoiden asemia ja uhkaavat muuttaa historian kulkua.

pe 19.7 klo 16.30

The Favourite

Komedia, Draama, Historiallinen, Oscar-ehdokas, Oscar-voittaja

Kesto: 2 t 0 min

The Favourite. 1700-luvun alussa Englanti käy sotaa Ranskaa vastaan. Kuningatar Anne (Olivia Colman) on hauras ja hänen läheinen ystävänsä Lady Sarah (Rachel Weisz) hallitsee maata hänen puolestaan, huolehtien samalla Annen terveydestä ja oikuista. Uuden palvelijattaren Abigailin (Emma Stone) viehätysvoima vetoaa Sarahiin ja hän ottaa tämän siipiensä suojaan. Kun sotapolitikointi alkaa viedä liikaa Sarahin aikaa, Abigail alkaa pitää seuraa kuningattarelle. Heidän nopeasti kehittyvä suhteensa antaa Abigailille mahdollisuuden toteuttaa kunnianhimoiset aikeensa, ja hän ei anna politiikan eikä yhdenkään naisen, miehen tai kanin seistä tiellään.

OSCAR-VOITTAJA! Paras naispääosa (Olivia Colman).

la 20.7 klo 15.30

su 21.7 klo 15.30

HAMINAN KAUPUNGIN MUSEOT

Tapahtumarannekkeella ilmainen pääsy festivaalin aikana!

Kaupunginmuseo
Kadettikoulunkatu 2 B

Tässä ”Katariinan palatsissa” Venäjän keisarinna Katariina Suuri ja Ruotsin kuningas Kustaa III kävivät kolmen päivän ajan neuvotteluja kesällä 1783.

Kesänäyttely: Muistoissa lasitaiteilija Tamara Aladin 8.6.-11.8.2019

Opastetut kierrokset keskiviikkoisin klo 13 Hinta 5/3€

Auki tapahtumaviikolla:
ke-la 10-18, ti ja su 10-16

Kauppiaantalomuseo
Kasarminkatu 6

Kauppiaantalomuseo on vuonna 1841 valmistunut kulttuurihistoriallisesti arvokas hirsirakennus. Talossa ja pihapiirissä on asunut ja työskennellyt eri alojen käsityöläisiä sekä viimeisenä kauppiasperhe Muravjev.

Kesänäyttely: Ken söi kesävoin? – Mysteeri vaskitehtaan talossa 4.6.-31.8.2019
Selvitä kadonneen voipytyn tapaus neiti Sundmanin rinnalla.

Rodnik ry:n Venäläinen lounastupa ja teehuone ke-la 17.-20.7.2019
Keittolounas klo 11-14, teehuone klo 14-17.

Käsityöläisnarinkat ke-la 17.-20.7. klo 10-16

Opastetut kierrokset perjantaisin klo 13 Hinta 5/3€

Auki tapahtumaviikolla:
ke-la 10-18, ti ja su 10-16

Järj. Haminan kaupungin museot

WANHA VETERAANI

Tapahtumarannekkeella pääsy puoleen hintaan festivaalin aikana (aikuiset norm. hinta 10€, rannekkeella 5€)!

Wanha Veteraani
Kadettikoulunkatu 7

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanha Veteraani tuo Haminaan kaksi kiinnostavaa näyttelyä: Mannerheimin-ristin ritari Lauri Törni 100 -vuotta ja Suomalainen Waffen-SS-vapaaehtoispataljoona Saksassa. Näyttelyiden esitteeseen voit tutustua etukäteen tästä!

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanha Veteraani avattiin Haminassa elokuun alussa 2018. Uusi ja uudenlainen perinnekeskus vaalii sotiemme veteraanien, vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja suomalaisen rauhanturvaamisen perintöä.

Lisätietoja näyttelyistä>> 

Järj. Rauhanturvaamisen ja
veteraanityön perinnekeskus

RUK-MUSEO

Tapahtumarannekkeella ilmainen pääsy festivaalin aikana!

RUK-museo
Kadettikoulunkatu 8

Vuonna 1975 perustettu RUK-museo kertoo Reserviupseerikoulun ja sen Oppilaskunnan toiminnasta vuodesta 1920 alkaen, jolloin itsenäisen Suomen reserviupseerikoulutus alkoi Haminassa. Tutustu mielenkiintoisiin näyttelyihin eri aikakausilta! Museon esineistöstä löydät keskeisiä elementtejä suomalaisesta johtajakoulutuksesta, sotahistoriaa, heraldiikkaa sekä kiinnostavia yksityiskohtia vuosien varrelta.

Museo on avoinna ajalla 1.6.-30.9.2019 tiistaista sunnuntaihin klo 10.15-16.00.

Lisätietoja näyttelyistä>>

Järj. Reserviupseerikoulun Oppilaskunnan Kannatusyhdistys ry

KESKIAIKAISET MESSUT

su 21.7. klo 10.00

Marian kirkko
Pikkuympyräkatu 34

Kaipaatko hengellisyyttä elämääsi? Oletko miettinyt millaista messuissa oli keskiajalla? Koska viimeksi kävit kirkossa? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua messuun, jollaisessa esivanhempasikin viettivät sunnuntaiaamunsa!

Haminan seurakunta jatkaa aiempien Haminan, Vehkalahden, Virolahden ja Miehikkälän seurakuntien työtä ja perintöä. Haminan seurakunnan juuret yltävät Suomen varhaiskeskiajalle saakka. Ensimmäiset seurakuntaa koskevat kirjallisina säilyneet dokumentit ovat vuodelta 1336. Marian kirkko on rakennettu 1400-luvulla ja se on Kymenlaakson vanhin rakennus.

Järj. Haminan seurakunta

Kuva: Seppo JJ Sirkka

Konsertti Raatihuoneella

La 20.7. klo 15.00

Raatihuone, Valtuustosali
Raatihuoneentori 1

Haminan viihdelaulajien ja Haminan Naislaulajien historiafestivaalin henkeen sopiva yhteiskonsertti. Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaisesta laulusta laulelmien kautta 2000- luvulle!

Liput ovelta 5 €, lapset ilmaiseksi.

Kesto: 45min

Järj. Haminan viihdelaulajat, Haminan Naislaulajat ja Haminan Kansalaisopisto

HAMINAN KESÄTEATTERI

Hurrrrrjan ja pelottavan Rölliheimon uskottavuus on vaarassa, kun Rölli ystävystyy tanssivia ja halailevia menninkäisiä edustavan Milli Menninkäisen kanssa. Kaiken lisäksi metsään on muuttanut kumma Vaakamestari, joka väittää pahan voiman lisääntyvän Röllimetsässä. Kestääkö ystävyys yli heimorajojen? Saadaanko Metsänhengeltä apu Röllimetsän sietämättömään hätätilanteeseen?

Käsikirjoitus: Allu Tuppurainen
Ohjaus: Eveliina Arminen

Liput: 18€ / 16€, lapset 10€

Ensi-ilta Haminan kesäteatterissa sunnuntaina 30.6.2018 kello 15.00

Näytöksien ajankohdat>>

Järj. Haminan Teatteri/ Haminan Teatteriyhdistys ry