BAROKKIKONSERTTI 17.7 – Miekkailukoulu ja muita musiikillisia taistoja

Tempaudu 1600-luvun barokkimusiikin vietäväksi! Mielenkiintoinen sekä vaihteleva kokonaisuus viihdyttää niin kokematonta kuulijaa kuin myös tottunutta barokkikonserteissa kävijää.

BAROKKIKONSERTTI: Miekkailukoulu ja muita musiikillisia taistoja

KE 17.7.klo 17-18
Puistotalo
Fredrikinkatu 9

Liput ennakkoon Lippu.fi 10€, ovelta 12€

Lipun hintoihin lisätään Lippupisteen toimitusmaksu (alk. 1€ printtilipun toimitusmaksu lippu.fi)

Osta lippusi tapahtumaan www.lippu.fi

Miekkailuoppitunnin kulkua esittävän J. H. Schmelzerin teoksen lisäksi konserteissa kuullaan kolme sodan taistelunmelskeitä kuvailevaa sävellystä. Viulisteilta taituruutta vaativat kappaleet sisältävät rähinää ja roisketta tunnelman pysyessä silti keveänä. Barokin musiikissa aina läsnäoleva tanssin poljento kuljettaa mukanaan niin soittajaa kuin kuulijaakin. Vastakkaista tunnelmaa näille kolmikymmenvuotisen sodan tunnelmille luovat B. Marinin Passacalio, J.H. Schmelzerin Serenata con altre arie sekä Lamento sopra la morte Ferdinand III. Rikas harmonia ja barokkimusiikille ominaiset pidätykset korostuvat erityisesti näissä teoksissa ja tekevät niistä ylettömän kauniita ja lohdullisia.

Konsertissa esiintyvät Dora Asterstad ja Anna Pohjola (barokkiviulu), Riittaliisa Hakulinen (barokkialttoviulu), Elina Mattila (barokkisello), Mikko Ikäheimo (teorbi) ja Laura Vihreäpuu (cembalo). He ovat kaikki vanhan musiikin esittämiskäytäntöihin erikoistuneita ammattimuusikoita, ja he ovat soittaneet niin yhdessä kuin erikseenkin kaikissa keskeisissä vanhan musiikin kotimaisissa kokoonpanoissa. He kuuluvat myös pian 5-vuotisjuhliaan viettävän musiikkiyhdistys Espoon barokki ry:n aktiivisiin jäseniin (yhdistys perustettiin v.2016).

Tiedot konsertissa esitettävistä teoksista löydät tästä.