Leiriläiseksi?

Tervetuloa elävöittämään Haminaan, jossa mustaruutiaseet paukkuvat, miekkamiehet ottavat mittaa toisistaan ja ritarit kohtaavat turnajaisissa. Miekat, Muurit, Musketit herättää henkiin Kaakkois-Suomen rannikon ja Haminan kaupungin sotaisan historian.

   

Hamina on Suomessa ainutlaatuinen, ympyräkaavaa noudattaen rakennettu linnoituskaupunki, joka on perustettu Vehkalahden jo 1300-luvulta saakka tunnetulle markkinapaikalle vuonna 1653. Vanhaa kaupunkia ympäröi edelleen 1700-luvun alkukymmeninä perustettu linnoitus bastioneineen, ja ympyräkatuja reunustavat kasarmit ja puutalot huokuvat historiaa.

Tule elävöittämään Haminaa!

Kutsumme 18.-21.7.2019 ajalle elävöittäjiä keskiajalta 1700-luvun lopulle saakka luomaan tunnelmaa markkinoille ja majoitusleireihin. Olet osa elävöitystä ja valmiina vastaamaan tapahtuman vieraiden kysymyksiin elävöittämästäsi aikakaudesta. Varsinaiset leirit tulevat olemaan markkina-aikoina auki vieraille (perjantaina ja lauantaina 19.-20.7 klo 10-18; sunnuntaina 21.7 klo 10-16).

1700-luvun sotilasleiri levittäytyy linnoituksen alueelle, kun taas keskiaikaisen Marian kirkon luona Räävelin hansakauppiaat ja Viipurin porvarit tarjoavat tavaroitaan Vehkalahden markkinoilla.Jokaisessa leirissä on oma emäntä/isäntäpari vastaamassa Sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Mitä me tarjoamme? Tietenkin edullisen leiripaikan (sis. polttopuut, vesi, jätehuolto, vessat – mustaruutiaseilla ampujille ruuti), vapaan pääsyn tapahtuman maksulliselle alueelle markkina-aikana  ja taatusti unohtumattomia kokemuksia aidossa historiallisessa ympäristössä.

Ilmoita telttakuntasi mukaan tapahtumaan!

Leiripaikan hinnat:
3×3 m telttapaikka 10 €
Mikäli teltta vaatii enemmän tilaa tai teillä on useita telttoja, varatkaa riittävästi paikkoja.
Leiriläismaksu 5 €/henkilö (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi)

Sijainnit :
Keskiaika- ja viikingit: Marian kirkon puisto
1600- ja 1700-luvun sotilasleiri: Nuolilinnoitus
Vaatimukset: Aikakauden tyyliin soveltuva teltta, maasta irti oleva tulipaikka
Vaadimme myös kaikilta leireissä yöpyviltä aikakauteensa sopivaa pukeutumista, päähineistä kengänkärkiin!

Leiri-ilmoittautumiset:
17.6.2019 mennessä

Leiriytymislomakkeen voit täyttää täältä!

Leiriin ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa on tarkemmat ohjeet leiriytymistä varten.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.