Leiriläiseksi?

Tervetuloa elävöittämään Haminaan, jossa mustaruutiaseet paukkuvat, miekkamiehet ottavat mittaa toisistaan ja ritarit kohtaavat turnajaisissa. Miekat, Muurit, Musketit herättää henkiin Kaakkois-Suomen rannikon ja Haminan kaupungin sotaisan historian.

   

Hamina on Suomessa ainutlaatuinen, ympyräkaavaa noudattaen rakennettu linnoituskaupunki, joka on perustettu Vehkalahden jo 1300-luvulta saakka tunnetulle markkinapaikalle vuonna 1653. Vanhaa kaupunkia ympäröi edelleen 1700-luvun alkukymmeninä perustettu linnoitus bastioneineen, ja ympyräkatuja reunustavat kasarmit ja puutalot huokuvat historiaa.

Tule elävöittämään Haminaa!

Kutsumme 18.-21.7.2019 ajalle elävöittäjiä keskiajalta 1700-luvun lopulle saakka luomaan tunnelmaa markkinoille ja majoitusleireihin. Olet osa elävöitystä ja valmiina vastaamaan tapahtuman vieraiden kysymyksiin elävöittämästäsi aikakaudesta. Varsinaiset leirit tulevat olemaan markkina-aikoina auki vieraille (perjantaina ja lauantaina 19.-20.7 klo 10-18; sunnuntaina 21.7 klo 10-16).

1700-luvun sotilasleiri levittäytyy linnoituksen alueelle, kun taas keskiaikaisen Marian kirkon luona Räävelin hansakauppiaat ja Viipurin porvarit tarjoavat tavaroitaan Vehkalahden markkinoilla.
Jokaisessa leirissä on oma emäntä/isäntäpari vastaamassa Sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Tarjoamme edullisen leiripaikan (sis. polttopuut, vesi, jätehuolto, vessat – mustaruutiaseilla ampujille ruuti), vapaan pääsyn tapahtuman maksulliselle alueelle markkina-aikana  ja taatusti unohtumattomia kokemuksia aidossa historiallisessa ympäristössä.

Ilmoittaudu leiriläiseksi täältä!

   

Ilmoita telttakuntasi mukaan tapahtumaan!

Leiripaikan hinnat:
3×3 m telttapaikka 10 €
Mikäli teltta vaatii enemmän tilaa tai teillä on useita telttoja, varatkaa riittävästi paikkoja.
Leiriläismaksu 5 €/henkilö (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi)

Leiri-ilmoittautumiset:
17.6.2019 mennessä

Leiriin ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa on tarkemmat ohjeet leiriytymistä varten.

Lisätietoja leiriasioista:
Enni Kurkela
Leirivastaava
mmm.leiri@gmail.com

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Viikinki- ja keskiaikainen leiri

Marian kirkon pihamaa
Pikkuympyräkatu 34

Keskiaikaan ja viikinkielämään hurahtaneille pystytetään leirit Marian kirkon pihamaalle.

Marian kirkko on rakennettu 1400-luvulla ja se on Kymenlaakson vanhin rakennus. Ensimmäiset seurakuntaa koskevat kirjallisina säilyneet dokumentit ovat vuodelta 1336.

Leiriläisiltä vaaditaan aikakauden tyyliin soveltuva teltta sekä ympärivuorokautista aikakauteensa sopivaa pukeutumista päähineistä kengänkärkiin! Tulentekoa saa käyttää vain ruuanlaittoon, tulisijoista on ilmoitettava etukäteen ja niiden on oltava irti maasta.

Ilmoittaudu leiriläiseksi täältä!

Sotilasleiri

Nuolilinnoitus
Rauhankatu

1700-luvun sotilasleirissä menneisyys kohtaa nykyajan! Holvien suojassa sijaitsee Haminan nykyaikainen ja moneen taipuva urheilukenttä, jonka uusimpana aluevaltauksena on toimia yhtenä Miekat, muurit, musketit -historiafestivaalin tapahtumapaikkana!

Normaalisti vilkkaassa käytössä oleva urheilukenttä on rauhoitettu tapahtumaviikonlopuksi tapahtuman käyttöön.

Leiriläisiltä vaaditaan aikakauden tyyliin soveltuva teltta, maasta irti oleva tulipaikka sekä ympärivuorokautista aikakauteensa sopivaa pukeutumista päähineistä kengänkärkiin!

Ilmoittaudu leiriläiseksi täältä!