Eläinlääkäripalvelut illalla, yöllä ja viikonloppuna

Virka-ajan ulkopuolella Haminan alueella päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 14499 arki-iltaisin klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhäpäivinä. Päivystyspuhelin on maksullinen, puhelun hinta on klo 08-22 2,04€/min + ppm  ja yöllä klo 22-08 4,06 €/min + ppm.

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille, ei kroonisten eikä ei-akuuttien sairauksien hoitoa varten. Päivystyksessä annetaan ensisijaisesti ensiapuluonteista hoitoa. Puhelun perusteella eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden sekä kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei pääse vastaamaan puhelimeen, yrittäkää soittaa  uudelleen hetken kuluttua. Takaisin soitto palvelua ei ole.

Haminan seudun ympäristötoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärin omalla vastaanotolla (Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Heinlahti) ja suureläimet sairaskäynneillä. Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä.

Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista, maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan eläinlääkärille.