Eläinlääkäripalvelut illalla, yöllä ja viikonloppuna

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kiireellinen eläinlääkärinapu illalla, yöllä, viikonloppuna ja pyhäpäivinä hoidetaan yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa. Virka-ajan ulkopuolella päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa arki-iltaisin klo 16-08 sekä viikonloppuisin/pyhäpäivinä numerosta 0600 144 99.

Päivystyspuhelin on maksullinen.

Puhelun hinta
klo 08-22 2,04€/min + ppm
klo 22-08 4,06 €/min + ppm

 

Päivystyspaikat

Päivystyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.

Hamina: Teollisuuskatu 16 B, Hevoshaka

Virolahti: Mäkitie 2 B, Virojoki

Miehikkälä: Hauhiantie 1, Miehikkälä

Pyhtää: Alatie 108 E, Heinlahti

 

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille, ei kroonisten eikä ei-akuuttien sairauksien hoitoa varten. Päivystyksessä annetaan ensisijaisesti ensiapuluonteista hoitoa. Puhelun perusteella eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden sekä potilaiden kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei pääse vastaamaan puhelimeen, yrittäkää soittaa uudelleen hetken kuluttua. Takaisinsoittopalvelua ei ole.

Haminan seudun ympäristötoimen alueella on vuorossa yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärin omalla vastaanotolla (Hamina, Virolahti, Miehikkälä tai Pyhtää) ja suureläimet sairaskäynneillä. Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä.

Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista. Maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan soittamalla eläinlääkärille.