Pyöräily

Haminasta löydät hyvät puitteet pyöräilyyn ja pyöräilyreittejä moneen makuun. Keskustan alueen nähtävyydet ovat kaikki lähellä toisiaan ja tasaisessa maastossa on kevyttä polkea. Pyöräilyreitit johdattavat pyöräilijän myös lähelle luontoa, jota pääsee ihailemaan rauhallisesti polkien. Pyörän selästä Haminan ympyrät voivat näyttäytyä aivan uudella tavalla.

Kaupunkipyörät

Hamina on ottanut käyttöönsä kaupunkipyöräpalvelun kesäksi 2019, vähintään lokakuun loppuun asti. Pyöräasemat löydät torilta bussipysäkin vierestä, raatihuoneelta ja Tervasaaresta. Vuokraus onnistuu helposti mobiililaitteeseen ladattavan Donkey Republic -sovelluksen avulla. Pyörät voi vuokrata ja palauttaa mille tahansa asemalle ja ne ovat toiminnassa vuorokauden ympäri.

Sama kaupunkipyöräjärjestelmä toimii esimerkiksi Kotkassa, Kouvolassa ja Kööpenhaminassa. Haminaan sen on toimittanut Kaakau Oy ja sen mahdollistaa Haminan kaupunki yhdessä Haminan Energia Oy:n kanssa.

Lisätietoja, kuten hinnaston, käyttöohjeet, pyöräasemien tarkemmat sijainnit ja asiakaspalvelun yhteystiedot löytyy täältä.

 

Pyöräilykartta

Pyöräilykartassa on mukana monia erilaisia pyöräreittejä ja kohteita, palvellen niin matkailijoita kuin asukkaitakin. ”Pyöräilykartan julkaisun yksi tavoite on edistää pyöräilyä, näin se linkittyy myös sekä Ekologinen Hamina -ohjelmaan että Kotkan kestävän liikkumisen ohjelmaan” kertoo Esa Partanen Cursor Oy:ltä.

Kätevä taskuun taittuva kartta on saatavilla Haminan kaupungintalolta (Puistokatu 2), lipputornista (Kaivokatu 6) ja laajasti matkailuinfo-telineistä sekä sähköisesti täältä (pdf-tiedoston koko 18 Mb). Kartasta löytyy myös linkki, jolla Hamina haltuun -pyöräreitin saa auki suoraan älypuhelimen tai tietokoneen karttasovellukseen.

Pyöräilykartta on päivitetty kesällä 2019. Uudistetun kartan ovat julkaisseet Kotkan ja Haminan kaupungit yhteistyössä Cursor oy:n kanssa.

Haminan kyliin voi tutustua myös Haminan pyörävaelluksella. Lisätietoa löydät Kylät lentoon -sivuilta.

 

Pyöräilykuntien verkosto ja kylät lentoon

Hamina on osa pyöräilykuntien verkostoa yhdessä yli 90:n kunnan kanssa. Verkoston päätavoite on pyöräilyn ja kävelyn lisääminen kestävinä liikennemuotoina ja arkiliikuntana, jotka tuottavat hyvinvointia yksilölle, yhteiskunnalle ja ympäristölle.