Vuoden 2022 aikana avataan vaiheittain Summan entinen koulurakennus osaksi verkostomaista kulttuurikeskusta Haminassa. Kiinteistö ja sen toiminnot palvelevat monipuolisesti haminalaisia ja erityisesti Summan ja Uuden-Summan alueella ja ympäristössä asuvia tarjoamalla tilat erilaiseen tekemiseen, harrastuksiin, kohtaamisiin, tapahtumien järjestämiseen ja kuntalaisaktivismiin.

Vanhan Summan koulusta on rakentumassa monipuolinen yhteisen tekemisen tila kaikenikäisten toimintaan

Tiloja tarjotaan vuokrattavaksi mm. yhdistyksille ja muille toimijoille. Luokkatilat ovat viihtyisiä ja valoisia isoine ikkunoineen ja tilat muuntuvat melko helposti erilaiseen toimintaan sopiviksi. Tarjolla on erikokoisia tiloja erilaisiin tarpeisiin, niin vakituiseen kuin kertaluontoiseenkin käyttöön.

Tällä hetkellä tiloissa kokoontuvat mm. Haminan kansalaisopiston kutojat sekä liikuntaryhmiä.

  • Talon toiseen kerrokseen on tehty viimeisimmät muutokset ja siirretty HUR-ilmanpainelaitteinen kuntosali Kellokallion palvelukeskuksesta. Laitteet soveltuvat kaikenkokoisille ja kaikenkuntoisille hyvinvoinnistaan huolehtiville kuntalaisille. Kevään aikana päivitetään vielä tarpeita lisälaitteitteille ja lisätoiminnoille olemassa olevien laitteiden lisäksi.
    Kuntosali on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9 – 14.
    Kuntosalin käyttö on kesän ajan maksutonta.
  • Haminan Teinisirkus on muokannut koulun entisen liikuntasalin ja sen tukitilat eri ikäisten sirkusharrastustoimintaan sopivaksi tukikohdaksi. Teinisirkuksen tiloihin valmistuva katsomo mahdollistaa myös erilaisten esitysten tai muiden yleisötilaisuuksien järjestämisen.
  • Alakerran entisessä opettajanhuoneessa kokoontuu taas kesätauon jälkeen 2.9.2022 alkaen joka perjantai Miesten oma ryhmä klo 10–12. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki 60-vuotta täyttäneet miehet, joita kiinnostaa yhdessäolo ja yhteinen tekeminen. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja paikalle voi tulla aina silloin kun itselle sopii. Ryhmän kautta on mahdollista saada uudenlaista tekemistä arkeen ja mukavia juttuhetkiä muiden miesten kanssa. Ryhmän tekemiset suunnitellaan yhdessä miesporukalla kahvikupin ääressä. Kevään aikana ryhmä kisaili muun muassa tietokilpailun ja levyraadin merkeissä, pihalla pelattiin mölkkyä ja petanqueta ja kevätkausi päätettiin yhteiseen retkeen Horessootin polkujen laavulle makkaran paistoon. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Syyskauden alkuun mennessä talon keittiö on määrä kunnostaa palvelemaan erilaisia tulevia tapahtumia sekä keittiöön ja ruoanlaittoon liittyvää harrastus- ja kurssitoimintaa. Tulevaisuudessa keittiö ja sen yhteydessä oleva entinen koulun ruokalan tila mahdollistavat myös vaikkapa perhejuhlien tarjoilun järjestämisen tai yhdistysten tms. toimijoiden kohtaamiset vaikkapa kahvittelun merkeissä. Monitoimitilan (ent. ruokasali) ja keittiön kuntalainen voi varata omiin tilaisuuksiin maksutta (varausjärjestelmä ja ohjeet työn alla). Monitoimitilan ja keittiön kokonaisuuden tarkoituksena on palvelulla satunnaista tilatarvetta. Tila tullaan jatkossa varaamaan Timmi-järjestelmän kautta ja kokeiluaikana avain luovutetaan asiakaspalvelupisteestä ja käyttö on maksutonta. Käyttäjä sitoutuu monitoimitiloihin liittyvien ohjeiden ja sääntöjen noudattamiseen.

Summantie 46

Lisätietoja ja tiloja voit toistaiseksi tiedustella kulttuurituottaja Henni Kiriltä sähköpostitse henni.kiri@hamina.fi tai puhelimitse 040 722 3687.

 

LiikuntaSäpinät keskiviikkona 23.3.2022 Norsupallon merkeissä

Pin It on Pinterest

Share This