Museoilla järjestetään säännöllisesti ohjelmaa pitkin vuotta tapahtumien, työpajojen ja harrastusryhmien merkeissä. Tervetuloa mukaan!

Kerro mielipiteesi tulevasta kotiseutumuseon näyttelyuudistuksesta

Uudistamme Vehkalahden kotiseutumuseon näyttelyn kesäksi 2023. Mitä sinä haluaisit uudistetulta museolta? Vastaa kyselyymme ja voita Museokortti tai Haminan kaupungin museoiden tuotepalkintoja! Kyselyn avoinnaoloaikaa on jatkettu 30.11. saakka. Voit vastata, vaikket olisi koskaan käynyt Kotiseutumuseolla! Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä.

Annan narinkat

Kauppiaantalomuseon perinteikkäät joulumyyjäiset järjestetään tänä vuonna lauantaina 3.12.2022 klo 12-16.

Annan Narinkoilla nähdään tavallistakin laajempi kattaus erilaisia käsityötuotteita sinapista saaristolaisleipään ja kirjoista kukkaroihin. Markkinarauha julistetaan fanfaarin säestyksellä sisäpihalla klo 12.15. Kaponieeri-kvartetti esiintyy uljaissa univormuissaan päärakennuksen isommassa salissa klo 12-15 välillä. Piharakennus Mattilassa palvelee tutusti Kalevalaisten Naisten kahvila. Lapset voivat bongata pihapiiristä kummia siivekkäitä, ja Markkinaväkeä viihdyttävät WiuhkaWeinarien jouluiset satuhahmot.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Kylien tarinat talteen – Vehkalahden kylien elävä perintö

Kylien tarinat talteenhankkeessa Haminan kaupungin museot jalkautuu keräämään juttuja, tarinoita ja muisteloita Haminasta ja Vehkalahdelta. Kylien, talojen ja asukkaiden historiaan liittyvät kertomukset ja muistot ovat tärkeä osa kylien yksilöllistä identiteettiä. Tallennetaan omaleimaiset tarinat tulevaisuuteen! Kerro kyläsi erityispiirteistä ja parhaista tarinoista tai ilmianna kylänne erinomainen kertoja! Taltioimme kylien tarinoita kesä-syyskuussa 2022.

Tallennamme nauhoitetut tai videoidut haastattelut Haminan kaupungin museoiden kokoelmiin. Haastatteluita käytetään tulevaisuudessa tutkimuksessa, tietolähteinä sekä näyttelyissä ja julkaisuissa. Museo sitoutuu haastattelut tallentaessaan säilyttämään ne kokoelmissaan. Projekti on saanut hankerahoitusta Googlelta.

Voit ottaa yhteyttä projektitutkija Jan Vihoseen puhelimitse (040 705 0589) tai sähköpostilla (jan.vihonen@helsinki.fi). Jan haastattelee muistelijoita ja tarinantaitajia yksin tai joukolla ääni- tai videonauhalle. 

arkku ja tuohivirsut

Muistelopiiri

Muistelopiirin tarkoituksena on tallettaa muistitietoa Haminan alueen senioreilta menneen ajan elämästä ja ilmiöistä. Piiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa joka toinen tiistai klo 14-15.30 jutustelemaan vapaamuotoisesti viikottain vaihtuvasta aihepiiristä. Seuraava kokoontuminen on 29.11. Piirin keskustelut nauhoitetaan ja talletetaan museoille käytettäväksi museon toiminnassa, mm. näyttelyissä ja tutkimuksessa. Osallistujille tarjotaan kahvit pullan kera. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Vanhanaikainen kahvipannu

 

Pin It on Pinterest

Share This