Haminan kaupungin museoissa kokoontuu säännöllisesti harrastusryhmiä sekä järjestetään erilaisia työpajoja, yleisöluentoja ja muita tapahtumia. Tervetuloa mukaan!

TAPAHTUMAT

Museoleiri Vehkalahden kotiseutumuseolla 27. – 31.7.2020

Kolmannen kerran järjestettävä museoleiri tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua erilaisiin kädentaitoihin sekä paikallishistoriaan. Museon pihapiirissä sekä läheisellä urheilukentällä pääsee mm. lennättämään leijaa, leikkimään pihaleikkejä sekä oleskelemaan rennosti leirikavereiden kanssa. Tämän kesän leirillä valmistaudutaan mm. tulevaan keskiaikapäivään jota vietetään 29.8. samaisessa paikassa ja johon leiriläiset voivat myös halutessaan osallistua.

Leiri on tarkoitettu 8 – 11 vuotiaille ja se järjestetään päiväleirinä klo 9 – 15.

Mukaan otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset 29.6. mennessä. Leirikirje saapuu osallistujille 16.7. mennessä.

Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa täytettäväksi tästä. Tiedot voi myös lähettää sähköisesti osoitteeseen museot@hamina.fi tai jättää kirjeenä museon postilaatikkoon Kirkkokatu 1 B.

Lapsilla täytyy olla oma vakuutus, eväät ja juotavat sekä asianmukainen vaatetus mm. sadekelejä varten. Eväitä varten löytyy kylmäsäilytys sekä mikro.

Leirin vetäjänä toimii Saga Taskinen-Pitkänen.

Tiedustelut: 050 478 4827

HARRASTUSRYHMÄT

SUOMAN OMPELUSEURA

Suoma on tauolla toistaiseksi.

Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit.

Entä kuka Suoma on? – Hän on pitkäaikainen, kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.

Ei osallistumismaksua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 050 478 48 27, museot@hamina.fi

 

MUISTELOPIIRI

Muistelopiiri on tauolla toistaiseksi.

Seniorit muistelevat elämää vanhaan aikaan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelopiiriläisillä on myös mahdollisuus osallistua museon projekteihin esim. työpajojen ohjaajina. Lisäksi kesällä Muistelopiirillä on oma pellavapelto  Vehkalahden kotiseutumuseolla kaikkien kävijöiden ilona ja siihen liittyen järjestetään kaikille avoimia kylvö-, kitkemis- ja nyhtämistalkoita kasvukauden kuluessa.
Tervetuloa joukkoon, entiset ja uudet muistelijat!

Ohjaajana Jan Vihonen

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tiedustelut: 040 199 1844 (museon toimisto), museot@hamina.fi

 

Pin It on Pinterest

Share This