Vanhoja tuttuja harrastusryhmiä on käynnistetty virtuaalisena asteittain kevätkauden 2021 aikana. Lisää tietoa ryhmäkohtaisesti alla.

HARRASTUSRYHMÄT

Lasten lauantai työpajat

Lasten lauantai

Yksinkertaisia askarteluvinkkejä lapsille ja lapsenmielisille toteutettuna yhteistyössä Kumppanuustalo Hilman kanssa. Videoidut askarteluohjeet löydät Hilman Youtubesta julkaisupäivänä klo 10.

Videoiden julkaisupäivät ja aiheet:

  • 17.4. Vanhan kansan arvoituksia
  • 24.4. Huhtihulinat -vappuaskartelua
  • 1.5. Vappuvisa
  • 8.5. Äitienpäivä-askartelu -kesäkukkia
  • 15.5. Haminan historia -visa
  • 22.5. Askartelu -tuulisieppari
  • 29.5. Tuulisieppari

Ohjaaja: Saga Taskinen-Pitkänen, saga.taskinen-pitkanen@hamina.fi, 050 478 48 27

Suoman ompeluseura

Suoma järjestetään Google Meetissa joka toinen maanantai klo 14 – 16. Tulevat ajankohdat ovat 22.3. ja 19.4. Linkki tapahtumaan toimitetaan ilmoittautuneiden sähköpostiin tapahtumapäivänä n. klo 13.30 sekä jaetaan Facebookissa. Osallistuminen on maksutonta.

Huhtikuussa kokoontumisten aiheena on paikkaustekniikat.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Saga Taskinen-Pitkänen, saga.taskinen-pitkanen@hamina.fi, 050 478 48 27.

Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit.

Entä kuka Suoma on? – Hän on pitkäaikainen, kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.

Muistelopiiri

Senioreille suunnatuissa kokoontumisissa muistellaan elämää ja ilmiöitä entisajan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelot nauhoitetaan ja talletetaan museolle muistitiedoksi menneestä.

Muistelopiiri on aloittanut verkkotapaamiset Google Meet -alustan välityksellä.
Mukaan päästäksesi tarvitset tietokoneen jossa on verkkoyhteys, mikrofoni ja kaiutin sekä kamera (ei välttämätön), tai tabletin / älypuhelimen. Google Meet -ohjelma toimii tietokoneen verkkoselaimella tai tabletissa / älypuhelimessa sovelluksena.
Lisätietoja ja neuvoja osallistumisesta antaa Muistelopiirin ohjaaja Jan Vihonen, jan.vihonen@koulut.hamina.fi tai puhelimitse 050 3544 008.
Verkkotapaamisia jatketaan kunnes lähitapaamiset ovat taas mahdollisia.

Pin It on Pinterest

Share This