Vanhoja tuttuja harrastusryhmiä on käynnistetty virtuaalisena asteittain kevätkauden 2021 aikana. Tapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan kesästä alkaen.

TAPAHTUMAT KESÄLLÄ 2021

Kauppiaantalomuseo

Piirroskuva piiasta kauppiaantalomuseon sisäpihalla

Kierros piian opastamana jokaisena heinäkuun sunnuntaina klo 13

Tule tutustumaan historiallisen kauniiseen Kauppiaantalomuseoon ja sen historiaan tänä kesänä piian opastamana! Opastus sisältää myös tämän kesän Postivarkaus-kesänäyttelyn tarinan. Kesto 45 min. Perushinta 6 €, alennushinta opiskelijoille,  eläkeläisille, työttömille ja museokortin haltijoille 3 €.

Kasarminkatu 6, 49400 Hamina
p. 040 199 1292, 040 199 1287
museot@hamina.fi

Vehkalahden kotiseutumuseo

Piirroskuva piirissä tanssivista lapsista

Perinneleikki-iltapäivät kouluikäisille heinäkuussa 7.7. alkaen keskiviikkoisin klo 15-17

Pelataan polttopalloa, kymmentä tikkua laudalla ja muita ryhmäleikkejä. Huom! Säävaraus.

Käsityönäytökset heinäkuun lauantaisin klo 12-14. Mahdollisuus kokeilla myös itse!

3.7. vuoleminen
10.7. nauhojen kutominen / punominen
17.7. räsymaton kutominen
24.7. kehrääminen
31.7. sepän työt

Vehkalahden kotiseutumuseon pihapiiri

Museoleiri 26. – 30.7.2021

Vehkalahden kotiseutumuseolla (Kuninkaantie 3, Husula) ja sen pihapiirissä järjestettävä päiväleiri on tarkoitettu 8 – 12-vuotiaille ja pidetään klo 9 – 15. Lapset pääsevät leikkimään, opettelemaan kädentaitoja, osallistumaan museon toimintaan ja tutustumaan paikallishistoriaan.

Leiriläiset ovat vakuutettuja leirin ajan. Lapsella täytyy olla omat eväät, ruokailuvälineet sekä sään mukaiset varusteet. Olemme pääosin ulkona. Ruokataukoja on kaksi päivän aikana. Mahdollisuus eväiden kylmäsäilytykseen sekä mikrolämmitykseen. Karkkipäivä on perjantaina, sitä ennen pidetään makeat herkut kotona.

Leirille otetaan maksimissaan 10 lasta. Iässä olemme joustaneet hieman, jos kyse on sisaruksista, läheisistä ystävyksistä tai muista tärkeiksi koetuista syistä. Ilmoittautuessa kysymme lapsen nimen ja iän, sekä huoltajan yhteystiedot sekä varahenkilön johon voi olla yhteydessä hätätapauksessa. Ilmoitathan myös mahdolliset allergiat tai sairaudet, joista leiriohjaajien on hyvä olla tietoinen.

Ilmoittautumiset 20.7 mennessä, sekä lisätietoja voi kysellä:
saga.taskinen-pitkänen@hamina.fi

Kuninkaantie 3, 49510 Husula
040 199 1332
museot@hamina.fi

HARRASTUSRYHMÄT

Lasten lauantai työpajat

Lasten lauantai

Lasten lauantai -työpajat järjestetään syksyllä 2021 mahdollisuuksien mukaan Kauppiaantalomuseon Mattilassa lauantaisin klo 10-13.

  • 25.9. Syksyistä askartelua
  • 16.10. Kekrinaamareita ja kepposia
  • 30.10. Jääkuningatar -teema
  • 27.11. Jouluaskartelua

Ohjaaja: Saga Taskinen-Pitkänen, saga.taskinen-pitkanen@hamina.fi, 050 478 48 27

Suoman ompeluseura

Suoman ompeluseuran toiminta uudistuu! Syksyllä 2021 ei järjestetä kokoontumisia, mutta pysy kuulolla! Uusista kuvioista tiedotetaan myöhemmin!

Muistelopiiri

Senioreille suunnatuissa kokoontumisissa muistellaan elämää ja ilmiöitä entisajan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelot nauhoitetaan ja talletetaan museolle muistitiedoksi menneestä.

Muistelopiiri on aloittanut verkkotapaamiset Google Meet -alustan välityksellä joka toisena parillisena tiistaina klo 14.

Mukaan päästäksesi tarvitset tietokoneen jossa on verkkoyhteys, mikrofoni ja kaiutin sekä kamera (ei välttämätön), tai tabletin / älypuhelimen. Google Meet -ohjelma toimii tietokoneen verkkoselaimella tai tabletissa / älypuhelimessa sovelluksena.

Lisätietoja ja neuvoja osallistumisesta antaa Muistelopiirin ohjaaja Jan Vihonen, jan.vihonen@koulut.hamina.fi tai puhelimitse 050 3544 008.

Verkkotapaamisia jatketaan kunnes lähitapaamiset ovat taas mahdollisia.

Pin It on Pinterest

Share This