Sukella näyttelysisältöjen saloihin opastetulla kierroksella! Ryhmäopastus tulee aina varata ennakkoon sähköpostitse osoitteesta museot@hamina.fi tai puhelimitse numerosta 050 520 2626

Opastetut kierrokset ryhmille

Aikakausia ja aikalaisia – opastettu kierros Haminan kaupunginmuseossa

Piioista porvareihin, kivikauden keräilijöistä kruunupäihin – kaupunginmuseon kiehtovan kattava, henkilöhistorioilla maustettu näyttely avautuu parhaiten oppaan johdolla.
Museon Aikakausia ja aikalaisia -näyttelyn opastuksella kerrotaan museotalon menneisyydestä, rajakaupungin historian käänteistä ja oman aikansa influenssereista.

Kierros kestää 45 minuuttia. Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä.

Opastettu kierros Kauppiaantalomuseossa

Millaista oli 1900-luvun alkupuolen kaupunkiasuminen?  Opastetulla kierroksella tutustutaan Muravjevin kauppiasperheen vaiheisiin Haminassa sekä heidän hyyryläistensä elinpiiriin. Lukuisissa asuin- ja työtiloissa aika tuntuu pysähtyneen sata vuotta sitten. Arjen käyttöesineet muistuttavat menneestä, jolloin tavallisetkin kotiaskareet vaativat kärsivällisyyttä ja hyvää yleiskuntoa.

Perusopastus: kesto kesällä ulkorakennusten aukiollessa n. 45 min, muina aikoina päärakennuksessa 30 min. Maksimiryhmäkoko 12 henkilöä.

Reittien risteyksessä – opastettu kierros Vehkalahden kylämuseossa

Tarjolla varauksesta 1.9.2023 – 31.5.2024: ti-pe klo 9-16 sekä joka kuukauden ensimmäinen la-su klo 9-16. 

Kaakkoisen Suomen rannikolla kohtaavat maa- ja vesireitit. Kaupungin läheisyys ja talonpoikien kauppayhteydet itään ja etelään ovat tuoneet seudulle vaurautta ja synnyttäneet omaleimaisen kulttuurin. Opastetulla kierroksella tutustumme Haminaa ympäröivän maaseudun kylien elämään ennen toista maailmansotaa.  

Kesto n. 50 minuuttia.

Opastusten hinnat ja maksut

Opastuksen hinta on 65 euroa. Hinta ei sisällä museon sisäänpääsymaksua. Yli 10 henkilöä sisältävien ryhmien jäsenet pääsevät museoon alennuslipulla. Tarkista museoiden pääsymaksut ja mahdolliset ilmaispäivät täältä.

Arkisin klo 16 jälkeen sekä viikonloppuisin museon aukioloaikojen ulkopuolella ryhmiltä peritään maksu museon avaamisesta ryhmää varten. Aukipitomaksut ovat seuraavat:

Aukipitomaksu arkisin klo 16 jälkeen, alkava tunti 45,00
Aukipitomaksu lauantaisin / alkava tunti 50,00
Aukipitomaksu aukioloajan ulkopuolella sunnuntaisin ja pyhäpäivinä / alkava tunti 90,00

Opastetut kierrokset päiväkoti-,  koululais- ja opiskelijaryhmille

Haminan kaupunginmuseo

Koululaiskierros Haminan kaupunginmuseossa: Rajalla

5.-9. lk, lukio (45-60 min)

Valtio, maa ja meri – Hamina sijaitsee monilla rajoilla.  Aikakausia ja aikalaisia -näyttelyn kierroksella tutustumme linnoituskaupungin historiaan kotina ja työpaikkana erityisesti 1700-1800-luvuilla. Toiminnallisten tehtävien parissa pohdimme rajan merkitystä ihmisten arjessa.

Ryhmän koko yksi koululuokka (max. 25 oppilasta).

Kulttuuripolku Haminan 5.-luokkalaisille – Kotipaikkana Hamina: toiminnallinen kierros ja työpaja (90 min)

Missä sinä asut ja mistä tulet? Kuka asui samalla paikalla 150 vuotta sitten ja mistä hän oli kotoisin? Haminan kaupunginmuseon toiminnallisella vierailulla 5.-luokkalaiset perehtyvät kotiseutuunsa ennen ja nyt.  Kierroksella oppilaat tutustuvat Haminan aikaisempiin asukkaisiin ja heidän ammatteihinsa. Kierros sisältää sekä pohdintaa yhdessä oppaan kanssa että toiminnallisia tehtäviä museonäyttelyssä ja Museon Vintti -työpajatilassa museon yläkerrassa. Vierailu ei ole fyysisesti esteetön.

Ryhmän koko yksi koululuokka /yhdysluokka. Museokierros ja työpaja ovat maksuttomia.

Kulttuuripolkukierrokset ovat varattavissa tulevalle lukuvuodelle seuraavina ajankohtina:

Marraskuu 2023 

1.-30.11.2023 tiistaisin ja torstaista perjantaihin klo 9-11 välillä, keskiviikkoisin klo 11-13 välillä.

Huhtikuu 2024

3.-26.4.2024 tiistaisin ja torstaista perjantaihin klo 9-11 välillä, keskiviikkoisin klo 11-13 välillä.

Vehkalahden kylämuseo

Tarinapolku Vehkalahden kylämuseolla

1.7.-10.11.2023 ja 8.4.-10.11.2024 ti-pe klo 9-14

Vehkalahden kylämuseon ympäristössä kiertää noin kolmensadan metrin mittainen rastireitti. Sen varrella tutustutaan vanhan Vehkalahden tapoihin ja tarinoihin. Koululuokka voi kiertää reitin aikuisen opettajan tai muun vastuuhenkilön ohjauksessa ja pohtia yhdessä rasteilta löytyviä tehtäviä.

Opastukset ovat maksuttomia päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille kaikissa museokohteissa.

Pin It on Pinterest

Share This