Osoite: Kasarminkatu 6, 49400 Hamina, puh. 040 199 1292, 040 199 1287

Kauppiaantalomuseo on kulttuurihistoriallisesti arvokas, vuonna 1841 valmistunut hirsirakennus. Sen pihapiirissä on piharakennuksia, joista viimeiset rakennettiin 1870-luvulla. Talossa ja pihapiirissä on asunut ja työskennellyt eri alojen käsityöläisiä sekä viimeisenä kauppiasperhe Muravjev, joka piti talossa kauppaa.

Talo avattiin museona 1970-luvun lopulla. Museo esittelee 1900-luvun alun suomalais-venäläistä kauppiasperinnettä vanhoine puoteineen sekä käsityöläisen arkista elämää pihapiirin asuntoineen ja talousrakennuksineen. Osa piharakennuksista on avoinna yleisölle. Museo on avoinna kausittain jouluna, pääsiäisenä ja kesäkuukausina. Muina ajankohtina tilauksesta.

Tulevat näyttelyt

Kauppiaantalomuseon joulutarina: Marian ja Johanin joulu 3.12.2022-1.1.2023

Jouluna 1866 kuparinpakottajamestari Grönbergin talosta on hyvä joulumieli kaukana. Yksi perheen tyttäristä muuttaa aivan joulun alla Pietariin kyllästyttyään isään, joka on alkanut kallistella pulloa ja hävittää omaisuuttaan. Mies on määrätty peräti holhouksen alaiseksi.

Grönbergin toinen tytär Maria joutuu jäämään kotiin äidin ja pikkusisarten avuksi. Hän on ystävystynyt edellisenä kesänä rippikoulussa kultasepänkisälli Johan Lindforsin kanssa. Poika asuu kultaseppä Anders Nordqvistin oppilaana kondiittorinleski Engzeliuksen talossa. Siellä Maria pääsee kokemaan jouluiloa, jota kotoa ei löydy. Ettei hän vähän ihastuisikin yritteliääseen Johaniin, joka on näkevinään heillä yhteisen tulevaisuuden kuparisepän talossa…

Aukioloajat ja pääsymaksut

Museo on avoinna kausittain kesäkuukausina, jouluna ja pääsiäisenä sekä tapahtumien aikaan. Muina ajankohtina ryhmille tilauksesta.

Avoinna 3.12.2022-1.1.2023: ke 14-18, to-su 12-16. Suljettu 24.-25.12.2022.

Aikuinen 3 €
Alennuslippu 1,50 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
Vapaa pääsy: (alle 18-v lapset, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet).

Keskiviikkoisin vapaa pääsy!

Meillä käy epassiMeillä käy Smartum Pay.

Saapuminen ja esteettömyys

Museo sijaitsee kaupungin vanhassa keskustassa lähellä raatihuonetta. Kadunvarsipysäköinti Kasarminkadulla, Pikkuympyräkadulla, Isoympyräkadulla tai Raatihuoneentorilla. Haminassa kadunvarsipysäköinti on maksutonta.

Kauppiaantalomuseo on esteellinen. Sisäänkäynti on kahden portaan päässä, eikä siinä ole kaidetta. Museon eteisessä on muutama porras sekä kaide. Sisätilojen kulkuväylät ovat ahtaat ja huonetilojen välillä on kynnyksiä. Museon pihalle pääsee tarvittaessa portista henkilökunnalta pyydettäessä. Pihalla on mukulakiveys. Piharakennusten sisäänkäynnit sijaitsevat portaiden päässä.

 

Pin It on Pinterest

Share This