Museo sijaitsee noin vuonna 1760 valmistuneessa rakennuksessa. Tässä ”Katariinan palatsissa” Venäjän keisarinna Katariina Suuri ja Ruotsin kuningas Kustaa III kävivät kolmen päivän ajan neuvotteluja kesällä 1783. Kaupunginmuseo muutti taloon vuonna 1957.

Museon vintti on tunnelmallinen ympäristö erilaisille työpajoille ja tapahtumille ja sitä vuokrataan kokoustilaksi myös ulkopuolisille. Alakerrassa on käsikirjasto, jota asiakkaat voivat käyttää museon aukioloaikoina. Kirjoja ei lainata ulos.

Pihan puolella on yksi invapysäköintipaikka, ja takaovesta on esteetön pääsy museon katukerroksen näyttelytiloihin sekä kellarikerrokseen. Museon vinttiin ei ole esteetöntä kulkua.

Näyttelyt

Aikakausia ja aikalaisia: Haminan historiaa ja ympyräkaupungin asukkaita

Kaupunginmuseon pysyvä näyttely esittelee kattavasti kaupungin kehitysvaiheita varhaisimmasta asutuksesta aina 1900-luvulle asti. Museossa on nähtävillä kiehtovaa esineistöä elävöittämässä kirjoitettua faktaa esimerkiksi merenkulusta ja kaupungin kouluista. Näyttely täydentyi kesällä 2021 diginäytöin, jotka sisältävät syventävää tietoa näyttelyn teemoista aikakausittain. Näytöissä esitellään myös kuuluisia haminalaislähtöisiä henkilöitä, joiden kautta aikakaudet heräävät eloon.

Aukioloajat:

Elokuussa 1.-28.8. ti, to-su 10-16, ke 12-18

Avoinna poikkeuksellisesti myös maanantaina 15.8. klo 10-16.

Pääsymaksut:

Aikuinen 3 €
Alennuslippu 1,50 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
Vapaa pääsy (alle 18-v lapset, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet, kaikki kävijät keskiviikkoisin)

Meillä käy epassiMeillä käy Smartum Pay.

Keskiviikkoisin vapaa pääsy!

Osoite: Kadettikoulunkatu 2 B, 49400 Hamina, p. 040 199 1201. Huom! Museon avoinnapitäjä on tavoitettavissa numerosta vain museon aukioloaikoina. Museoiden henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Pin It on Pinterest

Share This