Osoite: Kasarminkatu 6, 49400 Hamina, puh. 040 199 1292, 040 199 1287

Kauppiaantalomuseo on kulttuurihistoriallisesti arvokas, vuonna 1841 valmistunut hirsirakennus. Sen pihapiirissä on piharakennuksia, joista viimeiset rakennettiin 1870-luvulla. Talossa ja pihapiirissä on asunut ja työskennellyt eri alojen käsityöläisiä sekä viimeisenä kauppiasperhe Muravjev, joka piti talossa kauppaa.

Talo avattiin museona 1970-luvun lopulla. Museo esittelee 1900-luvun alun suomalais-venäläistä kauppiasperinnettä vanhoine puoteineen sekä käsityöläisen arkista elämää pihapiirin asuntoineen ja talousrakennuksineen. Osa piharakennuksista on avoinna yleisölle. Museo on avoinna kausittain jouluna, pääsiäisenä ja kesäkuukausina. Muina ajankohtina tilauksesta.

Näyttelyt

Ennen kaikki EI OLLUT paremmin –  Nähtävillä enää Valojen yönä 15.9.!

Kukapa ei olisi kaivannut joskus lapsuuden huolettomia kesäpäiviä, jolloin vain pienet poutapilvet varjostivat ainaista auringonpaistetta, eikä ihosyöpää tiedetty pelätä. Mediassa fiilistellään nykyään hyppyjä modernin elämän oravanpyörästä alkeellisten mummonmökkien autuuteen. Muistimme on valikoiva ja mielikuvamme menneisyydestä usein romantisoituja.

Kauppiaantalomuseon kesänäyttely, Ennen kaikki EI OLLUT paremmin, nostaa esiin koko joukon historian nurjia puolia ja saattaa herättää kiitollisuutta omaa aikaamme kohtaan. Nykyinen hyvinvointimme ei ole itsestäänselvyys, mutta on sittenkin parempi olla lapsi, nainen, vanhus, köyhä, työläinen tai sairas 2020-luvun Suomessa kuin 100 tai 150 vuotta sitten.

Tulossa: Kauppiaantalomuseon joulutarina 2.-31.12.2023

Valon ja ilon juhla

Kuparitehtailija Lindforsin talossa valmistaudutaan Jeesuksen syntymäjuhlaan jouluna 1873, mutta hänen kisällinsä kodissa tätä vuoden pimeintä aikaa juhlitaan aivan toisenlaisesta syystä ja toisenlaisin menoin. Kisällin vaimolla, Josefina Warzabulla, on näet juutalaiset sukujuuret.

Opastukset näyttelyyn

Syvennä kokemustasi opastetulla kierroksella! Tutustu tarjoamiimme opastuksiin täällä.

Aukioloajat

Museo on avoinna Valojen yönä 15.9. klo 18-22. Sen jälkeen museo on avoinna seuraavan kerran joulunäyttelyn aikana 2.-31.12. ke klo 14-18 ja to-su 12-16. Muina ajankohtina ryhmille tilauksesta.

Pääsymaksut

Aikuinen 5 €
Alennuslippu 3 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
Vapaa pääsy: (alle 18-v lapset, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet).

Keskiviikkoisin vapaa pääsy!

Meillä käy epassiMeillä käy Smartum Pay.

Saapuminen ja esteettömyys

Museo sijaitsee kaupungin vanhassa keskustassa lähellä raatihuonetta. Kadunvarsipysäköinti Kasarminkadulla, Pikkuympyräkadulla, Isoympyräkadulla tai Raatihuoneentorilla. Haminassa kadunvarsipysäköinti on maksutonta.

Kauppiaantalomuseo on esteellinen. Sisäänkäynti on kahden portaan päässä, eikä siinä ole kaidetta. Museon eteisessä on muutama porras sekä kaide. Sisätilojen kulkuväylät ovat ahtaat ja huonetilojen välillä on kynnyksiä. Museon pihalle pääsee tarvittaessa portista henkilökunnalta pyydettäessä. Pihalla on mukulakiveys. Piharakennusten sisäänkäynnit sijaitsevat portaiden päässä.

 

Pin It on Pinterest

Share This