Osoite: Kasarminkatu 6, 49400 Hamina, puh. 040 199 1292, 040 199 1287

Kauppiaantalomuseo on kulttuurihistoriallisesti arvokas, vuonna 1841 valmistunut hirsirakennus. Sen pihapiirissä on piharakennuksia, joista viimeiset rakennettiin 1870-luvulla. Talossa ja pihapiirissä on asunut ja työskennellyt eri alojen käsityöläisiä sekä viimeisenä kauppiasperhe Muravjev, joka piti talossa kauppaa.

Talo avattiin museona 1970-luvun lopulla. Museo esittelee 1900-luvun alun suomalais-venäläistä kauppiasperinnettä vanhoine puoteineen sekä käsityöläisen arkista elämää pihapiirin asuntoineen ja talousrakennuksineen. Osa piharakennuksista on avoinna yleisölle. Museo on avoinna kausittain jouluna, pääsiäisenä ja kesäkuukausina. Muina ajankohtina tilauksesta.

Tulevat näyttelyt

Kauppiaantalomuseon pääsiäistarina 29.3.-9.4.2023

Narsisseja Kauppiaantalomuseon salissa.

Aukioloajat

Museo on avoinna kausittain kesäkuukausina, jouluna ja pääsiäisenä sekä tapahtumien aikana. Muina ajankohtina ryhmille tilauksesta. Museo on avoinna seuraavan kerran 29.3.-9.4.2023.

Pääsymaksut

Aikuinen 5 €
Alennuslippu 3 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
Vapaa pääsy: (alle 18-v lapset, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet).

Keskiviikkoisin vapaa pääsy!

Meillä käy epassiMeillä käy Smartum Pay.

Saapuminen ja esteettömyys

Museo sijaitsee kaupungin vanhassa keskustassa lähellä raatihuonetta. Kadunvarsipysäköinti Kasarminkadulla, Pikkuympyräkadulla, Isoympyräkadulla tai Raatihuoneentorilla. Haminassa kadunvarsipysäköinti on maksutonta.

Kauppiaantalomuseo on esteellinen. Sisäänkäynti on kahden portaan päässä, eikä siinä ole kaidetta. Museon eteisessä on muutama porras sekä kaide. Sisätilojen kulkuväylät ovat ahtaat ja huonetilojen välillä on kynnyksiä. Museon pihalle pääsee tarvittaessa portista henkilökunnalta pyydettäessä. Pihalla on mukulakiveys. Piharakennusten sisäänkäynnit sijaitsevat portaiden päässä.

 

Pin It on Pinterest

Share This