Osoite: Kadettikoulunkatu 2 B, 49400 Hamina, puh. 040 199 1844, 040 199 1201

Haminan kaupunginmuseo kertoo Haminan historiasta kivikaudelta nykypäivään. Museo sijaitsee noin vuonna 1760 valmistuneessa rakennuksessa. Kaupunginmuseo muutti taloon vuonna 1957.

Museon Vintti on tunnelmallinen ympäristö erilaisille työpajoille ja tapahtumille ja sitä vuokrataan kokoustilaksi myös ulkopuolisille. Alakerrassa on käsikirjasto, jota asiakkaat voivat käyttää museon aukioloaikoina.

Näyttelyt

Aikakausia ja aikalaisia: Haminan historiaa ja ympyräkaupungin asukkaita

Kaupunginmuseon pysyvä näyttely esittelee kattavasti kaupungin kehitysvaiheita varhaisimmasta asutuksesta aina 1900-luvulle asti. Museossa on nähtävillä kiehtovaa esineistöä elävöittämässä kirjoitettua faktaa esimerkiksi merenkulusta ja kaupungin kouluista. Näyttelyssä esitellään myös kuuluisia haminalaislähtöisiä henkilöitä, joiden kautta aikakaudet heräävät eloon.

Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 240 vuotta siitä, kun Venäjän keisarinna Katariina II ja Ruotsin kuningas Kustaa III tapasivat nykyään kaupunginmuseona toimivassa rakennuksessa. Juhlavuoden kunniaksi neuvotteluhuonetta kuvaava tila on uudistettu täysin. Tule tunnelmoimaan aikakautista musiikkia ja kokeilemaan kuninkaallisia asuja!

Opastukset näyttelyyn

Syvennä kokemustasi opastetulla kierroksella! Tutustu tarjoamiimme opastuksiin täällä.

Aukioloajat

Keskiviikkoisin klo 14-18 ja torstaista lauantaihin klo 12-16.
Poikkeusaukioloajat: suljettu perjantaina 15.9., avoinna lauantaina 16.9. klo 18-22.

Pääsymaksut

Aikuinen 5 €
Alennuslippu 3 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
Vapaa pääsy: alle 18-v lapset, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet.

Keskiviikkoisin vapaa pääsy!

Meillä käy epassiMeillä käy Smartum Pay.

Saapuminen ja esteettömyys

Museo sijaitsee kaupungin vanhassa keskustassa lähellä raatihuonetta. Kadunvarsipysäköinti Kirkkokadulla, Pikkuympyräkadulla tai Raatihuoneentorilla. Haminassa kadunvarsipysäköinti on maksutonta.

Pihan puolella (käyntiosoite Kirkkokatu 1) on yksi invapysäköintipaikka. Invapysäköintipaikka on poissa käytöstä Hevoset bastionissa-tapahtuman ajan (7.-11.6.) katujen sulkemisen vuoksi. Takaovesta on esteetön pääsy hissillä museon katukerroksen näyttelytiloihin sekä kellarikerrokseen. Museon vinttiin ei ole esteetöntä kulkua, koska sinne johtavat portaat.

Pin It on Pinterest

Share This