Kaupunkifestivaali Valojen yö valtaa Haminan valolla ja ilolla seuraavan kerran perjantaina 10.9.2021. Koko perheen kaupunkitapahtuma tuo vuosittain tuhansia ihmisiä Haminan keskustan ohjelmapisteisiin ja valaistuihin kohteisiin. Kun vielä eletään pandemian varjostamaa aikaa, täyteen ahdetuissa pisteissä kulkeminen voi tuntua ajatuksena ahdistavalta. Toimintoja onkin suunniteltu vielä hajautetummin, huomioiden tyypillisiä ruuhkakohtia, elämyksellisyydestä tinkimättä. 

Tapahtumaohjelma tarkentuu parhaillaan ja löydät sen haminafestivals-sivulta syyskuun alussa. Tavoitteena on luoda viihtyisä kaupunkitapahtuma, terveysturvallisesti. Yhteisvastuullisuuden nimissä tapahtumassa on yleinen maskisuositus ja siihen pyydetään osallistumaan vain terveenä ja oireettomana.

Luvassa on ainakin tätä

Haminan kaupungin kulttuuripalveluiden koostamaa tapahtumaohjelmaa pääsee nauttimaan useissa eri paikoissa, uusina kohteina Suomen lipun aukio ja Oolannin puisto. Illan huipentava ilotulitus ammutaan Tervasaaren Rampsinkarista. Sitä voi ihastella laajalta kaupunkialueelta, yleisön pakkautumatta liian tiiviisti.

Supersuosittu Pormestarin puutarhan valaistu käyntikohde on avoinna perjantain lisäksi myös lauantaina 11.9. ja vierasmäärä voidaan hajauttaa kahdelle illalle.

Hamina Bastionissa järjestetään musiikkiohjelmaa sekä tanssi- ja sirkustaidetta. Poikkeuksena edellisvuoteen Bastionin osuuteen jaetaan etukäteen maksuttomia pääsylippuja rajallinen määrä, jolloin yleisön määrää voidaan hallita. Bastionin ohjelma julkistetaan ja pääsylippuja jaetaan ennakkoon 1.9. alkaen Haminan pääkirjastolta. Tapahtumassa lippuja voi vielä tiedustella Bastionin pääsisäänkäynniltä.

Koska kyseessä on valon juhla, myös keskustan asukkaita ja yrityksiä kannustetaan mukaan valaisemaan ikkunoitaan perjantaina 10.9. ja koko viikonlopun ajan. Kaupunkiin odotetaan 11.9 risteilyvieraita. Valaistut kohteet ovat mukava lisä viihtyisässä kaupunkikuvassa.

Pin It on Pinterest

Share This