Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on avannut Harrastakotona.fi -palvelun lapsille ja nuorille taiteen ja kulttuurin harrastamiseen. Helmikuussa vietetään Lasten kulttuuriviikkoja, jolloin tarjotaan monipuolista ja laadukasta lastenkulttuuria ympäri Kymenlaaksoa.

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

Sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

Lasten kulttuuriviikot

Lasten kulttuuriviikot järjestetään helmikuussa KOPPA – lasten kulttuuriverkoston voimin. KOPPAan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Loviisa, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti, ja se on jäsenenä valtakunnallisessa lastenkulttuurikeskusten verkostossa jo vuodesta 2009.

Lasten kulttuuriviikoilla suurelle yleisölle löytyy sekä maksullisia että ilmaistapahtumia ja osa ohjelmasta järjestetään kouluissa ja päiväkodeissa. Kulttuuriviikkojen esite jaetaan jokaiselle alakoululaiselle, eskarille ja lapselle päiväkodeissa ja on saatavilla myös kirjastoista, museosta tai kaupungin asiakaspalvelupisteestä.

Lasten kulttuuriviikot 2020 Haminassa

Lasten kulttuuriviikkojen julisteen taiteilee aina joku alueen alakoulujen oppilas tai oppilaspari. Vuoden 2020 voittajatyön on tehnyt Oona Hännikäinen ja Teresa Kotilainen Korkeakosken koulusta Kotkasta. Onnittelut!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This