Kulttuuriklubit ovat sarja kulttuuri- ja nuorisopalvelujen järjestämiä matalan kynnyksen taidetapahtumia joilla paikalliset ja vierailevat artistit tuovat osaamistaan esille Yhteisötalo Manskin historiallisessa tunnelmassa. Vapaan pääsyn klubien kantavana teemana on myös osallistaminen: täten klubeilla kuullaan nähdään ja koetaan paikallisten ammattilaisten, harrastajien kuin vierailevienkin artistien esityksiä. Erilaiset konsertit, tanssiesitykset ja näyttelyt kuuluvat klubien sisältöön joka sopii kaikenikäisille.

Kulttuuriklubi I: Bull In a China Shop Quartet live @ Manski! 20.2.2022

Haminan Kulttuuriklubien anti on taas täynnä monipuolista ohjelmistoa klassisesta free-jazziin, kansanmusiikkiin ja nuorten bändi-iltaan asti. Kevään ensimmäisellä klubilla otetaan härkää sarvista uunituoretta materiaalia esittävän Bull In a China Shop Quartetin konsertissa, kun yhtye teutaroi tänä vuonna julkaistavan kolmannen levynsä uunituoreen materiaalin parissa.

Ylen Jazzklubi ohjelman sanoin ”jotain ihan muuta” tarjoava kvartetti yhdistelee tuotannossaan nykymusiikin ja free-, sekä etno-jazzin vaikutteita. Taiken Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan apurahalla tuettu Whereabouts? -teos- ja levykokonaisuus jatkaa improvisaatiota ja sävellettyä musiikkia yhdistelevien ensilevykokonaisuuksien polveilevia linjoja.

BIACS-kvartetin perustivat 2017 kitaristi-säveltäjä Tomi Pekkola, viulisti Sirkku Mantere, kontrabasisti Johannes Raikas ja rumpali-perkussionisti Samir Geper ja se julkaisi ensimmäiset – arvosteluissa suitsutetut – levynsä Arcaics I (2017) ja Geperin muistolle omistetun Arcaics II (2020) -albumin mainetta niittäneellä ranskalaisella Bruce’s Fingers-levymerkillä. 2021 lähtien kokoonpanoa on täydentänyt rummuissa Antti Oinonen.

Konsertti pidetään sunnuntaina 20.2. Yhteisötalo-Manskilla (Rauhankatu 8) ja sinne on vapaa pääsy.

Yleisön porrastuksen vuoksi konsertti on jaettu kahteen esitykseen:

 

Esitykset:

I                     klo 16-17

II                    klo 18-19

(Konserttia koskevat rajoitusten tuomat muutokset tiedotetaan ennen tapahtumaa).

 

…Bull in a China Shop Quartet jatkaa vuonna 2017 aloittamaansa Arcaics-levysarjaa. Kakkososa liitelee edeltäjänsä korkealla tasolla nykymusiikkia ja improvisaatiota yhdistellen. 

” Kahden taitavan jousisoittajan, Mantereen ja kontrabasisti Johannes Raikkaan, sekä Pekkolan melko kuivasoundiseksi säädellyn sähkökitaran yhteistyö luo ainutlaatuista yhtyesoundia. Samir Geper jää elämään yhtyeen rytmittelyissä, säännöllisen pulssin ja vapaampien rytmisten virtausten vinhassa vuorottelussa.” – Suomijazz.com

 ”Kiehtova kokonaisuus, jonka vahvuuksia ovat omaperäinen yhtyesointi sekä taidemusiikin ja rytmimusiikin luonteva vuoropuhelu.” -Suomijazz.com 

 ”Levyllä on paljon erikoisia elementtejä, mitkä tekevät kuuntelusta mielenkiitoisen. Levyltä löytyy monipuolista vaihtelevuutta improvisoitujen jaksojen täydentäessä mukavasti kappaleiden kokonaisuutta.” – Jazzrytmit  (JKi)

 

Kulttuuriklubi II: Kansanmusiikki-ilta: Tradivaara ja Musakurssilaiset 19.3.

Haminan kevään toisella Kulttuuriklubilla päästään nauttimaan kansanmusiikista Haminalaisen Tradivaara-yhtyeen konsertissa. Koko perheelle sopivan konsertin lämmittelee alkuun Miehikkälän Musakurssilaisten lasten ja nuorten yhtye.

Konsertti pidetään lauantaina 19.3.Yhteisötalo-Manskilla (Rauhankatu 8, Hamina) klo 17-20 ja sinne on vapaa pääsy.

 

Kulttuuriklubi III: Nuorten bändi-ilta 30.4. 

Nuorten bändi-illassa laitetaan nupit kaakkoon kevään kunniaksi. Sikovuori / Undefined Chaos / T.I.L.T. Jazz Band.  Onko bändisi vailla keikkaa? Hae mukaan esiintymään tomi.pekkola@hamina.fi. Bändi-ilta pidetään Yhteisötalo Manskilla (Rauhankatu 8, Hamina) klo 18-22.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This