Roopertinkatu 11

Galleria Ruutikellari on sulkenut ovensa vuodelta 2020. Kiitos taiteilijoille ja yleisölle! Tapaamme taas vuonna 2021.

Menneet näyttelyt:

Elokuu 29.7.-30.8. – Anneli Soramäki, ”Tunnelmasta toisen” Akryyli- ja öljyväri

Anneli Soramäki on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on syntynyt Vehkalahdella (nyk. Hamina). Hänellä on ollut vuodesta 2017 yksityis- ja yhteisnäyttelyjä Helsingissä. Hänen taulujaan on useissa yksityiskodeissa. Näyttelyssä on esillä paljon eri aiheisia töitä. Aiheet ovat löytyneet luonnosta ja matkoilta otetuista valokuvista. Tekniikoita on useita. Näyttelyssä on esillä akvarelli-, öljy- ja pastellitöitä.

Näyttelynvalvoja: 040 1991 836

Heinäkuu 1.7.-26.7 – Emma Ivane, Unelma

Emma Ivane (Iivanainen) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen gallerianäyttelynsä oli osa maailman suurinta nykytaiteen tapahtumaa Miami Art Weekiä 2019 Yhdysvalloissa ja hänen teoksiaan on myyty taiteen keräilijöille New Yorkissa.

Emman teoksia on julkaistu laajasti medioissa mukaan lukien Iso-Britannian House & Garden -lehti, YLE, Kauppalehti Optio, Aamulehti, Turun Sanomat, Trendi -lehti, Kodin kuvalehti ja Me Naiset. Ruutikellari on Emmalle erityinen näyttelypaikka siksi, että Emman ukin, arkkitehti Eelis Iivanaisen tauluja on aikoinaan ollut samassa galleriassa esillä. Eelis opetti maalausta ja piirtämistä Emmalle 5 vuotiaasta lähtien.
Emma teokset ovat abstrakteja maalauksia, jotka vangitsevat katsojan tutkimaan niiden loputtomia yksityiskohtia. Teokset muuttuvat valon värin ja suunnan mukaan, jolloin metalliyksityiskohdat syttyvät, sammuvat tai vaihtavat sävyään.
Tekniikka: sekatekniikka pellavakankaalla.

Instagram: @emmaivane @emmaivaneart
Nettisivut löydät tästä

Kesäkuu 3.6.-28.6. – Värihyökkäys VI (Näyttely on peruttu ja siirretty elokuulle 2022)

Karoliina Arvilommi, Reetta Gröhn-Soininen, Tiina Hallakorpi, Tuomas Korkalo, Esa Meltaus, Kari Södö, Heidi Vasara Suomesta, Venäjältä Viktoria Zorina ja Vladimir Zorin.
Kuraattoreina Tiina Hallakorpi/Lila ry ja Vladimir Zorin.

Nykytaiteen näyttely, teemoina väri ja leikillisyys. Kyseessä on näyttelyiden sarja, missä taiteilijat tekevät samoilla teemoilla ia uuden teoksen jokaiseen Värihyökkäys näyttelyyn.

Pin It on Pinterest

Share This