Haminan kirjaston Kaspersalissa on esillä Oiva Toikan (1931-2019) lasilintukokoelma, joka sisältää 606 taidelasilintua. Haminalaiset eläkkeellä olevat yrittäjät ovat harrastuksenaan keränneet kokoelman ja halusivat lahjoittaa sen kaupungille niin, että se tulee kokonaisuutena avoimesti yleisön nähtäville.

Mielikuvitukselliset Oiva Toikan suunnittelemat lasilinnut tuovat iloa ja elämyksiä haminalaiselle ja laajemmalle yleisölle Haminan kirjaston Kaspersalissa os. Rautatienkatu 8. 

Varaathan aikasi etukäteen kirjastosta tai kulttuuripalveluista, jos tulet kauempaa tai ryhmän kanssa tutustumaan näyttelyyn: 

  • kulttuuri@hamina.fi puh. 040 721 5943 tai
  • kirjasto@hamina.fi puh. 040 1991 310
  • näyttelynvalvoja (kesäkaudella) puh. 040 1991 834

Lähtökohtaisesti Oiva Toikan lasilintukokoelma on pysyvästi nähtävillä kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Kirjasto on kaupunkilaisten olohuone ja Kaspersali toimii kokoontumistilana, joka voi olla varattuna tilaisuuksia varten. Kaspersalin ollessa varattuna, kokoelmaan ei pääse tutustumaan.

Suomalaisen lasitaiteen mestarin Oiva Toikan suunnittelemat linnut lasinpuhaltajat ovat valmistaneet käsin sulasta lasimassasta käyttäen suupuhallustekniikkaa.

 

Näyttelyn videointiin pääset tästä:

Pin It on Pinterest

Share This