Haminan kirjaston pohjakerroksessa sijaitsevassa Kirjastogalleriassa järjestetään vuosittain 11 näyttelyä. Kirjastogalleria on kesällä avoinna tiistaista sunnuntaihin 11 - 18.

Tuuli Meriläinen: Unohtumattomat hetket 4.-30.7. Haminan Kirjastogalleriassa

Pääkuva: Tuuli Meriläinen, Kesäunelmia

Unohtumattomat hetket

Paikka: Haminan Kirjastogalleria, Rautatienkatu 8, 49400 Hamina
Aika: 4. – 30.7.2023 ti – su klo 11 – 18
Näyttely on osa Ars Hamina 2023 kesänäyttelyjen kokonaisuutta.
Näyttely on maksuton ja tilaan on esteetön kulku.

Näyttelyn teoksista:
Ikimuistoiset hetket -näyttelyssä on esillä Tuuli Meriläisen kauris aiheisia maalauksia sekä muutama Modern Fairytales -maalaussarjan teos. Näyttelyn teokset ovat väri ilottelua ja kuvaavat seesteisiä hetkiä sekä tunnelmia. Ikimuistoiset hetket -näyttely sopii katsojille iästä ja taustoista riippumatta.
Kauris aiheisissa teoksissa Meriläinen keskittyy tunnelman luomiseen. Hän pyrkii visuaalisesti kauniiseen ilmaisuun ja tuomaan teoksillaan iloa ja toivoa. Kauriin vasoissa häntä viehättää niiden herkkyys ja haavoittuvuus. Maalaukset ovat saaneet usein inspiraation puutarhan kasveista ja lähiluonnosta.
Modern Fairytales -teossarja kuvaa suomessa asuvien ihmisten luontokokemuksia muuttaen ne tarinan omaisiksi kohtauksiksi ja hetkeksi. Nämä hetket ovat jääneet ihmisten mieliin ja osa niistä on mahdollisia vain tänä aikana ihmisen historiassa. Meriläisen todistamat tai kuulemat tarinat hän liittää perinteisiin satuihin käyttäen hyväksi niiden tunnistettavuutta. Näin syntyy linkki menneisyyteen ja teokset ovat osa tarinankerronta jatkumoa ja tulevat olemaan yksi todistusaineisto meistä jälkipolville. Maalaukset ovat samalla kuvia menneisyydestä, sekä tästä hetkestä. Teosten mukana jälkipolville kulkeutuu tavallisten ihmisten tarinat ja kokemukset 2000-luvulta.
Tuuli Meriläinen on kotoisin Pohjois-Karjalasta Lieksasta ja asuu sekä työskentelee tällä hetkellä Kotkassa. Meriläinen on toiminut aktiivisesti taiteilijana valmistumisestaan saakka ja hänen teoksiaan on nähty useissa näyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla. Hän on vieraillut residensseissä Saksassa, Kreikassa sekä Venäjällä. Julkista taidetta Meriläinen on toteuttanut mm. Joensuussa, Tohmajärvellä sekä Lieksassa. Hänen teoksiaan on Lieksan kaupungin, Helsingin lastenpsykiatrian, Taidekeskus Salmelan sekä Mäntyharjun kunnan kokoelmissa. Teokset ovat myös tulleet tutuksi mm. Suomalaisen Kirjakaupan postikortti hyllyltä.

Nettisivut: https://www.tuulimerilainen.com/

Instagram: https://www.instagram.com/tuuli.merilainen.artist/

Kirjastogalleria on siirtynyt lokakuussa 2022 avoimeen näyttelyhakuun. Seuraava avoin haku syksyllä 2023. 

Haminan pääkirjasto

Osoitteet

Rautatienkatu 8
49400 Hamina

Puhelinnumerot

Neuvonta:  +358401991310

Lainaus/palautuspiste:  +358401991666

Sähköposti

Näytä sijainti kartalla

Pin It on Pinterest

Share This