Roopertinkatu 8

Hämeenlinnan bastionissa sijaitseva ruutikellari vuodelta 1785 on kunnostettu taidegalleriaksi ja kokoustiloiksi. Toimi viime sotien aikaan viestikeskuksena. Piha-alueella on japanilaistyylinen kirsikkapuisto.

Ruutikellarissa järjestetään näyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi tilaa on mahdollista vuokrata näyttelyaikojen ulkopuolella kokous- ja juhlakäyttöön max. 30 hengelle. Ruutikellari käsittää varattavan kellarihuonetilan lisäksi pienen erillisen keittokomeron (sis. vesipiste, jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin) sekä wc-tilat. Historiallinen ruutikellari EI valitettavasti ole esteetön, kellaritilaan on jyrkät portaat.

Ruutikellarin varaukset yksityiskäyttöön hoidetaan kaupungin asiointipalvelupiste Rinkelin kautta (Puistokatu 2, asiakaspalvelu@hamina.fi, p. 05 749 2500)

Näyttelyiden varaukset ja kyselyt kaupungin kulttuuripalveluiden kautta, kulttuuri@hamina.fi.

 

Kesäkausi 2022

 

Kesäkuu

pe 3.6. – to 23.6.

Leena Pousi ja Tuula Horbach-Puhakka: Vuosien varrelta – Maalauksia ja veistoksia

Tuula Horbach-Puhakka: Akryyli- ja akvarellimaalauksia. Kotiateljee Sippolan Ruotilassa.

Leena Pousi: Keraamisia veistoksia ja sekatekniikkatöitä. Taidekeramiikkayritys 1994 – 2021. Kotiateljee Sippolan Hirvelänkylässä.

“Taiteilijoina meitä yhdistää yhteisnäyttelyt kolmenkymmenen vuoden ajalta Etelä-Suomen alueella. Tässä näyttelyssä tuomme esille pääosin vuosien varrella tehtyjä teoksia. Nykyisin harrastamme näyttelytoimintaa puutarhanhoidon lisäksi.”

Näyttely avoinna ma – su klo 11 – 18.

Taiteilijat paikalla ja tavattavissa sunnuntaina 12.6. klo 13-16!
Ohjelma:
Leena Pousin kesäaiheinen lauluesitys alkaen klo 13.00, jonka jälkeen molemmat taiteilijat jututettavina aina klo 16 saakka.

 

Heinäkuu

pe 1.7. – su 24.7.

Kauko Tykkyläinen: Sudenkorentoja keväästä syksyyn. Luontokuvien valokuvanäyttely.

Tämä valokuvanäyttely on kumarrus luonnon kauneudelle ja monimuotoisuudelle, erityisesti mystisinä kimalteleville suven korennoille.

Kauko Tykkyläinen on haminalainen pitkän linjan luontoharrastaja ja -valokuvaaja. Milleniumin jälkeen sudenkorennot alkoivat kiehtoa häntä ja 2019 Otava/Nemo julkaisi Tykkyläisen sudenkorentojen määritysoppaan Retkelle sudenkorentojen maailmaan.

Luontokuva-lehden lukijat valitsivat hänen numerossa 3/2021 olleen juttunsa SUDENKORENTOJEN LUMOISSA Haminan seudulla lehden parhaaksi artikkeliksi.

 

Elokuu

to 28.7. – su 21.8.

Colour Go Go -taiteilijaryhmän nykytaidenäyttely.

Kuva: Tuomas Korkalon Sommitelma muodon ja materiaalin hajoamiselle, 2021 (vesiväri, muste ja akryyli kankaalle)

Colour Go Go on taiteilijaryhmän yhteinen nykytaiteen näyttely, missä eri tekniikoilla ja eri materiaaleista toteutettuja teoksia yhdistävät värin ja leikillisyyden teemat. Näinä aikoina ne ovat entistä tärkeämpiä. Mukana on taiteilijoita eri puolilta Suomea, pohjoisesta Rovaniemeltä ja Oulusta, idästä Joensuusta ja Värtsilästä ja etelästä Helsingistä sekä Suomenlahden toiselta puolelta Virosta, Tallinnasta että mahdollisesti Venäjän Karjalasta, Petroskoista. Taiteilijaryhmällä on loppukesällä yhteensä kolme Colour Go Go -näyttelyä: Virossa Tarton Tampere -majassa ja 1.7 – 14.8.2022 Võrun Kulttuurimajan galleriassa sekä Suomessa 28.7 – 21.8. 2022 Haminan Ruutikellarissa. 

Kuraattori Tiina Hallakorpi: ”Moni taiteilijaryhmän jäsen tekee teoksensa nimenomaisesti tähän Colour Go Go -näyttelyyn, tähän Ruutikellarin tilaan ja tänne Haminan ympäristöön. Monen taiteilijan kohdalla se tarkoittaa sitä, että teos on valmis vasta avajaisiin.”

Taiteilijaryhmä Haminassa

Suomesta: Karoliina Arvilommi, Veikko Björk, Reetta Gröhn-Soininen, Tiina Hallakorpi (kuraattori), Tuomas Korkalo, Kaarina Ormio, Jyrki Poussu, Pia Sinkkonen, Kari Södö, Heidi Vasara.

Virosta: Ulvi Haagensen, Erki Kasemets.

Taiteilijat Petroskoista: Viktoria Zorina ja Vladimir Zorin.

Näyttely on avoinna ma-su klo 11-18.

 

 

 

Galleria Ruutikellarin menneitä näyttelyitä mm.

 

Joulu 2021

Haminan Ruutikellari Linnoituksen Joulu -kokonaisuudessa

  • Veijo Pekkola: Keskiaika- ja taostöitä näyttely, marras-joulukuu 2021
  • Silvia Jurvansuu: Cháris – Clothed With Grace, joulukuu 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This