Haminassa on monipuoliset harrastamisen mahdollisuudet lapsille ja nuorille myös kulttuurin saralla. Paikalliset yhdistykset, kirjastot, museot ja kulttuuripalvelut tuottavat lapsille suunnattuja avoimia tapahtumia ja työpajoja pitkin vuotta. Kino Haminassa näytetään laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia koko perheelle ympäri vuoden. Lastenkulttuurin tarjontaan panostetaan erityisesti helmikuussa Lasten kulttuuriviikoilla, lokakuussa satuviikolla ja myös muiden tapahtumien kuten Hamina Tattoon yhteydessä.

Lasten Kulttuuriviikot 7.2.-28.2.2021

Lasten kulttuuriviikot järjestetään KOPPA – lasten kulttuuriverkoston voimin jo 39. kerran. KOPPAan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Loviisa, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti, ja se on ollut jäsenenä valtakunnallisessa lastenkulttuurikeskusten verkostossa jo vuodesta 2009.

Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi tarjolla oleva ohjelma järjestetään pääosin digitaalisesti. Haluamme taata turvallisen kulttuurikokemuksen osallistujille sekä tapahtumissa työskenteleville taiteilijoille. Lasten Kulttuuriviikoille on avattu uusi tapahtumasivusto internettiin. Aiempina vuosina ohjelma on totuttu lukemaan kotiin jaettavista ohjelmalehtisistä, mutta tänä vuonna ohjelma löytyy www.lastenkulttuuriviikot.fi . Sivustolta löytyy lisäksi osallistumislinkit tapahtumiin, Lasten Kulttuuriviikkojen yhteistyökumppanit, sekä julistekilpailun näyttelytyöt.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on paikallisissa taideoppilaitoksissa vapaa-ajalla annettavaa taidekasvatusta. Se on tavoitteellista, valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan sidottua ja sitä antavat alan koulutetut ammattilaiset. Haminassa voi hakeutua taiteen perusopetukseen viidellä eri taiteenalalla:

Harrastakotona.fi

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on avannut netissä lapsille ja nuorille taiteen ja kulttuurin harrastamiseen Harrastakotona.fi . Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

Sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This