Rytmiklubit ovat Tullimakasiinissa järjestettyjen merellisten konserttien sarja, jossa lähialueiden yhtyeet tulkitsevat rytmimusiikkia jazzista bluesiin ja folkmusiikkiin asti. Klubeilla vierailee kausittain myös artisteja ympäri Suomea. Tullimakasiinin tunnelmallisissa rytmi-illoissa on kuultu mm. Juha Björnisen Tuigi-yhtyettä, Osmo Seppälä Trioa, Chez Djangoa, Tri Tolvanen Trioh!-yhtyettä, sekä paikallisemmin Haminan omia jazz- ja blues-bändejä. Tapahtumasarjan päämajana toimiva Tullimakasiini on myös Patu Patasen pitämä merimuseo, jonka tunnelmasta pääsee nauttimaan Rytmiklubi-keikkojen yhteydessä. Kaikki klubit ovat K18. Tervetuloa hyppäämään rytmien pyörteisiin merellisessä Tervasaaressa!

Rytmiklubeilla jalalla koreasti kohti kevään valoa!

Haminan rytmiklubit starttaavat taas helmikuussa Tullimakasiinilla. Kevään ohjelma on täynnä jazzia, bluesia ja etnomusiikkisävyjä, paikallista osaamista ja huippu-jazz-vieraita! Ensimmäisellä klubilla 18.2. klo 19-22 päästään kuulemaan miltä kuulostavat suomalaiset kansanlaulut arabi- ja afrikkalaisen musiikin mausteilla, kun tunnelman lyö kattoon paikallisista muusikoista koostuva, energinen South-East Express.
Toisella klubilla 18.3. klo 19-22 astelevat lauteilla bluesin perinteitä kunnioittavasti Haminan bluespiirin bändit H.C.B.C. I, II & III. Myöskään jazzilta ei vältytä, kun Timo Nopasen sovitukset lentävät eetteriin kovien paikallismuusikoiden toimesta.
Kolmannella klubilla 15.4. klo 19-22 päästään nauttimaan kevään jazz-vieraista, sekä upeasta improvisaatiosta Oululaisen Heikki Ruokankaan tunnelmallisen soolokeikan, sekä alkuperäissävellyksiä soittavan loviisalais-helsinkiläisen Juho Peltoniemi-trion konserttien muodossa. Kaikki klubit ovat K-18, vapaapääsyisiä ja alkavat klo 19.00.
Rytmiklubit kevät 2023
Haminan Tullimakasiini, Tervasaari 49400 Hamina
Rytmiklubi I: Etno-ilta: South-East Express La 18.2.
Haminan Tullimakasiini Tervasaari 49400 Hamina
Miltä kuulostavat kappaleet Taivas on sininen ja valkoinen, tai Karjalan kunnailla arabimusiikkisävyttein tulkittuina? Näihin kysymyksiin vastaa paikallisista muusikoista koostuva South-East Express – yhtye, joka tulkitsee suomalaista kansanmusiikkia globaalin musiikin vaikuttein. Yhtyeen maanitteleva rytminen poljento vie kuulijat hypnoottiselle musiikkimatkalle aina Kaakkois-Suomesta Kairoon asti.
Rytmiklubi II: Blues-ilta: H.C.B.C. I, II & III La 18.3.
Haminan Tullimakasiini Tervasaari 49400 Hamina
Toisella rytmiklubilla päästään nauttimaan bluesin maaduttavasta voimasta, kun Haminan bluespiirin bändit H.C.B.C. I, II ja III astelevat Tullimakasiinin lauteille uudella kevät-ohjelmistollaan. Paitsi Deltan sävyjä, luvassa on myös jazz-tunnelmia rytmimusiikin ystävien makuun.
Rytmiklubi III: Heikki Ruokangas / Juho Peltoniemi trio La 15.4.
Haminan Tullimakasiini Tervasaari 49400 Hamina
Oululainen kitaraimprovisaation mestari ja myös Euroopassa mainetta niittänyt Heikki Ruokangas vierailee Haminan rytmiklubilla. Suomen harvalukuisten freejazz-muusikoiden joukkoon kuuluva Ruokangas loihtii kitarastaan uskomattoman määrän tunnelmia. Viime aikoina mm. amerikkalaisten muusikkojen kanssa tiuhaan yhteistyötä tehnyt kitaristi vierailee ensi kertaa Haminassa.
Illan toinen esiintyjä on rumpali-säveltäjä Juho Peltonimen jazzin moderneja tunnelmia loihtiva loviisalais-helsinkiläinen trio. Lähiaikana julkaistavan ”Dust Dancing” -levyn tiimoilta keikkaileva, alkuperäissävellyksiä soittava yhtye tarjoilee Tullimakasiinin jazz-kansalle aimo annoksen eurooppalais-tyylistä jazzia.

Pin It on Pinterest

Share This