Kulttuuriklubit ovat sarja kulttuuri- ja nuorisopalvelujen järjestämiä matalan kynnyksen taidetapahtumia joilla paikalliset ja vierailevat artistit tuovat osaamistaan esille Yhteisötalo Manskin historiallisessa tunnelmassa. Vapaan pääsyn klubien kantavana teemana on myös osallistaminen: täten klubeilla kuullaan nähdään ja koetaan paikallisten ammattilaisten, harrastajien kuin vierailevienkin artistien esityksiä. Erilaiset konsertit, tanssiesitykset ja näyttelyt kuuluvat klubien sisältöön joka sopii kaikenikäisille.

Haminan kulttuuriklubit ovat taas täällä! Kevään mahtava ohjelma tarjoaa kuntalaisille ja matkailijoille kaikenikäisille sopivaa ilmaista ohjelmaa livemusiikein säestetystä impro-teatterista tanssiesitykseen ja nuorten bändi-iltaan asti. Parasta on, että kaikki klubit ovat vapaapääsyisiä. Kulttuuriklubien päämaja on Yhteisötalo-Manski (keskustan vanha nuorisotalo) Rauhankatu 8. Klubit pidetään kolme kertaa keväässä. Ensimmäinen kulttuuriklubi 17.2. saattelee yleisön hersyvään tilaan Itku ja Nauru-tuotannon livemusiikein säestetyllä teatteriesityksellä. Toisessa kulttuuriklubissa 17.3. vietetään nuorten bändi-iltaa, johon pääsevät esiintymään kaikki paikalliset bändit. Kevään viimeisellä klubilla 14.4. saa jatkoesityksen heinäkuussa kantaesitetty, vuoden 2022 kulttuuripalkinnon saaneen Heli Kärjen koreografia Piiritys-tanssiteos. Musiikista ja käsikirjoituksesta vastaa Tomi Pekkola, videokuvauksesta ja valosuunnittelusta Matti Toikka. Ohjauksen ja dramaturgian teokseen ovat tehneet Piiritys-kollektiivi yhdessä. Ohjelman kulttuuriklubeille tuottavat Haminan kulttuuri- ja nuorisopalvelut.

 

Kulttuuriklubi I: Itku ja Nauru                                                                               pe 17.2. klo 18-20

Yhteisötalo-Manski, Rauhankatu 8 49400 Hamina                                                 

 

Kevään ensimmäisellä kulttuuriklubilla päästään taas kokemaan teatterielämys Yhteisötalo-Manskin rennossa tunnelmassa, kun esiintymislavalle astelee Itku ja Nauru tuotannon elämyksiä tarinoittava teatteriporukka.  Millä tavalla esiintyjä-ryhmän dynamiikka voi kirvoittaa huikeaan tässä hetkessä syntyvään kokonaisuuteen? Virtuoosimaisen näyttelijäryhmän yleisön mukaan tempaava esitys tarjoaa riemukkaita hetkiä illan konseptina iltasatu. Esitystä säestää live-musiikki.

 

 

Kulttuuriklubi II: Nuorten bändi-ilta                                                                      pe 17.3. klo 18-22

Yhteisötalo-Manski, Rauhankatu 8 49400 Hamina

 

2023 toisella kulttuuriklubilla laitetaan nupit kaakkoon ja juhlitaan nuorta musiikkiosaamista Nuorten bändi-illan merkeissä. Perinteinen kevään bändikatselmus koostuu Haminan alueella toimivista bändeistä ja mukaan pääsevät myös naapurikuntien nuoret bändivieraat. Kaikki esiintyjät ja bändit jotka haluavat esiintymään voivat ottaa yhteyttä mailiin: tomi.pekkola@hamina.fi.

 

 

Kulttuuriklubi III: Piiritys-tanssiteos                                                                     pe 14.4. klo 18-20

Yhteisötalo Manski Rauhankatu 8, 49400 Hamina

 

Kevään kolmas kulttuuriklubi vietetään tanssin merkeissä. Heinäkuussa ensiesityksensä saanut ’Piiritys’-tanssiteos on tosin muutakin: Elokuvallis-näytelmällinen teos elämän kriisitiloista ja kehityskaarista; intensiivinen kurkistus arjen kokemuksiin ja elämän mullistuksiin. Teoksen pääosassa on työelämän murros, aikamme kriisitilat ja yksilön paikka kaiken sen keskellä. Keneltä heinäkuussa meni teoksen esitykset ohi, nyt pääset vielä sen näkemään ja kokemaan Yhteisötalo-Manskin intiimissä näyttämötilassa!

 

Heli Kärki: Tanssi & koreografia, ohjaus,

Tomi Pekkola: musiikki, äänisuunnittelu, käsikirjoitus & editointi,

Matti Toikka: videokuvaus, tekninen editointi, ohjaus, valaistus, äänitekniikka.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This