Museoilla järjestetään säännöllisesti ohjelmaa pitkin vuotta tapahtumien, työpajojen ja harrastusryhmien merkeissä. Tervetuloa mukaan!

Paronittaren perintö: murhamysteeri ilman murhaa

Paronitar Gyllenstjärnan kartanoon Vehkalahden perukoille on pesiytynyt eriskummainen joukko. Leskeksi jääneen sisaren lisäksi nurkissa elää Venäjältä paennut ruhtinatar, kiertelevä meedio sekä taiteilijatar, joka on palkattu maalaamaan paronittaren muotokuva. Kun paronitar kutsuu seuraneidikseen kummityttärensä, alkaa herhiläispesässä hyörinä. Kuka perii Gyllenstjärnan omaisuuden paronittaren jälkeen?

Agatha Christie-henkisessä historiallisessa viihdenäytelmässä kukaan ei ole aivan sitä, mitä väittää…

Esitykset Haminan kaupunginmuseon vintillä osoitteessa Kadettikoulunkatu 2B:

  • ti 3.5.2022 klo 18 Ensi-ilta
  • to 5.5.2022 klo 18
  • ti 10.5.2022 klo 18
  • to 12.5.2022 klo 18
  • ke 18.5.2022 klo 18

Liput 5€ (aikuiset), 2€ (alle 18-v.)
Kesto n. 40 min.

Ohjaus: Päivi Hyle
Käsikirjoitus: Taina Parikka yhteisen ideariihen pohjalta
Puvustus & lavastus: WiuhkaWeinarit

Lasten keskiaikaleiri

25.7.-29.7.2022 klo 9-15

Savu tuoksuu ja lampaat määkivät. Pajasta kuuluu sepän vasaran kalke ja joku hyräilee tunnelmallista sävelmää. Tervetuloa Lasten keskiaikaleirille!

Museon päiväleirillä tutustumme 1400-luvun Suomen elämänmenoon musiikista kädentaitoihin ja lampaidenhoitoon. Saattaapa jonakin päivänä paikalle saapua oikea arkeologi tai museon pihan vallata miekkataistelun tuoksinakin! Askartelemme, leikimme, tutkimme ja kokeilemme vanhoja kädentaitoja. Ota mukaan säähän sopivat varusteet, omat eväät koko päivälle ja roppakaupalla uteliasta ja iloista mieltä.

Haminan kaupungin museoiden järjestämä rento hyvän mielen päiväleiri on osallistujille maksuton. Leirille ovat tervetulleita 8-12-vuotiaat. Leiripaikka ei ole esteetön. Osallistujat on vakuutettu Haminan kaupungin tapaturmavakuutuksella.

Paikka: Vehkalahden kotiseutumuseo, Kuninkaantie 3, Husula

Vastaava ohjaaja: artesaani Saga Taskinen-Pitkänen

Ilmoittautuminen ja lisätiedot 15.5. mennessä sähköpostitse tai puhelimitse:
museot@hamina.fi, p. 040 199 1844. Mukaan otetaan 10 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 5.

Vaaleahiuksinen poika keskiaikaisessa asussa

Elämäni hevoset – muistitietokeruu

Muistatko lapsuutesi hevoset? Oletko tehnyt työtä yhdessä hevosen kanssa? Onko sinulla ollut turvallinen ystävä? Keräämme talteen kokemuksia ja muistoja Kaakonkulman alueen hevosista ja hevosten kanssa toimimisesta 1900- ja 2000-luvuilta.

Hevosmuistosi voi olla peräisin kymmenien vuosien takaa tai aivan viime vuosilta. Se voi olla lyhyt, pitkä tai jotakin siltä väliltä. Minkä tarinan tai millaisen hevospersoonan toivoisit muidenkin tuntevan? Voit myös kertoa ”sivustakatsojana” esimerkiksi sukulaisesi tai naapurisi suhteesta hevosiin. Erityisen hienoa on, jos voit liittää mukaan myös yhden tai useampia valokuvia kertomuksiesi aiheesta.

Teksti voi olla lyhyt tai pitkä. Voit kertoa monesta asiasta tai vain yksittäisestä sattumuksesta. Kertomuksesi voi olla tapahtunut vuosikymmeniä sitten tai vasta viime viikolla – kaikki muistot ovat tärkeitä!

Lisää tietoa sekä ohjeet vastaamiseen löydät tästä lomakkeesta. Keräämme vastauksia myös Google Forms-kyselylomakkeella, johon pääset vastaamaan tästä linkistä.

Mies esittelee kahta hevostaan riimuissa pihalla
Vilho Harju hevosineen Pyhällössä. Kuva: Esko Ahlberg / Haminan kaupungin museot

Muistelopiiri

Senioreille suunnatuissa kokoontumisissa muistellaan elämää ja ilmiöitä entisajan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelot nauhoitetaan ja talletetaan museolle muistitiedoksi menneestä.

Muistelopiiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa joka toinen tiistai klo 14-15.30. Osallistujille tarjotaan kahvit pullan kera.

Muistelopiiri on poikkeuksellisesti peruttu tiistaina 3.5. Toiminta jatkuu jälleen seuraavan viikon tiistaina 10.5. normaalin aikaan, klo 14-15.30.

Pin It on Pinterest

Share This