Haminassa on tarjolla monipuolisesti tapahtumia ja harrastamisen mahdollisuuksia lapsille ja nuorille myös kulttuurin saralla.

Paikalliset yhdistykset, kirjastot, museot ja kulttuuripalvelut tuottavat lapsille suunnattuja avoimia tapahtumia ja työpajoja pitkin vuotta. Kino Haminassa näytetään laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia eri ikäisille, myös nuorille ja koko perheelle ympäri vuoden. Haminan kansalaisopiston, Kotkan Seudun musiikkiopiston ja Taito Etelä-Suomen lukuvuosittainen opintoryhmätoiminta täydentää harrastusmahdollisuuksia taiteen perusopetuksen osalta.

Lastenkulttuurin tarjontaan panostetaan erityisesti helmikuussa Lasten kulttuuriviikoilla, lokakuussa satuviikolla ja myös mm. kesätapahtumien, Valojen yö-tapahtuman ja joulun ajan tapahtumien sisällöissä.

 

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on paikallisissa taideoppilaitoksissa vapaa-ajalla annettavaa taidekasvatusta. Se on tavoitteellista, valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan sidottua ja sitä antavat alan koulutetut ammattilaiset.

Haminassa voi hakeutua taiteen perusopetukseen viidellä eri taiteenalalla:

 

Harrastakotona.fi

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on avannut netissä lapsille ja nuorille taiteen ja kulttuurin harrastamiseen Harrastakotona.fi . Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

Sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

 

Lasten kulttuuriviikot

Lasten kulttuuriviikot järjestetään vuosittain lasten ja nuorten kulttuuriverkosto KOPAn voimin. KOPPAan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Loviisa, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti, ja se on ollut jäsenenä valtakunnallisessa lastenkulttuurikeskusten verkostossa jo vuodesta 2009.

Lisätietoja: www.lastenkulttuuriviikot.fi, Instagram ja Facebook

Vastaava tuottaja / Hamina: Henni Kiri, p. 040 722 3687, henni.kiri@hamina.fi

Pin It on Pinterest

Share This