Kulttuuripalveluiden tehtävänä on edistää ja tukea taide- ja kulttuuritoimintaa sekä järjestää monipuolisia kulttuuritapahtumia ja -palveluja Haminassa yhteistyössä monimuotoisen kumppaniverkoston kanssa.

Haminan kaupungin kulttuuripalvelut tukee ja edistää sekä taiteen ja kulttuurin ammattimaista harjoittamista että erilaisia kulttuurin harrastustoimintoja, joiden on määrä palvella erilaisia kohderyhmiä kunnassa. Myös taide- ja kulttuurikasvatus, kuten perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kulttuuripolku, taiteen perusopetuksen toteuttaminen sekä lisäksi paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen eri tavoin kuuluvat Haminan kulttuuripalvelujen piiriin. Kulttuuripalveluja toteutetaan yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa. Niitä myös kohdennetaan eri ikäisille ja suunnitellaan muutkin erityistarpeet huomioiden. Tavoitteena on kulttuurisen yhdenvertaisuuden toteutuminen kunnassa. Taide ja kulttuuri ovat jokaisen kuntalaisen oikeus.

Haminan kulttuuripalvelujen toimisto sijaitsee Haminan pääkirjaston tiloissa. Elokuvateatteri Kino Hamina on myös osa kulttuuripalveluita. Kulttuuripalvelut työskentelee Hyvinvointivaliokunnan alaisuudessa.

 

Ajankohtaista kulttuurissa – kevät 2022

Seniorien kulttuurikahvilatoiminta aloitettiin helmikuussa. Kevään muut kulttuurikahvilatorstait olivat 31.3., 21.4. ja 12.5. Sisällöt ks. Seniorien kulttuurikahvila. Kulttuurikahvilat palaavat jälleen syksyllä. Tervetuloa!

Musiikkia on tarjolla kevään mittaan Rytmiklubeilla Tervasaaren Tullimakasiinilla, Kulttuuriklubeilla Yhteisötalo Manskilla (Rauhankatu 8) sekä toukokuussa kolmipäiväisillä Hamina Mosna Blues 2022-festivaaleilla.

Lauantaitorien esiintyjäilmoittautumiset on otettu vastaan ja kesän ohjelmisto julkaistaan piakkoin.
Lisätietoja ks. Lauantaitorit.

Pääkirjastolla (Rautatienkatu 8) Kirjastogalleriassa kuukausittain vaihtuvat näyttelyt. Galleria Ruutikellarin (Roopertinkatu 8) kesäkausi starttaa piakkoin. Näyttelyjen kesäohjelmisto valmistuu ja julkaistaan toukokuun aikana.

 

 

Kulttuuripalvelujen yhteystiedot:
Rautatienkatu 8, PL 70
49401 Hamina
kulttuuri(a)hamina.fi
Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)hamina.fi

Henni Kiri, kulttuurituottaja/tiimivastaava, p. 040 722 3687
Tomi Pekkola, kulttuurituottaja, p. 040 199 1835
Petr Potchinchtchikov (Petja), kulttuurituottaja, p. 050 432 2887
Hanna Sivonen, tuotantoassistentti, p. 040 547 4773

Marja Qvarnström, elokuvatoiminnanohjaaja, p. 040 8611 075
Elokuvateatteri Kino Hamina, Isoympyräkatu 30, Raittiustalo

Galleria Ruutikellari, Roopertinkatu 8, näyttelynvalvoja (kesä-elokuu) p. 040 1991 836

Pin It on Pinterest

Share This