Paikka

Fredrikinkatu 9, 49400 Hamina

Tapahtuman aloitusaika

3.7.2022 11:00

Tapahtuman lopetusaika

6.7.2022 18:00

Tapahtuman järjestäjä

Haminan kaupungin kulttuuripalvelut

Ikärajaton tapahtuma

Kyllä

Tapahtuman verkkosivut

Stiina Hovin Tulikavio valtaa historiallisen Puistotalon värejä leiskuvien hevosmaalausten voimalla. Hovi tunnetaan värikkäistä, vimmaisista, herkistä ja vahvoista teoksistaan, jotka hevosen avulla avaavat myös universaaleja tunteita ja vahvasti siis myös ihmisyyttä. Jokaiseen teokseen liittyy myös runo, joka avaa maalaukseen uuden ulottuvuuden.

Hovi on pitkän linjan graafikko ja ­taiteentekijä ja ollut ­hevosten kanssa tekemisissä lapsesta saakka.

Hevonen on voimakas symbolieläin. Se kuvaa eri ihmisille eri asioita. Se on myös ilmeikäs tunteiden välittäjä: samaan aikaan vahva ja herkkä, kova ja pehmeä. Sen rooli Hovin teoksissa voi olla mitä tahansa taistelijan ja orjan väliltä. Hevonen elää hetkessä, ei pohdi tulevaa eikä sure mennyttä – toisin kuin ihminen. Hevonen vain on. Se riittää itselleen sellaisenaan, ­vaikkei riittäisi ihmiselle.

Hovin itsensä kehittämä maalaustapa muistuttaa välillä enemmän veistämistä: Hän työskentelee osin keraamikon ­välineillä, isosti ja paljon väriä käyttäen. Hänen maalauksissaan on aina myös yllättävyyttä: sattumalla on oma, ­tärkeä osansa. Kaikkea ei voi kontrolloida, ei taiteessa eikä elämässä.

Jokaiseen maalaukseen liittyy olennaisena osana taiteilijan kirjoittama runo, joka avaa teoksen synty­prosessia. Kuva ja sana täydentävät vahvasti toisiaan.

Teosten vahva värimaailma ja muotojen ­virta tekee niistä katsojan omaan tunnetilaan ­muokkautuvia. Kukin näkee maalauksissa omat ­heijasteensa, tulkintansa ja tuntemuksensa. 

Ja kaikki tulkinnat ovat oikeita.

 

Näyttely on avoinna ke 8.6. – ke 6.7. Haminan kesänäyttelyiden mukaisesti joka päivä (myös sunnuntaisin) klo 11-18. 

Tervetuloa!

Pin It on Pinterest

Share This