Paikka

Rautatienkatu 8, 49400 Hamina

Tapahtuman aloitusaika

26.1.2021 09:00

Tapahtuman lopetusaika

30.1.2021 14:00

Tapahtuman järjestäjä

Kulttuuripalvelut

Ikärajallinen tapahtuma

Kyllä

Tapahtuman verkkosivut

Valokuvaaja Noora Ojala (TaM) on laatinut näyttelyn kertomuksen ja tekstit yhteistyössä Maan ystävät ry:n ja Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen kanssa. Näyttelyyn voi tutustua Haminan kirjaston aukioloaikoina 7.1.- 30.1.2021 ma-pe 9-19 ja la 9-14.  

Kaapelinkulman kulta

Valokuvanäyttely kertoo Valkeakoskelle 2019 avatusta kultakaivoksesta ja kaivosyhtiön jäljestä luontoon. Näyttely pohtii sitä, minkälaiset seuraukset kultakaivoksella voi olla ympäristöön ja missä asemassa luonto on kaivosyhtiölle. Kuvakertomus herättää ajatuksia siitä, miten tarpeellista kullankaivuu on ja miten kaivannaisteollisuus muuttaa paikallisten asukkaiden elinympäristöä.

Raahen kultakaivos

Valokuvakollaasi kertoo kaivoksen jäljestä ympäristöön, sekä siitä mitä haasteita kaivos tuo paikallisille asukkaille. Raahen kultakaivos muuttaa alueen vedenkiertoa, jätevesiä johdetaan niin altaisiin, kuin purkuputkea pitkin kilometrien päähän. Osaako ihminen hallita saastuttavan kaivostoiminnan jälkiä ympäristössä, kun kaivostoimintaa ajetaan ylös ja alas pörssikurssien mukaan? 

Pin It on Pinterest

Share This