Paikka

Kasarminkatu 6, 49400 Hamina

Tapahtuman aloitusaika

23.7.2021 10:00

Tapahtuman lopetusaika

29.8.2021 16:00

Tapahtuman järjestäjä

Haminan kaupungin museot

Liput

peruslippu 3 €, alennuslippu 1,5 €, vapaa pääsy: alle 18 -vuotiaat, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet, museoalan ammattilaiset, opasliiton jäsenet, toimittajat (pressikortti). Meillä käy myös Museokortti sekä Smartum.

Ikärajaton tapahtuma

Kyllä

Tapahtuman verkkosivut

Posteljooni Edvard Kokkonen saapuu kotoaan työpaikalleen Haminan postikonttoriin perjantaiaamuna 26.3.1909 kello 7 ja 8 välillä. Hänen olisi pitänyt vartioida yöllä konttoria, mutta hän on luistanut vahtivuoroistaan väsymyksen vuoksi jo viikon päivät. Kokkonen käy sisään pihaovesta, sytyttää tulet uuniin ja huomaa katuoven ja postinhoitajan kassa-kaapin avonaisiksi.

Postihallituksen tarkastajan tekemä selvitys osoittaa, että konttorista on anastettu yöllä rahaa ja arvopapereita noin 35 000 markan edestä! Lukkoja ei ole murrettu eikä tiirikoitu. Sisäpiirin keikkako? Kauppiaantalomuseon kesänäyttelyssä pureudutaan Haminan postivarkausjuttuun, jonka vaiheita seurattiin aikanaan tiiviisti kotimaisissa sanomalehdissä. Tosielämän rikostapauksessa riittää käänteitä ja persoonallisia henkilöitä, jotka ovat kuin dekkarin sivuilta.

Avoinna 8.6.-29.8.2021:

ti, to-su 10-16
ke 12-18

Pääsymaksut

Peruslippu 3 €

Alennuslippu 1,50 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)

Vapaa pääsy: alle 18 -vuotiaat, henkilökohtaiset avustajat, sota- ja rauhanturvaajaveteraanit, varusmiehet, Haminan museoiden ystävät ry:n jäsenet, museoalan ammattilaiset, opasliiton jäsenet, toimittajat (pressikortti).

Keskiviikkoisin museoon on vapaa pääsy kaikille.

Maksuvälineenä käy myös Museokortti sekä SmartumPay ja Smartum-seteli.
 

 

Pin It on Pinterest

Share This