Haminan kaupungilla on kaupungin ylläpitämiä venepaikkoja 738. Venelaiturit ovat enimmäkseen kelluvia laitureita. Isoille veneille vuokrataan kylkipaikkoja Tervasaaren laiturista.

Haminan kaupungin venepaikat varataan ja maksetaan jatkossa sähköisen varauspalvelun kautta.

Jos sähköistä palvelua ei ole mahdollista käyttää, venepaikan voi varata myös soittamalla asiointipalvelu Rinkeliin, p. 05 749 2500.

Uudistus ei koske Haminan ja Kouvolan kaupunkien ja yksityisten veneenomistajien omistaman Venehamina Oy:n laituripaikkoja.

Venepaikat ja hinnat löytyvät varauspalvelusta.

Täältä löydät Venepaikkojen vuokrausehdot.

Vierasvenepaikat
Kaupungilla on vierasvenepaikkoja Rampsinkarissa, Tervasaaressa ja Yrjösenpohjassa.

Veneluiskat
Veteenlasku-/ylösvetopaikat ovat Tervasaarella, Lepikönrannassa ja Salmenvirralla.  Matinsaaressa Summassa on myös veneluiska, mutta se on puomin takana. Puomin avaimen saa lunastaa kaupungin asiakaspalvelusta. Avaimen hinta on 34 euroa . Venesatamissa on parkkipaikat, joille voi jättää auton siksi aikaa kun on veneilemässä.

Talvisäilytys
Veneet on mahdollista viedä talvisäilytykseen Mäkelänkankaalle osoitteeseen Vaskitie 7, 49490 Neuvoton.

Venehamina Oy
Venehamina Oy on laituriosakeyhtiö, jossa ovat osakkaina yksityisten veneenomistajien lisäksi Haminan kaupunki ja Kouvolan kaupunki. Yhtiö omistaa kaksi kelluvaa venelaituria, jotka sijaitsevat Lepikössä. Paikkoja on yhteensä 68. Laitureissa on vesi- ja sähköpisteet.
Tiedustelut Venehamina Oy:n paikoista p. 040 199 1790.

Pienen Vuohisaaren venelaiturit
Pienen Vuohisaaren venelaiturit omistaa Haminan Pursiseura, jonka venepaikkojen jakamisesta vastaa satamakapteeni Jyrki Laamanen puh. 040 5483182.

Yhteysliikennelaiturit
Saaristossa on kaupungin ylläpitämiä yhteysliikennelaitureita tällä hetkellä viisi; yksi Kuorsalossa, yksi Tammiossa, kaksi Nuokoissa ja yksi Majasaaressa.

Yhteistyö ja venesatamien kehittäminen
Saariston virkistysalueen käyttömahdollisuuksia kehitetään yhteistyössä ympäristötoimen, Kymijoen Virkistysalueyhdistyksen ja paikallisten veneseurojen kanssa.

Venesatamien ja -laitureiden ylläpidosta vastaa kaupunkikehityksen Aluepalvelut, joka huolehtii varsinaisten laiturirakenteiden lisäksi satamien pysäköintialueista ja niiden jätehuollosta. Useimmilla venelaitureilla on lukittavat käyntiportit. Joitakin laiturialueita vartioidaan talkooporukoilla.

Venesatamasäännöt löydät täältä

Yhteyshenkilö
vihertyönjohtaja Pirjo Laamanen
p. 040 055 7815
pirjo.laamanen(a)hamina.fi

Pin It on Pinterest

Share This