Erityisliikuntakortti mahdollistaa liikunnan myös sellaisille kuntalaisille, joilla on erityistarpeita

Kriteerit

Erityisliikuntakortti voidaan myöntää sellaiselle haminalaiselle henkilölle, jolla on sairauden tai vamman kokonaishaitan luokka vähintään 12 tai liikuntavammasta aiheutuva haittaluokka vähintään 10 (Haittaluokalla tarkoitetaan tapaturmavakuutuslain mukaista haittaluokkaa; sosiaali- ja terveysministeriön asetus n:o 1649/2009).

Korttiin ovat oikeutetut myös henkilöt, jotka saavat Kela:n hoito-, vammais- tai kuntoutustukea sekä henkilöt, joilla on voimassaoleva liikuntavammaisen pysäköintilupa.
Alle 16-vuotiailta astmalapsilta vaaditaan joko vammaistuki tai lääkärin tekemä astmadiagnoosi (neuvolakortti tai poliklinikkakortti).

Kortti voidaan myöntää myös henkilöille joiden BMI (Body mass index) on yli 40.

Erityisliikuntakortti on henkilökohtainen. Avustaja pääsee maksutta, jos avustustarve on sekä pukeutumis- että allastiloissa tai kuntosalilla. Korttiin tulee merkintä avustajan maksuttomuudesta.

Erityisliikuntakortti oikeuttaa uimiseen ja kuntosalikäynteihin uimahalleissa sekä Linnoituksen uimahallin, liikuntahallien ja Veteraanikodin kuntosaleissa. Se oikeuttaa myös osallistumiseen liikuntapalvelujen järjestämiin liikuntaryhmiin sekä luisteluun jäähallissa yleisövuoroilla.

Kortin hinta on 60 € vuodessa aikuiselta ja 30 € vuodessa alle 18v. lapselta.
Kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin.

Kortin lunastaminen

Liikuntakorttia haetaan toimittamalla hakulomake sekä lääkärintodistus haittaluokasta tai päätös hoito-, kuntoutus- tai vammaistuesta tai pysäköintiluvasta liikuntapalveluihin.
Kortti lunastetaan Linnoituksen uimahallin kassalta maksamalla vuosimaksu. Korttia varten tarvitset passikuvan tai muun kasvokuvan, josta tunnistaa.
Etuus ladataan muovikortille, muovikortit Linnoituksen uimahallille ja Ruissalon kuntosalille maksavat 3€ / kortti, joten jos sinulla ei ole korttia olemassa, niin varaudu korttimaksuihin.

Kortin uusiminen

Henkilön, jolla on jo kortti käytössä, tulee jättää uusi hakulomake liikuntapalveluihin hyvissä ajoin ennen kortin voimassaolon päättymistä haittaluokan, hoito-, vammais- tai kuntoutustuen tarkistusta varten. Uusi kortti on lunastettavissa Linnoituksen uimahallin kassalta.

Erityisliikuntakorttihakemus

Mikäli toimitat lomakkeen sähköpostin liitteenä kirsi.forsell@hamina.fi, käytä lähettämiseen salattua sähköpostia tästä.

Tiedustelut

Liikuntapalvelut, Linnoituksen uimahallin 3. kerros
osallisuus- ja liikuntakoordinaattori Kirsi Forsell
040 199 1491
kirsi.forsell@hamina.fi

 

Erityisliikuntakorttilaisten liikuntaryhmät keväällä 2023:

Ylipainoisten vesijumppa sunnuntaisin klo 17 – 17.45 Linnoituksen uimahallin monitoimisaltaassa

(kortilla vapaa pääsy kaikkiin kaupungin ryhmiin – katso ryhmät tästä)

 

Liikkumisesteisen pysäköintitunnus

Tästä infoa Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen ja verovapautuksen hakemisesta

Haminassa Ajovarman palvelupisteen osoite Merikatu 6 B eli entisen Autoportin takapihalla Lepikönrannassa

 

Pin It on Pinterest

Share This