Ikääntyneiden palveluiden tarkoitus on tukea ikääntyneiden asukkaiden mahdollisuutta asua kotona mahdollisimman pitkään. Täältä löydät ikääntyneille asukkaille tarkoitettuja palveluita kunnalta, yhdistyksiltä ja Kymsotelta.

Haminan kaupunki

Seniorineuvoja auttaa ikääntyneitä ja heidän läheisiään edistämään ikääntyvien hyvinvointia ja turvallista kotona asumista. Seniorineuvonnasta saa neuvoa ja tietoa järjestöjen ja kaupungin tarjoamista ikääntyvien hyvinvointia edistävästä palveluista. Etsimme yhdessä kanssasi ratkaisuja arjen sujuvuuteen. Yhteydenotot arkena klo 8-16 puhelimella 040 526 2165 tai sähköpostilla mia.iivonen@hamina.fi.

Liikuntapalvelut kuten liikuntaryhmät, -kortit ja -paikat löydät täältä https://www.hamina.fi/asukkaalle/liikunta-hyvinvointi/liikkuvahamina/liikuntapalvelut/.

Seniorikulttuurikahvilan tapahtumat ja aikataulut löydät täältä https://www.hamina.fi/asukkaalle/vapaa-aika/kulttuuri/kulttuuritapahtumat/seniorien-kulttuurikahvila/.

Haminan kansalaisopiston kurssi tarjonnan löydät täältä: https://www.opistopalvelut.fi/hamina/index.php?l=fi.

Palvelulinjan aikataulut linjoittain voimassa 11.8.2022 – 4.6.2023. Palvelulinjat tunnistat P– kirjaimesta. Aikataulut löydät täältä: https://www.kotkanaikataulut.fi/hamina/.

Haminan seurakunta

Tunnetko itsesi yksinäiseksi, eristäytyneeksi tai kaipaatko kuuntelijaa? Onko sinulla asioita, joita haluaisit jakaa. Huolestuttavatko sinua jotkut asiat? Oletko kohdannut ihmisen, josta sinulle on herännyt huoli, miten hän selviytyy kotona, tai arkipäivän elämässä? Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Haminan seurakunnan yhteydenottopyynnön pääset täyttämään täältä: https://haminanseurakunta.fi/mita-sinulle-mita-hanelle-kuuluu/.

Ravimäkiyhdistys ry

Digipalvelut löydät täältä: http://www.ravimaki.fi/toiminta/.

Asumiseen liittyvät palvelut löydät täältä: http://www.ravimaki.fi/rivitaloasuminen/.

Ekamin rannikkopaja

Talkkaripaja Haminan palvelut löydät täältä: https://ekami.fi/hakijalle/rannikkopajat/tuotteet-ja-palvelut/talkkaripaja-hamina.

Kymenlaakson Muistiluotsi

Maksutonta ohjausta ja neuvontaa muisti- ja aivoterveysasioissa. Vertaistukiryhmiä muistisairauteen sairastuneille ja muistisairaiden läheisille. Kaikille avointa Muistikahvila kohtaamispaikkatoimintaa. Lisää tietoa löydät p. 040 523 9697 tai www.kouvolanseudunmuisti.fi.

Kotkan Seudun muistiyhdistys ry. Monipuolista toimintaa sekä ohjausta ja neuvontaa muisti- ja aivoterveysasioissa p. 040 834 9896 tai www.kotkanmuistiyhdistys.fi

Vanhustyön keskusliitto

Kaipaatko päivääsi virkistävää tekemistä? Soita Vahvikelinjaan! Keskustelujen lisäksi puheluissa voidaan vaikka ratkoa yhdessä aivopähkinöitä
tai visailla. Mahdollisuus myös monipuoliseen puhelinjumppaan arjen liikkumisen aktivointivinkkeihin. Valinnanvaraa tehtävissä riittää helpoista haastaviin ja niistä voit valita oman mielenkiintosi mukaan sopivimmat. Tärkeintä on kuitenkin rento ja virkistävä hetki. Vahvikelinjan puhelinnumero on tavallinen kännykkänumero, joten se
kuuluu useimpien operaattoreiden puhepaketteihin, eikä siihen soittamisesta koidu ylimääräisiä kuluja. Puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoisemme.

Vahvikelinjan puhelinnumero 050 3288 588
Maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, sunnuntaisin
Torstaisin palvelemme myös ruotsiksi
klo 13–15

Kymsoten palvelut

Ikäopastimen löydät täältä: https://www.kymenlaaksonopastin.fi/.

Omaolo terveystarkastuksen löydät täältä: https://www.omaolo.fi/palvelut/terveystarkastus.

Elintapaohjauksesta löydät tietoa esimerkiksi unesta, mielen hyvinvoinnista sekä päihteistä. Elma elintapaohjauksen löydät täältä: https://elma.kymsote.fi/.

Hyvinvointivalmentajat löydät täältä: https://www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Terveys–ja-sairaanhoitopalvelut/Hyvinvointivalmennus/p/hyvinvointivalmennus.

Omaolon hyvinvointia edistävät valmennukset löydät täältä: https://www.omaolo.fi/.

Ikääntyneiden palvelut löydät täältä: https://www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Ik%C3%A4%C3%A4ntyneiden-palvelut/c/ikaantyneiden-palvelut.

Ikääntyneiden asumispalvelut löydät täältä: https://www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Ik%C3%A4%C3%A4ntyneiden-palvelut/Ik%C3%A4%C3%A4ntyneiden-asumispalvelut/p/asumispalvelut-ikaantyneiden-palvelut.

Kotihoidon tiedot löydät täältä: https://www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Ik%C3%A4%C3%A4ntyneiden-palvelut/Kotihoito/p/kotihoito-ja-kotihoidon-tukipalvelut.

Huoli ilmoituksen voi tehdä, kun tarvitset apua itsellesi tai sinulla on avun tarpeessa olevan henkilön lupa yhteydenottoon. Ilmoituksen voi tehdä myös, jos et ole saanut avun tarpeessa olevalta henkilöltä lupaa olla yhteydessä. Huoli ilmoituksen löydät täältä: https://www.kymsote.fi/fi/Palvelut/Aikuisten-sosiaalipalvelut-ja-ty%C3%B6el%C3%A4m%C3%A4palvelut/Aikuissosiaality%C3%B6n-asiakas–ja-palveluohjaus/p/aikuissosiaalityon-asiakas-ja-palveluohjaus.

Terveyskylä

Painonhallintatalo löytyy täältä: https://www.terveyskyla.fi/painonhallinta.

Diabetestalo löytyy täältä: https://www.terveyskyla.fi/diabetestalo.

Ikätalo löytyy täältä: https://www.terveyskyla.fi/ikatalo.

 

Pin It on Pinterest

Share This